Followers

Tuesday, January 25, 2011

♥ TUTORIAL LETAK IKLAN HEARTBEAT KAT FOOTER SETIAP ENTRY ♥

Ok sambungan tutorial pagi tadi
ada yang tanya mama macamana nak letak iklan Heartbeat
kat footer setiap entry?ok ni mama bagi tutorial untuk wat..


Contoh Iklan Heartbeat kat setiap Footer blog mama..


Mula2 Sila Copy Code Yang Dikehendaki (seperti lampiran diatas)
1. Pi kat Settings Blog


2. Klik Formatting


3. Sila Scroll ke bawah sampai jumpa "Post Template" then paste code HeartBeat then kengkawan leh letak ayat ape yang kengkawan nak kat atas code Heartbeat tu after that klik
 Save Settings


4. Biler nak taip NEW POST akan kuar iklan HeartBeat tu kat kotak
(seperti lampiran diatas)


last sekali, biler dah taip entry then Publish entry iklan tu akan kuar cam contoh kat atas tu
atau contoh kat bawah footer entry mama ni...

camne?senang je kan, ok kalo dah leh wat jangan lupe klik2 iklan HeartBeat mama ni k...
TQ In Advance

JOM REGISTER HEARTBEAT FOR TUTORIAL KLIK LINK BAWAH NI
http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/best-tutorial-how-to-register-heartbeat.html
Sekian,
Happy Blogging

TQ Pada Yang Sudi Klik2 Iklan DiBawah Ni

16 comments:

ibuayahdamia said...

dah klik untk anje harini..

Gieyana said...

wah..bagus2..rajin tul buat tutorial..

Header dh nmpak ok dh tue..x blur dh.hrp2 pasni terus ok kan psl kejap ok kejap blur...opss lari tajuk lak!

Hb satu!

Cute MuM said...

tq share info pasal nie.. dah cuba try...

bun_nee said...

thanks mama.. dari td lagi duk pk wat macam mana benda alah ni.. hehehhe.. klik2

Hezesuze said...

yezzaa baru nak tanye hehe...thanks 4 sharing

Ummi Zayda said...

wah..tutorial yg bgs..saya da wat tau..jadik..thankz byk2 anje..

kayyana said...

wah..ni yg dtunggu tunggu nih.. thanks for the sharing anje.. klik HB utk anje lah.. syabas..

Zaidah said...

dah lama tak ke mari pastu tengok header sudah tukar baru...cantik...

p/s nak cuba jugak...bleh upkan pendapatan...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

thanx anje.. malam tadi puas godek, nak cari.. tak reti.. ni yg syg bangat sama kamu ni.. hahaha toce toce.. nanti lin try sat lagi..

p/s : lin klik HB anje ye.. :)

EiJa ZaQuaN said...

good info..
selama ni eija masukkan dlm my n3 manual..
tenkiu anje..

sambil tu eija terus klik HB anje utk hari ni..

Mama Zharfan said...

salam anje

me tag anje utk GA ni--simple ni

http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

zura@iwan said...

bagus2 wat tutorial ni...thks anje..

MamaYatie said...

satu klik untuk anje coz hari ni dah berjaya buat apa yg anje ajarkan. TQ

DiaUmaiNiNaz said...

Salam n Tq..dinaz baru memasang iklan HB..belajar dr tutor anda...sila beri komen balas jika sudi menyinggah ke halam saya.

Alinn Lou said...

wah good la tuto neh ! thank2 ! mnx izin share!

Mama Afifi said...

salam, jemput ke blog saya gak...ada freebies icon shoutbox untuk follower mama....btw..thanks for the tutorial

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.