Followers

Friday, January 7, 2011

♥ Siapa HarlindaHalim a.k.a Rich Mom Diary ♥

Assinment2 kalo tak siap tak leh join sama...


Okay! Assignmentnye adalah —–> Anda semua dikehendaki mengarang tidak lebih dari 150 patah perkataan tentang : -
1) APA YANG MENARIK TENTANG BLOG HARLINDA HALIM a.k.a RICH MOM DIARY INI; dan
2) APAKAH TOPIK YANG PALING ANDA SUKA BACA DALAM BLOG HARLINDA HALIM a.k.a RICH MOM DIARY.

Harlinda Halim atau lebey mesra dikenali sebagai Lyn...seorang Peguam(kalo tak silap la)
menggunakan tiitle RICH MOM DIARY - The Hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
sangat2 teruja dengan title blog beliau...
berlatar belakangkan warna MERAH + HITAM
juga warna kegemaran mama, telah selamat diijab kabulkan pada 9 Ogos 2008
di Teluk Intan, Perak...
telah mula berjinak2 dengan dunia blog mulai September 2008
seorang wanita yang bekerjaya, cantik & penuh dengan motivasi diri
Honestly masa join contest ni mama tak kenal pun sape Rich Mom..
now lepas mama baca setiap entry yang ada di blog Rich Mom 
mama mula mengenali Rich Mom serba sedikit...
ternyata Lyn gemarkan warna MERAH...tengok je la blog warna merah then kad jemputan beliau pun warna merah....blog beliau mempunyai flash reader, dah lama mama impikan nak wat header camni
tapi lom berkesempatan nak godek2 k...
ape lagik citer pasal Rich Mom
 setiap alam perkahwinan, anak adalah merupakan penyeri dalam hidup setiap pasangan
lyn mempunyai seorang baby boy yang tomei bernama  Ku Muhammad Danish Iskandar
sangat comey Lil Prince Lyn ni..


Selain dari tu ape yang menarik pasal LYN?


kalo nak tau, LYN ada BF yang TEGAR k...
lyn rasa bangga biler menyusukan Lil Danish...
walaupun Lyn adalah seorang Ibu yang bekerjaya
lyn masih lagik memberikan BF untuk Lil Danish
meh mama buktikkan Lyn ni adalah HARDCORE BF...
tengok je gambo kat atas tu walau dimana pun berada Lyn tetap BF untuk Lil Danish...
cayalah mama rasa bangga sangat tau..
antara website sumber rujukan Lyn adalah 
Kelly Mom
Susu Ibu..(mama pun layan webitse ni utk sumber rujukan)

wah memang TEGAR BF la lyn ni...
lagik?

 antara entry yang terbanyak sekali kat blog lyn adalah
mengenai BF...ada sebanyak 36 entry kat blog Lyn...
banyak lagik entry2 pasal BF kat blog Lyn yang boley dijadikan
sumber rujukan untuk Mom To Be k...leh klik link ke blog Lyn
http://www.harlindahalim.com
selain itu....lyn jugak aktif dalam mencari ape je maklumat & sumber rujukan
mengenai BF....tak caya tengok gambo kat bawah ni
Lyn siap pi BF Class lagik k..
Lyn pi kelas asas penyusuan susu ibu pada 23 Januari 2010
di program berkenaan lyn banyak diberi pendedahan mengenai BF
ada seramai 42 orang yang join kelas asas berkenaan....

bukti entry blog Lyn banyak menceritakan tentang BF..
ape lagik citer tentang Rich Mom?
pada 01 July 2010 Lyn dengan lafaz BISMILLAHIRRAHMAANIRRAHIM 
Lyn dengan jayanya telah merasmikan pembukaan perniagaan barangan baby secara online...wah teruja mama k, sangat behave la Lyn ni, semua keje leh wat dalam satu masa....banyak produk2 yang menarik lyn jual kat blog tu k...kalo nak tau leh klik link kat bawah ni k...http://richmomboutique.blogspot.com/antara lain?

Lyn jugak macam mama suka berkongsi cerita mengenai tips2 yang berguna dengan rakan2 blogger kat luar sana, Lyn tak kedekut ilmu untuk berkongsi tip2 yang ada dengan kengkawan semua
SHARING IS CARING 

last but not lease...
jangan tak tau, blog Lyn jugak pernah diceroboh masuk oleh ANON yang tak diundang
sama cam situasi mama la, selalu je ada ANON yang suka nak kutok2 ape yang 
kita cuba kongsikan bersama2 dalam blog...
namun apabila dikritik, Lyn berjaya menghadapinya dengan penuh profesional....

so tulah penerangan serba sedikit dari mama mengenai Lyn...
mama harap lyn suka dengan entry yang mama wat ni k
jenuh gak nak karang cerita ni...

ok kesimpulannya ape yang mama suka blog Lyn ni adalah
pasal BreastFeeding....sangat2 teruja k, mama memang tanam AZAM
untuk 2nd baby mama nanti, mama akan bagi BF pada baby mama, setiap entry yang lyn wat boley jadik sumber rujukan untuk mama kelak..
dan setiap entry lyn boleh memotivasikan mama untuk lebey yakin dengan BF...

selain tu susunan blog lyn sangat sedap mata memandang.
tersusun rapi dengan tulisan yang jelas, tak penuh dengan widget2...

so harapan mama, semoga blog Lyn akan lebey maju di masa akan datang...
TQ sudi pilih balqis in top 10...mama tak pandai nak bodek, entry ni kuar dari hati yang ikhlas..

p/s ada cam ngarut tak entry mama ni?
p/s entry ni dah lama taip, tapi cam takut nak publish...sebab takutkan penerimaan orang lain...

7 comments:

mama rifQy said...

wahh..good effort nih..studyyy!!

MamaYatie said...

lyn mmg sungguh tegar bab2 BF..blog dia adalah blog pertama saya intai sbb nak korek ilmu BF..byk sungguh info kat sana..siap rekemen blog dia kat kwn2 yg baru ada baby lagi

nur said...

wah.. ini memang detail.. baca kat sini terasa tertarik nk g blog tu.. nice wan!!
ALL IN ONE

Mama Zharfan said...

good luck anje :)

aien said...

saya baca blog dia jugak ehhe

mama tisya said...

good luck anje

zura@iwan said...

wahhh...bestnya tgk blog Lyn tue....cute lil Danish dia ek..

gud luck anje..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.