Followers

Friday, January 14, 2011

♥ Penangan UPLOAD Gambo Besaq2 ♥

Sape suka Upload Gambo besaq2 angkat tangan?
wah ramai yang suka upload gambo...
mama plak kalo entry tak de gambo TAK BEST
mesti nak ada gambo baru nampak ceria
sebabnya kalo budak2 bukak majalah, perkara pertama yang dia suka tengok adalah
GAMBO...so gambo leh tarik perhatian
so dek kerana suka bebeno upload gambo makanya
blog mama sekali lagik kehabisan storage untuk gambo2 tu
adei...terpaksa la invite author baru
kalo kengkawan nak tau, satu blog leh ada sampai 100 author
kiranya 100 orang leh manage blog kita under permission kita jugak la
tapi ada gaya & caranya nak wat, bukan main hentam kromok je k...
antara tutorial yang terbaik dari ladang menceritakan pasal ADD AUTHOR @ INVITE AUTHOR
leh scroll down lagik k...


tu dia dah sampai 3 author, tak lama lagik mesti kena tambah
tapi kalo dah sampai 100 author kena la bukak blog lain ye
tak de solutionnya dah....eh...tadik kata nak bagi link tutorial kan...
ok 1st link Puan Guru yang mula2 dapat menyelesaikan masalah Add Authors
ha...tajuknya SELAGI TAK PUAS HATI
bukan amy marahkan sape2 tau, tapi amy carik jalan camne nak selesaikannya
bagus2...tup2 lepas kejadian tu jadik kat Amy...jadi plak kat mama
bak kata pepatah "sudah ngantok di sorong bantal"...eh...ade kena ngena tak pepatah tu

then after that mama pun ada wat gak tutorial, tapi tak berapa power la
ada lagik sorang geng blogger mama yang wat tutorial THE BEST punyer
confirm leh paham....nak tau klik link bawah ni k

tajuk sikit punyer panjang, tapi memang superb leh paham...
so sape2 yang blognya dah terkena @ akan kena leh la refer link2 kat atas tu k
sila bookmark awal2 sebelum terkial2 nak carik entrynya...ha...ha...ha....
tu je nak cakap...ada sape2 nak cakap...silakan...

Next Entry : ♥ Sape Nak Tambah Side Income _ Meh Register ♥ @ 3.00 pm

24 comments:

eB ezrin said...

eh jadik lagi eh anje?... hik3... sbb gambor aqish best2... kena la share >_<

Huda said...

tul tu..kalau rajin kecilkan sikit size gambar..tak de la berat bile upload ke ape kan :)

ZiE FAUZi said...

zie tak pernah lagi jadi mcm tu.. sebelum upload gambar zie akan resize dulu.. tapi hari nanti mesti akan jadi jgk...

ch@ said...

pergh, dah ada tiga dah tu, takpe blog sendiri je pun, takde halla.

Mama Zharfan said...

me ari tu sh buat 2nd author sbb tiba2 tak leh nak follow blog byk2 (utk CGL) sbb katanya dh lebih limit :p pic storage me dh guna 80%, tp lmbt abis sbb semua pic kat blog me memang resize dulu sblm upload hehhe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to EB: sebelum jadik kat EB dah jadik kat kita dulu...ha..ha..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to huda: ala kalo resize ni la yang kita paling maleh sekali...hu..hu...sib baik ada 100 author...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to cha: sila la pecaya...tu la mau cepat je sampai 100 nanti kan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suzie: oh ye?kita malas nak resize la suzie tu yang main upload je

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to zie: tak pe kalo jadik nanti leh refer blog2 yang wat tutorial tu k

Fieza79 said...

kfieza angkat tgn..suka buh gambo besor2...

mmg tutoriol terbaek la dr kwn2 kita tu...

wan nurul hezrina abd halim said...

tulah akak tak delagilah mslh gni.aritu eb yang ada mslh nie.mujur anje dah ada pnglmn.huhu..tutorial nie msuk dalam bab tutorial taw nnt senang terjah

Nana said...

kita skang ni dah 50% usage
hehe xpe pasni klw dah over limi
dah tau cara penyelesaian

eima said...

o0o cam tuh ...TQ

tgh tgu next entry nih ..heheh

EiJa ZaQuaN said...

btol tu n3 kalo xde gmbr x best..
kalo msti nak jgk letak gmbar w/pun sekeping kan..

atty's said...

tapi kalo tgk gambar balqis mmg besh pun..sbb balqis comel

tq anje kasi tutorial link tu
nanti kalo jadik dah tau nak buat pe

zura@iwan said...

x penah jd lg cm ni...thks anje sharing kt cini...apa2 bleh refer anje nnti ye...

MamaRifqy said...

tak pernah jadik lagi.Ntah ntah na pon terpaksa lalui sume nih..hehheee

eT said...

xder warning usage gambar lagik..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo nak letak gambar besar2 dan nak jimatkan space, upload dulu kat hosting gambar lain contoh photobucket , yang kita upload cuma link ajer ke blog.

mama tisya said...

mmg best tgk gmbr byk & beso tp tula sure cpt over limit kn..tp tkpe selagi tk cecah 100 author ok la..hehehehe...wah dh 3new author la ye...ehhehe..sharing is caring

ibuayahdamia said...

ayu pun memang dah lama guna new author...dulu2 damia aleesya & damia ayyunie..sekarang guna ibuayahdamia...

ibuayahdamia said...

ayu pun memang dah lama guna new author...dulu2 damia aleesya & damia ayyunie..sekarang guna ibuayahdamia...

Farra Dhelina said...

so far fra baru sorang je user..tak lama lagi lah tu kot..adui

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.