Followers

Friday, January 28, 2011

♥ Website EDIT Photo Online Terbaik Punyer ♥

Ok ari ni mama nak share website untuk kengkawan EDIT pic...
rasanya ramai yang dah tau kan, ni nak kasitau pada yang tak tau lagik
kalo kat opis kengkawan tak leh nak download software
atau dalam erti kata lain, dah PC kena SEKAT kalo bab download ni
tapi teringin sangat nak edit gambo kasik cantik leh je wat secara online k
kat website ni ada macam2 kaedah yang kengkawan leh wat
leh RESIZE gambo, edit, collage, Expose, Sharpen atau macam2 lagik
al maklumlah kat opis mama pun tak leh nak download ape2 software... jom tengok


ni la website dia PICNIK.COM
website ni friendly user k, senang je nak paham cara penggunaannya
kebanyakannya lebey kurang cam PHOTOSCAPE @ PICASA3 je...
tapi ni leh wat online punyer, tak yah nak download softwarenya...


contoh gambo balqis yang mama nak edit...saje je bagi contoh..
mama kalo time free2 baru la wat keje ngedit2 ni


ni contoh ape yang ada kat Picnik.com tu...
bestkan, so pada yang tak leh download software tu jangan sedey2
leh edit secara live k...


ni plak contoh collage, kalo kat Photoscape pun ada tol tak
leh combine semua gambo2 yang kita nak...
nak terangkan lebey banyak tak dapek la, kang berderet2 plak entry ni..
so kalo rasa2 nak torai...leh la berkunjung ke website nya
kasi godek2 sampai pandai tau...

Sekian,
Happy Blogging
Sharing Is Caring

16 comments:

Farra Dhelina said...

oh picnik ni mmg dr dulu guna..ok gak..tp klu line slow, mcm berat je nak edit2 ni..

Huda said...

bagus ni boleh cuba..tak yah susah2 bukak photoshop lg :)

ch@ said...

bagus2, menarik, tapiii line slow guna photoscape ajalah. hiii.

Ummi AmnaAmzar said...

ummi xpandai2 lagi nak guna picnik ni..adik ada suggest tp dah xpandai..ummi abaikan je..nnt nak cuba plak..ok ke x

kayyana said...

bestnye anje.. mcm2 anje tau... hehehe.. lepas ni blehlah edit gambo kan anje.. suke2...

AshAnas said...

nanti nak cuba gak lah...

yannalayola said...

yessss... me mmg suka edit gambar kat sini.... senang n puas hati.... yg penting FREE... huk..huk..

Zaidah said...

bleh jugak guna nie...klu tak selalu guna photoshope...

Hezesuze said...

dulu ada gak try picnik ni tapi loading amatlah lmabat..xpe nanti weols nak try sekali lagik huhu

thanks 4 sharing

nadiah said...

tq info ni...
nanti leh cuba..

jom join GA saya..

mama uzma said...

tq mama kongsi info....bestnya...nak cuba gak la..

ibuayahdamia said...

dah klik2 HB anje arini..

Mama Zharfan said...

me memang guna picnik ni utk cerahkan gambar ajer heheh baru tau ada function kolaj gak rupanya--me tak explore/godek2 abis2 heheh

Nana said...

tq sebab ajar
kita ni mmg xreti la
nak godek2 hehe

mamawana said...

Tq. Anak2 mwana pun biasa guna picnik ni. Mudah.

mama rifQy said...

picnic mmg best!dulu na pnh gune gak!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.