Followers

Tuesday, January 18, 2011

♥ Sila Beri Komen Yang Membina ♥

Mohon jasa baik kengkawan semua untuk beri komen
tentang Template baru mama ni
mama ada wat sedikit perubahan pada warna, bukan  sedikit sebenarnya
tapi totaly smeua dah bertukar wajah
kalo leh mama nak wat blog yang Se simple mungkin
yang tak serabut, semak samun, dan yang seangkatan dengannya
teringin nak tempah template2 yang cun2 dari tangan2 seni kat blogspot ni
tapi enggak ada budget wat semua tu...so ubah sendiri la k...

kali ni mohon jasa baik kengkawan baik pendapat untuk mama membaik pulih blog mama ni
ada 2 perkara je yang tak perlu disentuh iaitu
1. Warna Template
2. Layout Template..sebab memang nak pakai 2 column


nape background template tak leh sentuh?
sebab mama nak matchkan dengan banner baju balqis yang sama warna blog mama


segala kemenangan balqis & mama telah mama abadikan dalam bentuk slide...
so leh jimat space sikit rasanya, tak de la berjela2 bangat...


then segala entry2 B4 this & tutorial (telah dipindahkan ke sidebar) mama pindahkan ke bahagian
footer blog mama...so kalo nak carik leh scroll down...


then tulisan kat blog, adakah menyakitkan mata kengkawan
atau susah nak baca...atau ade komen lain2...

mohon jasa baik yang membina k...setiap cadangan kengkawan semua dihargai
dan sekiranya kena dengan selera & citarasa mama
mama akan ubah...so jangan segan2 untuk komen...

Next Entry : ♥ TAHNIAH TOP 6 - Birthday & Black@ White Contest ♥ @ 2.15PM

24 comments:

~~@lyci@~~ said...

color yg cool.. tulisan pun ok jugak.. putih kena dgn bground.. cuma tutorial tu kalau bole jgn letak kt bwh.. org xnmpak.. better letak kat sidebar..

MrS. F!zA said...

ok dah color ni i loike!! lite2 tp tk sakit mata..

MrS. F!zA said...

eh lupa, tulisan, susunan gajet semua dah kemas la compare dgn dulu..hehehe

AshAnas said...

tulisan ok, warna ok... hm, nnti shira tgk lg ek... blog shira pun tak kemas lg tu, hehe... dh serabut dh ni... untung anje pandai wat sndiri..

BIONIC WOMEN said...

kita rasa ok jer anjer..cuma tulisan warna putih tu macam sakit jugak kot nak baca..maklum ler me ni rabun, kekadang tu berpinar jugak mata..hehe
yg slide tu kita suka...
gambar balqis kat header tu pun kita suka..hehe

kayyana said...

colour dah ok dah anje... tak serabut sgt... cume tulisan tu... yana lg suke tulisan yg dulu.. nmpak lg cantik... hehehe

Jiji-Fify said...

mama, ok je template baru ni.. seswai dgn mama.. :) I loikee!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kaler ok..cuma font posting.
cam susah den nak baca
font verdana should be ok just my 2 cents!

MamaBatrice said...

ok dear..
so far ok sumer....background tu mmg tak leh nak usik ler coz' anje nak samkan kaler ngan baju aqish kan..so, no worry lah..
cuma tulisan jer...rasa cam sakit mata sikit...or maybe coz' anje bold kan tulisan kot...if tak bold, ok..tak pun tukar ke tulisan kaler hitam...nampak soft sikit....

one more...if dapat...letak kotak utk sidebar tepi tu nampak kemas sikit...entry tak payah ada kotak pun takpe.....

ikhlas nie tau...he he he

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

hemm..mmg perfect dh anje...warna pn sgt suka la..tulisan pn clear...hheehe...rajin anje

mummy_ayu said...

semua cun...color light..sweet je..kena ngan tulisan color putih...
and sokong gak komen alycia tu.
yg tutorial tu letak kat sidebar, atas cikit..so senang kalu nak cari..

