Followers

Thursday, January 27, 2011

♥ Syyyyhhhhh, Ni Secret Tau!!! ♥

Syyhhhhhhhh....ni secret tau, tapi citer kat blog plak
he...he...mama tengah planning something untuk papa
21 Februari 2011 ni Birthday papa, so mama plan nak celebrate
tahun lepas kami pi Cameron Highland
tahun ni ingat plan nak celebrate kat 
sini....jauh tau kengkawan...berjuta2 batu...
^




^




^



^




^



^




Of couse la bercuti ke Beach plak
after bercuti2 kat Genting tempat sejuk bulan lepas...
kemana mama pi, nanti kasitau k leh la beli FM untuk yang bertuah

ada kisah disebalik booking2 bilik ni...
mama plan nak pi 19 Februari 2011 (Jumaat) 2D 1N kat sana
than after that nak candle light dinner 20 Februari 2011
b4 Birthday papa keesokan harinya...semua ni under budget mama k
hangus2 duit, tapi demi yang tercinta, sanggup mama bako duit tu...kih...kih...
after booking sib baik ada kosong lagik
sebab rata2 bulan 2 semua dah penuh, sebab Chinese New Year
yang tak pahamnya tu, sampai hujung bulan penuhnya pun...
then booking office tepon kasitau nak fax booking number
dek kerana leka wat keje mama tak amik booking tu kat mesin fax
then akhirnya booking number tu sampai ketangan Boss mama
adei...dah la mama apply cuti 14 Feb dek kerana nak sambung cuti keesokan harinya
then 19hb Feb nak cuti balik, makanya minggu u keje 2 hari je
baru nak ayat boss pasal nak mintak cuti tu,
sib baik boss kasik gak cuti...hu...hu...
tu la akibatnya kalo lalai k, kan dah kantoi...sape nak jawab?



tengok gambo kat atas tu teringat muka budak ketat time dinner anniversary kami
kat hotel dot dot dot 
food kat situ menyentap k,
sedap banget...so mama pun plan nak booking candle light dinner kat situ gak
sama cam papa booking untuk kami ari tu...ada tanya papa tapi papa tak mau habaq mai berapa kosnya
makanya terpaksa lah gunakan system google untukcari maklumat
then call punyer call, mama tanya berapa harga dinner kat Hotel dot dot dot tu
ni la kosnya k, berpinar mata nengoknya
DEWASA RM88 nett
KANAK 1/2 price, tapi balqis 3 years below FREE

nak tanya la kan, berbaloi2 tak kalo mama booking ek?
adei cam sayang duit la pulak, papa gaji besaq leh la booking tanpa pikir panjang
mama ni dah dalam dilema plak nak pikir, booking atau tak
kalo lambat nanti full plak....tapi memang teringin nak wat suprise untuk papa..

Budget Vacation uner mama + budget dinner...hu...hu...selalunya cekau duit papa
tapi kali ni nama pun nak taja kan, tak kan la taja pakai duit papa plak kan?

ada sape2 nak bagi pendapat?


Dah Klik2 Mention kat ShoutBox...TQ2

25 comments:

mama tisya said...

sekali sekala utk yg tersyg tkpe anje...wah best tu nk cuti2 lg..nk FM gk..hehehe

Huda said...

huda dh register heartbeat tu anje..since last week kut..klik2 gak kat iklan anje :)

erm..ok kut sekali sekala wat surprise gini..nx time kumpul balik duit gaji tu simpan tuk bende lain :)

ejaMaria said...

tak pe la duit nuffnang ngan heartbeat kan ade... nnt cover la balik... ;p

atty's said...

