Followers

Friday, February 18, 2011

♥ Betul ke Kenyataan Tu? ♥

Ni gara2 chit chat kat FB ada la sowang kawan mama ni update status
pasal cuti Maulidur Rasul ari tu, so kami sama2 sambung cuti
then mama komen kat status kawan mama tu...


kawan mama ni dah banyak kali perli cakap mama ni kaki bercuti...
suka sangat pi bercuti...sape yang tak suka pi bercuti angkat tangan sekarang
mesti tak de yang tak suka kan...then kawan mama kata
"orang yang ada tahi lalat kat tapak kaki rajin berjalan"
sila la check tapak kaki kengkawan ye kalo kengkawan ni pun salah sorang
yang kaki berjalan n bercuti2...ha...ha...mama tengok tapak kaki mama memang tak de k

sebenarnya sejak kahwin dengan papa, dah terikut habit papa yang suka pi bercuti
biler papa dah rasa strees kerja, cara nak release stress adalah bercuti
lagipn balqis dah besaq so sonot bawak pi Holiday biler tengok balqis happy
sape setuju sila angkat tangan...ada rezeki duit lebey tu yang kami pi bercuti
lately memang sangat rajin papa organize cuti2 Malaysia untuk kami sekuarga
tapi cuti2 dalam Malasyia je la, kalo oversea kena kumpul duit banyak2 dulu..

cuti dapat merehatkan minda & menenangkan hati selain meluangkan masa bersama yang tersayang...

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

17 comments:

mamalieyna said...

Ada duit ada masa, semua plan menjadi gitu..hehe..baru ckp2 ngn wana kt kdi mamak pg td, anje ni kuat no berjlan2..n bercuti2..best tul kalau dpt en suami yg suka wat aktiviti gini..hu~ jeles2x.. ^_^

MamaRifqy said...

mmg itulah yang biase dengar..tapi na xde pon tahi lalat kat kaki..rasenyee laaa...rase macam xde..tapi suke je g jalan2

Sidratul Muntaha said...

anje aku ade la..
satu kat tapak kaki kiri
tu mmg dari lahir dah ade..
then lepas kwin ade satu lagi
tpi kat jari kaki tgh pada kaki kanan..
huhuh..
bercuti mmg best wei..
tak kiralh tmpt tu murah ker mahal..
nak2 mcm aku yg mmg dari kecik susah nak dpt berjln sbb mmg bukan org senang or lebih tepat lagi mmg org susah
dah kwin,dah ade laki,dah ade anak
ade rezeki lebih
baik la berjalan..
berehat
dari pergi jenjalan buat maksiat dgn kengkawan sambil bersosial..tpi family tinggal
tak dose ker?!
dah rezeki masing2 la..
dpt jln pergi zoo pun rezeki jugak weih..
dpt jln jauh,ade rezeki lebih.
takyah dengki - dengki...
sama2lah suka sbb rezeki tu kan Allah yg bagi...
tak pyhlah nak PERMANENT HEAD DAMAGE selalu.
ati sakit,dosa dapt sebab ikut kate setan.
ko tak dpt jalan?!
cari masa,kumpul duit,pergilah jln.
ape ade hal!
hadoyai!
ade jugak ke org ini mcm?!
pening la kepala aku...

gonjol...gonjol...


sekian........

atty's said...

sapa yg tak suka bercuti kan..kty pun suka . lagi kalo ada baget..lagi besh

tp kan pasal taik lalat tu puas cek tade pun ..tp kty suka je berjalan

ch@ said...

takut tengok komen sidratul muntaha ni, nak komen pun takut. hiii.

setahu kita orang ada tahi lalat kat tapak kaki ni kuat jalan, kuat berlari tu je. sebab kita ada dua2 belah, tak juga selalu pergi bercuti.

ada masa, terasa nak bercuti pergi je la.

BIONIC WOMEN said...

selalu jugak dengar org kata gitu, pastu org tua selalu kata jangan selalu cium kaki anak nnti besar kuat jalan. me cium jer, dah anak kita kan..hehe..kalau bapak dia xder duit xdapat jugak dia berjalan bercuti2..wakakah.
tapi setuju bercuti dapat rest minda..

✿etiey erywan✿ said...

hhahahahha.. tak de la pulak tp suka gak berjalan. cam ner tuh... ahahaha

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

betul2...bercuti dpat rilekkan pale yang berserabut..best22

Farra Dhelina said...

klu ade duit.. xde tahi lalat pon blh jadi kaki berjalan taw haha...

mama tisya said...

tkde plak tahi lalat kt tapak kaki..tp suka gk jln2..hehehehe

MrS. F!zA said...

kita ada tahi lalat besor lg kt tpak kaki..mmg kuat nau berjalan..tkleh duk rumah..tp nak p holiday jauh2 msih tk kesampaian..tggu darwisy bsor sikit senang nak bergerak.

EvisuKyme said...

perli ke tu??haish..xkot...sbb betul kan anje suka p bercuti?sama lah mcm sy...pantang ade cuti ade je plannye...bercuti utk rest even anak2 kecik lg...kadang tu xplan,celik mate je pg tu hah dtglah idea...tp bkn la tiap mggu... ngeee...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak jugak kot. kakak sy pn kaki jalan..tapi takde tahik lalat pong.
kat lengan adela tahik lalat dia..ehehe

ade duit, masa & peluang..apesalahnye bercuti
cam sy, masa mmg terhad sbb suami sy bz mengalahkan pak menteri!

ummiaqeef said...

syoklah dpt g holiday...kite ni susah skit,hehe...hubby x minat..

Nana said...

hehehe
sape tak suke berjalan kan
kita berjalan klw ada duit jek hahaha
pnh dgr org kata
klw taik lalat
area kaki tu
mmg kuat jalan
kita da gak
kt betis hehe

♥sYiLaSyiRa♥ said...

syila mmg suka berjalan dan kebetulan plk mmg ada tahi lalat kat tepi kaki...tapi berjalan bkn sbb tahi lalat.berjalan leh rehatkan minda di samping leh eratkan hubungan kekeluargaan. tapi best klo dapat g bercuti selalu mcm anje, tapi hubby syila payah nak cuti...so tgk cuti2 anje jela..^_^

kayyana said...

btul2.. yana sokong tuh.. cuti ni bleh wat kite hilang tension.. bleh mengeratkan kasih syg keluarga... cuti2 kt malaysia pun da ok.. tak yah nk g oversea... mahal lak tuh.. huhuhu...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.