Mama Zharfan said...

me ok jer dgn template baru ni :)tak reti plak nak komen apa2 --me memang zero bab2 coding, so me tempah makeover dgn syamila (urah jer dia charge)--me buat template luas blog contest me ie sama ukuran mcm blog miles of smiles, sbb me suka letak pic xtra large size :)

mamalieyna said...

kaler dia cantik jer..
2 coloumn - sgt ok!

lain2...ok je ..nmpk kemas, takla sakit sgt mata ni..

conclusion : nice.. ^_^

Farra Dhelina said...

font posting tu anje..tak bape ctk :)

font entry pon, kaler dia mcm ssh skit nk baca, sbb bckgrnd dh gelap, mcm sakit sikit mata klu tenung lama2..

ZiE FAUZi said...

warna dah cantik..tulisan senang baca.. cumakan.. kalau letak border kat sidebar rasanya lebih kemas kot.. pandangan ikhlas dari kaca mata zie..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

semua dah cantik cuma kalo sidebar tu ada divider mesti lagi cun :)

Zaidah said...

cantik...cuma kena letak border kat sdebar atau divider...pastu blog list tu jangan buat panjang berjela...buat 5 aje yang lain show all pastu...shoutbox anje jangan letak bawah...letak atas sebab bila orang masuk blog kita dia akan carik sbox untuk tinggalkan jejak...klu kat bawah susah nak carik...yang lain ok...nice

kayyana said...

anje, yana nk tnye.. tulisan yg kt footer setiap entry tu kan anje taip sendiri ea...

[-suziey-] said...

hehe 2 bende yg xleh sentuh tu mmg kita setuju pn dgn pemilihan anje ni..hehe..

ok ni opinion kita je tau..anje letak la search button utk search n3..so that just in case klu org ade teringat n3 anje yg lama tp xtau nk cari kt mana ..ye la xkan nk cek satu2 kan..n3 kan byk giler..so bole taip je keyword n search dh jmpa n3 yg dikehendaki :)

2. profile anje kt mane yek? xnmpk plak :D klu bole letak kt top of everything at side bar..bkn ape..mcm proper sket la..ade kepala..kot2 org 1st time masuk nk tgk profile anje..xde latercari2.. baru rasa mcm lengkap blog anje ni..kepala ade..hehe..umpama je:p

3. chatting widget letak atas sket la..agk jauh ke bawah..hehe..klu tujuan dia utk kasi org scroll smbil baca n3..i dont think so..besenya org baut 1 bende dlm 1 masa..kadang org dh abis katam n3 anje..tp just masuk utk say hi..then jenuh nk cari kotak chatting..hehe

4. entry best2 yg kt footer anje tu bole susun kt sidebar bhgian atas..kiranya..search button..then n3 best2 ikt month kan..then susun dekat dgn label2 n3 best2 tu..so 3 bende ni berturutan n bhgian atas..coz ni blog anje so 3 bende ni adlh semua bende penting dlm blog ni..berkaitan n3 anje kan..so kena letak atas2 la..org masuk blog anje of course nk tau pasal anje n story anje..so bloglist bole letak bwh2 sket...

so tu je la comment ikhlas dr kita :) kt suka blog yg organized n nmpk susunatur..hehe

Huda said...

semua dah ok..tp mana2 yg penting cam profile, entry lepas2 better letak atas2 sikit senang orang nak godeh :)

zura@iwan said...

wahhh...dtg2 cini...tgk dh len le...dh kemas ni..idak sblm ni nmpk cm serabut sket arr...

MamaRifqy said...

emmmm..macam da ok!

tapi kan..part yang entry2 yang lepas anjee..letak kat bawah kan? macam kurang menarek..sbb tak nampak n ssh nak search!kalau letak kat sidebar lagi ok rasenyeee

kayyana said...

a'ah..btul gak ckp mama rifqy tu... part yg entry2 tu better letak kat sidebar dr footer... lg mudah nk cari

EiJa ZaQuaN said...

bab ni susah nak komen..sbb eija pun x expert sgt..
blog eija sndiri pun rasa mcm serabut jerk..
dr sehari ke sehari nak tempah tempah template makeover..tp x terbuat2..

tp eija rasa ok jerk blog anje ni..kaler ni pun nmpk sweet jerk..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.