Followers

Tuesday, February 22, 2011

♥ Akhirnya Keputusan Telah Dibuat ♥

Alhamdulillah & terima kasih pada kengkawan yang sudi komen kat entry
http://damiaqish.blogspot.com/2011/02/papa-dalam-dilema-bukan-mama.html
setelah ditimbang tara, di pikir untung rugi tolak tambah darab bahagi
akhirnya papa dah wat keputusan untuk stay tuned dengan CA a.k.a Company Lama
TQ papa keputusan papa tu sama dengan gerak hati mama
biar kita tak kejarkan $$$$ janji keputusan kita tu tidak merugikan kurang RM300 je
jangan jadik tamak kerana $$$$ kerana "orang tamak selalu rugi, macam anjing & bayang2"
kata peribahasa melayu kita

B4 this pernah gak kawan papa resign, tapi langsung tak di counter offer oleh boss papa
sebabnya kawan papa tu ada masalah disiplin...
nampak berbezakan biler boss betul2 sayangkan anak buah & begitu mengharapkan anak buah
tidak pergi meningggalkan company...

All the best untuk papa, sila la bawak balik barang2 yang telah dikemas n di bawa pulang ke rumah
bawa semula ke opis k....welcome back to your old place with new salary & position
jangan lupe janji nak belanja makan....harus k

dan ape yang paling mengembirakan...tahun ni genap service papa 6 years kat company CA
dinner tahun ni papa dapat jam tangan bernilai RM500 + dapat BONUS hujung bulan 3
tu janji boss papa, nak tau..and Guess what boss papa CHINESE MALE k...jarang chinese suka
dengan pekerja malay kan....tersenyum boss papa biler dengar keputusan papa terima counter offer tu....

Alhamdulillah rezeki itu masih lagik milik kami, mama tak amik kira sangat soal $$$ janji tempat yang papa keje tu papa happy & selesa, tol cakap kengkawan, gaji besaq2 tapi persekitaran sekeliling STRESS
tak best gak kan...biar hati senang & tenang....


Gambo sekadar hiasan semata2
Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

22 comments:

eima said...

Good Luck to papa balqish

Ena said...

comelnyer gambo tu..

ibu qaleesya said...

betol la.. saya pun pk camtu jugak masa entry hari tu.. tahniah dapat buat keputusan dengan bijak

Fieza79 said...

keputusan yg berbaloi...moga huby anje terus sukses di tmpt baru ok...

Nana said...

btol...gaji besar hati tak tenang wat apa
kita dah mrasa situasi tu..
last2 amek keputusan benti..
xpela xdpt gj besar
xpela kt sini gj xbesar mana
janji epi

Huda said...

moga rezeki family anje terus murah dgn company lama hubby anje tu :)

atty's said...

Alhamdulillah ..akhirnya dah buat keputusankan

semoga kalian berdua akan selalu dimurahkan rezeki..dan semuanya sihat selalu amin

rina a.k.a jaijina said...

good luck..
setuju ngan kate² anje tu..kadang² ade tempat yg offer gaji lagi tinggi, tp persekitaran kerja pulak tak mesra alam..so, kalau asben anje dah serasi dgn opis lame, mybe sayang nak tingglkan kot..

EiJa ZaQuaN said...

betol tu yg penting compom dh terjamin kan..
kalau dikejar sgt $$$ tp x tau mcm mane lagi environementnya..sakit kepala diwatnya..

alhamdullillah..best tu dpt bonus..moga terus dimurahkan rezeki..

UmiDAnisH said...

wahh.. goodlux to papaAqish.. moga bertambah2 rezeKi korang..

Zue AnnaLeeya said...

betul... yg penting kita selesa kt tmpat keje tuh... klu tensen jer, susah jgk kan???

e.l.i.s.s.m.i.e said...

all the best buat papa aqish..Insya Allah, moga ianya keputusan yang terbaik buat anje sekeluarga :)

ummiaqeef said...

congrate ye..semoga murah rezeki anje sekeluarga..

Ummi Eisya said...

moga keputusan itu yg terbaik..comel pic tu..

Nureen said...

betoi2.. biaq kita selesa ngan keja kita.. kalau gaji tinggi pon strees wat pe.. nanti mkn diri kan..

Mama Zharfan said...

glad to hear that ;)

MamaYatie said...

good luck papa aqish! betul anje..kalo nak pergi kerana $$ semata rasanya patut jer stay,melainkan ada sebab musabab yg lain..

kdg2 boss chinese lebih tahu nak appreciated malay staff..my experince la, dah 10thn bekerja ngan 2 tokey cina

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah dh capai keputusan..

eT said...

moga keputusan betul la kan.. :)

Ely Hasrul said...

ha dh ade decision dah! bagus lah! semoga sume berjln dgn lancarrr aminnn

MamaRifqy said...

bagus!!

gamboo balqis yang sgt cunn!!

kayyana said...

mesti hubby anje workerholic kan... sebb tu boss syg...bukan senang nk buat boss syg kt staff.. nak2 boss tu chinese.. chinesekan nak keje smua perfect... apepun all the best k to both of u... hehehe..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.