Takpe..sekali sekala anje..yg penting semuanya happy

Zaidah said...

bestnyer....kena kumpul duit nie...klu selepuk memang tak dapat...manalah anje nak gie yerk buat surprise tu...

zura@iwan said...

best ni...g beach mn tu anje..hehe

ala anje bkn sll nk banjer org tsyg kan..kalu zura x kesah...sbb hb zura ni mmg jenis x suka bazir2..kalu zura buat dia ikut je..hehe

Mama Zharfan said...

ok je anje
boleh cover balik dgn duit nuff+HB heheh

kalau kl tower revolving restaurant lagi lah mahal kan..rasanya utk dua org akalu utk dinner RM200 lebih kot..tp kalau kat haven restaurant (GTO prize yg me menang tu) pakejnya RM100 for 2 pax kan...mana2 pun ok anje :)

Fieza79 said...

oo mau bikin surprise la ni ye..okeh2 rasia..syyy..

ok je anje demi yg tersayang kan...

klik2 HB kat sini...tq..

kakngah said...

sesekali..bkn selalu kan..
asek dia jek yg keluar ongkos untk kite.. :P

ibuayahdamia said...

berbaloi2 lah anje..bukannya utk org lain pun kan..utk yang tersayang..hehe

moga2 suprise anje menjadi

chugie said...

wah.. bagus gak plan cmgitu.. sekali sekali utk hubby tercinta kan?

Cik Jue said...

boleh je anje..janji ade duit..buat org tersayang boleh jekan...
jue nak FM jugak...

kayyana said...

ape salahnye anje.. setahun sekali kan.. klu btul2 nk g better booking dulu.. takut full nnti... tak salah booking je dulu kan.. hehehe..

yantz-yeem said...

wahhh jauh tu mesti nak ke l*gk*w* eks??gne voucer tu ke???alahai mmg full la anje...sakitje ati...konon nak wat surprise gaks tuk hubby yg lahir 19feb nie...mmmm so tmpt yg kosong ialah di kajang jek...tu pun x sure la nak pi ke tak...hehehehe

LYAfrina said...

smoga husband anje terkejut sgt2 dgn kejutan ni.. msti dia terharunyer:-)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sesekali berhabis buat yang tersayang apa salahnya anje....

takpe...booking jer dulu....
nanti kalau dah full rugi plak....

Zur@ZaRi said...

best nyer nak g bercuti lagi...
macam jeles la plak...

anjer ni asik jalan jer kejer nyer eh..
nak ikut boley tak?

MamaYatie said...

kalo nak kira syg duit,of coz susah nak jadik..tp kalo pikir2 setahun sekali & nak plak tuk cik suami tercinta...mmmm...on kan ajer la anje...kekeke. nnt kami klik2 kan hb kasik back up...hahaha

Hezesuze said...

wah ada surprise tuk suami tercinta...bagus tu anje...

1x klik hb

wan nurul hezrina abd halim said...

huh singgah2 klik HB tuk aqish..ala anje pejam matojelah korban wit belanje c l d for hubby..nnt kalau dah sesak duit esok2 mintalah hubby anje alik.hukhuk

miss sue said...

how sweet u mama..jeles ok!! =)

[-suziey-] said...

waaaa nk bercuti,..ke mana plak kali ni..hiks..klu ade FM roger2 ok nk exchange :)

ala anje booking je la..once in a year..after all the penat lelah kita bekerja siang (mlm xde kan..ekeke:D) why not spend something special for the beloved :) kena gk kasi best treatment for ourself..bg kt bila org tersyg happy kt pn rasa kepuasan kan..so dont doubt..just book..n enjoy the moment.. duit bole dicari:)

Farra Dhelina said...

xpe, sekali sekala anje, ape slh nya kan..best tu..

setuju kata kak cuji tu!

♥sYiLaSyiRa♥ said...

bestnya anje, walaupun amaun tu mmg nampak besaq juga, lagi besaq hati papa balqis tu kalau tau..hihhihi..xsabar nak tau cete selepas bercuti tu...^_^

azura samsuddin said...

sesekali oklah anje utk yg tersayang.. zura pun penah gak wat surprise utk hubby tp xdelah g bercuti, kami lunch kat KL Tower, w/pun org ckp murah jer tp bg zura mahallah harga tu tp xpe, pejam mata jer sbb nak wat surperise utk tersayang hehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.