Followers

Friday, February 11, 2011

♥ Biler Dia Wat Sepah, Harus DiDENDA ♥

anak2 kengkawan suka wat sepah tak
rasanya semua budak2 pun sama gak kan
wat sepah menan adalah peberet diorang kan...
jom tengok hasil sepahan balqis
^




^




^





^





^  

menan balqis mama selalu simpan dalam kotak A4 je..2 kotak menan dah penuh
so simpan dalam kotak tu je..
sekali balqis dah start memunggah, memang tak sanggup nak tengok k



lagik dia berusaha nak sepahkan..tengah wat peel sebab bosan main menan yang sama
mana tak nya kalo soh pilih menan
kalo tak menan masak2 mesti nak beli menan anak patung


ha...ha...mau migrain k...tengah sedap2 mama nya layang lappy
si anak wat keje sendiri...
tapi akhirnya...
^




^




^





^
biler balqis order
"mama nak susu"....


hukuman pun berjalan...kalo tak kemas menan mama tak mau wat susu
kemas menan sampai habis pastu baru mama wat susu...


then sepantas kilat balqis kemas menan tu...cepat2 dia masukkan dalam kotak
nak susu punyer pasal....ha...ha....


dah wat sepah kena la kemas sendiri kan...
mama memang ajar balqis, kalo sepahkan kena kemas sendiri
tak leh soh orang lain...
sib baik la balqis mau dengar kata....sekali je mama suruh dia terus wat
rumah kami jangan citer la kalo balqis start beperang memang jadi
cam tongkang pecah la jawabnya...

p/s anak2 kengkawan camni gak ke @ lebey teruk dari ni?

Sekian,
Happy Blogging
 
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula



25 comments:

BIONIC WOMEN said...

Dhiya x banyak mainan kecik2 gini..tapi memang selalu buat sepah pun, lego terutamanya..huhu..
kalau dia dah siap angkut dari bilik ke ruang tamu tu, bersiapsedia utk mengemas yea..hehe..sebab kalau suh dia kemas sendri dia akan bagi alasan sakit perut, ngantuk, sakit tangan dan sebagainya

Huda said...

hehehhe..bagus aqish ni :) dh sepah tau nak kemas balik :)husna pun sama cam ni :) suke menyepah..

Cute MuM said...

belum masanya lagi kot dania wat camtue.. sekarang dok sepah dengan pin boling dia jer lah.. bangun2 tido terus main..

✿ etiey ✿ said...

hahah... heheh padan muka balqis! sape suruh wat sepah kan. tp itulah anje.. proses pembelajaran. balqis dah besar bolehla denda. yug kecil camner pula..

Ila said...

faiz mmg tiap ari kejenyer wat sepah...tp bukan mainan but pinggang mangkuk mamanyer...huhuhu

mummy_ayu said...

uih..sungguh2 dia sepahkan nie...
kalu ayu pun, selalu suruh Ian kemas balik, Iris tolong2 je la...tapi selalunya..Mummy pun kena join sekali tolong....

cik puan akish said...

wahhh killer hebat penangan balqish tuh...

hikhikhik...

boleh ditry pakai utk dadif utk diz year....

ajar sikit2 kan...

=)

Wansteddy Tales said...

rajin juga balqis nk kemas balik :)

EiJa ZaQuaN said...

wah byknya mainan balqis..

lebih kurang sama la mcm anak eija, zaquan..kalau dia dh start kuarkan mainan dia..abis dia teraburkan..
sampai asben eija sorok mainan dia..kalau dia main kereta..abis sparepart kereta dia bukak..dh terabur benda2 kecik..papa dia jgk yg kena betulkan kereta tu nnti..huhu

Liza said...

wAH,SAKAN BALQIS SEPAHKAN BARANG. bARANG aDAM TAK BANYAK.. sO, TAK LAH BYK SGT DIA SEPAH CUMA WAKTU DIA MAIN LEGO LA...PENING KEPALA GAK NAK SUH DIA KEMAS SEMULA

Nad @ MamaZakwan said...

sama cam zakwan..
kalu dia ada order.. dan2 denda dijalankan..

tapi selalunya kalu di marah lagi dia takmo kemas..baek cakap dgn intonasi yg lembut tp tegas..baru nak dgr kata, huhu!

MamaYatie said...

lagu ni jugak depa tur..saya pun pakai cara sama..nak susu/nk makan/ gi jalan/ kena kemas dulu. kalo tak mau Mama dia org sakit otak tngk umah cam tongkang pecah..huhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq ade skit je menan kecik2..dia ade mnan besaq2 bayk..so senang skit nak kemas..ehehe

insan biasa said...

kalau faiq dia suruh kita yg kemaskan jugak ...sikit je yg dia tolong hihi ..

Sidratul Muntaha said...

ade jugaklah rupa menan si aqih ni
setot punya?!
hancur dah byk
tpi aku takserik membeli
nak2 senapang dia
layankan jer..
time nmood ok
aku la kemas sbb budget nak senaman tuk kurus(perasan!)
tpi bile aku dah over tempt
makanya,automatic setot kemas sendiri tanpa disuruh.
sebab mak dia dah tukar kaler purple!
sekian,terima kasih!
muhahhaa

Nana said...

HEHEH
bese la..
rumah mmg xpenah kemas
asla kemas je
ada org tlg sepah keke
tp mainan aqish banyak yg jenis comei2 tu
lagi buat mgm banyak keje nk kemas kan heheheh

Mama Zharfan said...

kalau tak sepah bkn kanak2 namanya hehhe

my boys main keta kecik2, ball, robot2 ajer heheh

ADEEYA said...

Huhuu my lil bro dulu dr depan sampai ke belkang toys dia, yg jadi mangsa kutip sape? Kakak dia jugak :/ Nasib baik Balqis kutip sendiri hihi

mamalieyna said...

haidar pun samo..suka buat sepah..tapi sasaran nya mamalah kena kemaskan..kdg dengar kta, kdg..huhu..

susu punya pasal ye kak balqis, kena la buat jugak ye..hehe..pepun bagus dengar kata ni..^_^

Farra Dhelina said...

mmg kena ajar kan anak2 ni..mirza..hermmm sama lah..dh sepah, kena kemas gak!

Gieyana said...

Rajinnya Aqish..sama ngan Nureen ar..lepas main sure dsepah2kan..then denda dier balik utk kemaskan..:D

♥Azie♥ said...

adoi aqis kecian mama jenuh kemas...samalah ngan dua beradik nie rajun wat umah sepah..

CiK JuE said...

memang sama je ngan farisyah...suka sepah nak seperti biasa kena denda kemas...sama mcm anje buat balqis...

AshAnas said...

Anas suka wat sepah kt dapur time kite tgh masak... Tp alhamdulillah die simpan blk cm bkn simpan kt mcm asal la... Huhu...

kayyana said...

alahai.. ksian balqis kene denda.. hehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.