Followers

Wednesday, February 2, 2011

♥ Dalam Dilema - Pernah Ingkar Arahan Tak? ♥


Minggu ni cuti lama kan
Khamis sampai Ahad, so ingat this weekend & Public Holiday
kami plan nak pi jenjalan bertiga beranak...
tup2 semalam FIL tepon ajak pi kenduri cukur jambul anak adeq ipar mama
 kat Melaka ari Sabtu tengahari
then pi rumah BIL ari Sabtu petang kat Pahang
Mama & papa sama2 setuju tak mau pi
sebab Sabtu tu ada kenduri kahwin rumah opis mate mama
mama dah janji nak mai, pastu kawan sekolah mama pun kahwin keesokan harinya
tapi papa rasa serba salah nak cakap dengan abah papa...
nak soh mama cakap?lagik la tak terkeluar kata
sebab mama tak biasa bangkang depan2 selalu bangkang belakang je
sebab bukan mak ayah kita, so tak berani nak bagnkang
kalo my mom & dad mama sendiri berani la mama berkata2...

kengkawan pernah tak jadik camni?
dah plan something after that ada planning lain plak?
ape jalan & langkah yang harus diambil
Mama & Papa sama2 jarang membantah @ memusnahkan harapan Ibu bapa
tapi dalam hati meronta2 tak mau pi
Pi Pahang ari Sabtu then Ahad balik, Isnin nak keje plak...adei penat2

so ada sape2 nak bagi cadangan?

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula





15 comments:

AshAnas said...

huhu, same la kite dalam dilema gaks... cny ni plan gi berkelah kat taiping... dh booked resort sume... skali anas demam la plak...

Zue AnnaLeeya said...

alamak anje... samalah dilema kita... akak plak dah plan lama nak bwk anak jln2 masa cuti CNY nih.. lagi satu kwn akak pon kawen sabtu nih... tup2 MIL tepon ajak pegi kenduri kawen kt kerteh hr sabtu gak... hadoiiiii... tak tau gak nak ckp aper... serba salah takut kata kita nih menantu ape plak kan???? akak sruh somi jer ckp.. tak taulah cmner tuh... huhu..

CatlinaFly said...

of course ada...so...kalau yang bg arahan tu parent especially ayah..kenalah ikut..musti punye huhuhu...biasa kami yang kena ubah schedule kami..hua hua

ZiE FAUZi said...

kalau zie ada situasi mcm ni,biasanya hubby yg cakap PIL... itupun kalau ada adik beradik lain yg boleh bawa PIL.. kalau takder sesiapa, terpaksa la ikut sekali...

mama rifQy said...

aaahhh la..na pon slalu gak jd cenggituu!! anje..try la suh husband anje slow talk! anje menantu,.macam tak best je kalau nampak anje yang bangkang..

kalau naa..biase husband na akan cakap..ckp slow2 laaa!!

Sricahaya said...

tak pun cam ni..anje gi je kenduri kawin kawan anje tu dulu pastu terus gi kenduri cukur jambul kat melaka tu..hbs tu terus balik, tak yah gi pahang..ckp ngan FIL coz esokya ada program lain..

sekurang2nya ikut gak gi melaka..n hadir gak kenduri kawin kawan anje

mama tisya said...

kita pernh gk camni ada event bertindih...tp kalo dkt kira pegi tp bahgai la...sorg p event sana sorg lg event sini tp kalo jauh kena korban la slh 1...

mummy_ayu said...

kalu Ayu pun akan minta hubby yg ckp..sbb parents dia kan..rasanya ok kot sbb bukan event penting sgt pun...try la ckp slow2..

mamaaedrean said...

macam nak ingkar jerk tapi dikenangkan nk dpt keje dolo ssh... hu3

jemput singgah jenguk kami yer :)

[-suziey-] said...

terus terang is the best way..slow talk la..ckp nicely..dorang msti paham..

Fieza79 said...

mmg susah tu sebab sepatut nya masa dan2 tu jgk kena gitau kata ada plan laen, nt tk psl2 di kata kita yg ngengade tanak gi kan...huhuu tkpe kalau ckp terus terang tentu dorang faham kot...

Izan Ishak said...

izan pun pernah jugak jadi camni. tp biasanya en hubby lah bagitau parents dia. yelah...kadang2 tu kita dah plan baik punya kan.

EiJa ZaQuaN said...

heheh..mmg kadang2 ada terjadi benda mcm ni..tp yg penting tanya hubby dulu..if dia dah setuju dgn planning yg sama2 dh plan awal..better terus terang jerk ngan mak n ayah dia yg uolss dh ada plan lain..

Farra Dhelina said...

ssh tu mcm tu anje..tp klu mcm fra, ckp aje..terus terang.. :)

kayyana said...

hehehe.. bile cuti panjang ni mulelah suami isteri dalam dilema ye tak..? ehehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.