Followers

Monday, February 7, 2011

♥ Calon Menantu Solehah ♥

Salam & selamat pagi semua...dah cuti panjang nak mula keje pun malas kan
cuti2 gi mana kengkawan?kami jenjalan pi Pahang...cuti yang syok & penat
banyak benda nak citer ni, tapi take time la k...citer satu2 dulu
mulakan dengan citer sebelum cuti2 Malaysia...
citer anak dara mama yang sangat rajin & ringan tulang tolong mama
now balqis dah ada ciri2 seorang anak dara yang rajin membantu mamanya masak2 kat rumah.
jom layan piccas nya


Balqis tolong mama tumbuk bawang nak masak asam pedas....
bukan mama yang suruh k, tapi balqis sendiri yang
mengOFFER diri nak tolong mama masak2
siap posing lagik nak tumbuk bawang...
posing gaya terkini k...


pastu balqis request nak pakai cermin mata, sebab katanya nanti percik kena mata
ha...ha...kelako tol la anak dara ni...ada2 je perangainya yang menghiburkan


sibuk dok intai mama nak snap2 pic balqis...


lumat ke balqis tumbuk bawang tu?
jom tengok hasil tumbukan balqis


leh tahan la balqis tumbuk bawang...
mula2 semangat lama2 balqis cakap penat la
"mama berat la batu ni, aqish tak larat la nak angkat"
ha...ha...bukan kes dera k, tapi kes kerelaan sendiri...

semalam balqis dok tolong mama tumbuh lada hitam nak wat
ayam masak kicap...see sangat rajin k
dari tecik dah tanam minat nak tolong mama
hope sampai besaq nanti balqis akan rajin cenggini....

ada sape2 yang berminat nak wat calon menantu?
leh isi borang k....

p/s ari ni keje banyak, dah lama bercuti...so dulukan mana yang penting k....
 
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

39 comments:

Sricahaya said...

rajinnya balqis..
dah besar nanti rajin2 tolong mama yer..

MrS. F!zA said...

omak aihhh rajinnya anak anje...kekekeke siap pkai sunglass tu...hhahaha aunty dulu pon selalu buat cmtu..kdg2 pakai pinggan kaca..haha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah, rajinnya balqis tumbuk bawang :)

Fieza79 said...

amboi rajen la Balqis...wahh dh cm anak dara la..leh masuk meminang dh ni..hehee

Nana said...

arini mmg xde mud la nk keje..
banyak menda terjadi kt opis ni
agak down..

CiK JuE said...

rajin betul anak dara nie...bolehla tolong mama dia hari2 tau...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to Sri: yup auntie, moga2 sampai besaq la rajinnya k

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fiza: ha...ha...sama lah kita fiza, tapi kita pakai pinggan plastik tu pun time tumbuk cili...nge...nge

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eliss: calon menantu la katakan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak fieza: ha...ha...terlebey rajin la pulok...

ch@ said...

aiseh, masih belum ada anak lelaki laaa. bagus balQis, dah rajin tolong mama.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to cik jue: ikot mood je dia nak tolong mama tu...sampai kemlasannya tak mau jengah dapur pun

Ummi Eisya said...

phewitt..anak sapa la ni..rajin tul..siap pakai speck lagi..duk kat dapur pun cun..hihii

Zue AnnaLeeya said...

sama mcm airel... pantang nengok kita nak tumbuk bawang... dia pon sebok nak tumbuk gak... hehehe....

mummy_ayu said...

rajinnya dia..anak dara sapa tu? siap ngan spek mata lagi..comel je..
HB kat sini..

MaMa3H said...

wah rajin betul...siap bergaya lagik tu ngan spek hitam...:)

Huda said...

bagusnye balqis..rajin tolong mama :)

mama rifQy said...

mau isi borang laaa...tapi...umo mudaaa dari balqis..boleh ke anje?hehhee

BIONIC WOMEN said...

rajinnya balqis...
tapi xtahan pakai spek tuh..hehe
jangan menyanyi kat dapur tau,
org tua marah

Em's Family said...

wah rajin balqis.. lagi comel pakai spek putih tu.. bagus idea dia.. tapi dalam pakai spek tu, boleh nampak bayang nak berposing mata jugak tu :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nana: yup betul tu nak ngadap EA satu hal

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fara:he...he...anak dara yang rajin nolong mama nya

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue: wow anak bujang pun rajin tumbuk sambal ek...bagus ni

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu: tak nak kasik mata pedih katanya...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mama3h: bergaya sokmo....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to huda: tq auntie..hope sampai besaq la kerajinannya tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to naa: kalo dah jodoh tak kemana, rita & aidil pun beza 10 tahun...kih...kih...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eily: tak la auntie balqis tumbuh bawang je tak nyanyi pun...hu...hu...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mira: yup tol tu, nampak mata dia dok kedip2 kan....kih...kih...sempat lagik tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to cha: tak pe simpan dulu borang tu, nanti leh isi balik k

MRS. K said...

kite bab menumbuk ni memang malasss.......

yantz-yeem said...

ok cop tuk aqil lah awek nie...siap kenyit2 mata menumbuk tu...hahahahah..

okes klik HB tuk anje harinih!!!jom klik HB kita plaks tau!!!

mamalieyna said...

waaa baguih2x..kena jd rajin dr kecik tau..nnti dh besar susah nak lentur bab2 gini..hehe..

Mama Zharfan said...

sgt cute tau aksi ni hehheeh

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hehe..kalo saya kak..dah lama ke dlm blebnderr!! yerr!! malasaa!! tp itu g-gurl dlm picca sgt cute tlg mummy dia masak2..

Jom klik mummylovers blog

kayyana said...

alahai... tumbuk bawang merah pakai spec ye.. bijaknye die..

Farra Dhelina said...

hahahaaa..rajin sgt ank dr anje ni..heee takpe, pmpn mmg elok rjn mcm ni..sng keje..

dilazfamily said...

Rajin yer anak dara Anje nie.
nasib baik anak dilaz perempuan, nanti aunty carikan calon untuk Balqis erk

wan nurul hezrina abd halim said...

pakai spek itam takut kene percik mata.sape bg tuh?mama ke aqish amek sendiri?pandai.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.