Followers

Tuesday, February 1, 2011

♥ GA @ Contest VOTE - Suka @ Tak? ♥

Morning All, ari ni cam tak de mood nak wat entry la
dah mula malas nak blogging...so ari ni nak citer pasal VOTE
now rata2 ramai yang wat Contest @ GA
yang menggunakan sistem VOTE
b4 this contest mama pun pernah gak wat sistem ni,
tapi sangat la menyusahkan peserta k, sebab sian plak diorang nak raih undi
nak2nya plak pada yang tak berapa nak glam tu, sure awal2 dah angkat bendera putih
walaupun sebenarnya anak2 mereka ni chomel2 @ entry yang bagus
ada harapan & peluang nak menang, tapi dek kerana VOTE mereka kalah
 

So nak tanya sejujurnya dari hati kengkawan la, suka tak sistem vote ni
kalo macam program realiti ni pun banyak guna sistem vote kan
tu yang kengkadang keputusan pemenang luar dari jangkaan semua...
bukan satu kerja yang senang nak raih undi dari semua orang
sebab bukan semua orang ikhlas nak mengundi kita
semua tu bergantung pada usaha kita sendiri...kalo lebey usaha
dapatlah undian yang banyak....
so mama nak tau ape keberkesanan sistem vote ni ek?
BAGUS @ TIDAK?
YES @ NO?

Sekian,
Happy Blogging
 
 
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula



25 comments:

Akuzie said...

Emm betul tu, saya pun pernah join satu contest guna sistem vote. nampak gaya macam tak berapa nak kena gaya nya... rasa macam tak adil. apapun terpulang pada pandangan masing-masing.

bagi saya memang tak setuju tak bagus

ch@ said...

jujur pandangan kita, tak bagus. setuju juga dgn pandangan awak, lagi² yg butang like kat FB tu, kawan tak ramai, FB tak boleh main kat opis, anak tak baper nak comel org tak like. rasanya, kalau GA/Contest blog, biarlah dalam dunia blog sahaja.

UMMI FARIS HAIKAL said...

saya x suke sistem vote ni..mcm x berapa nak adil sgt rasanya..huhuh..tapi itu pandangan sy shj...

Zaidah said...

pada zai...tak adil n ade bia kat situ....klu orang tu suka vote someone walaupun tak ade qualiti tetap dapat markah tinggi...so tak suka sistem vote...

Nana said...

terus terang kita tak suka contest yg kena vote2 ni...
kita mmg xjoin klw syarat2 dia tulis pemenang akan ditentukan melalui undi..
malas la nk rayu2 undi ni...lagipun kita bukan pemes...
lagi satu yg paling tak suka bila ada contest yang dalam syarat xde kasitau pemenang dipilih berdasarkan undi..aleh2 bila smpai dia announce top 10 dan2 tu plak ada sistem vote paling tak suke...
walau apa pun ada 2 contest kita pernah mng atas dasar vote ni

nursalwa said...

saya pun xstuju ngan sistem vote nie..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy tak suka vote
nmpk cam desprate sgt2 nak menang n duk merayu2 kwn2 suh vote
ish2

if nak wat contest..sy prefer..Lucky draw or bergambar..:-)

Fieza79 said...

itu la..mmg kita tak suka sebenar nya..baru2 ni dh terkena..masa join dulu takde pula dia ckp..at last dh dpt top 10 tup2 kena raih undi pulak...mmg tak best kan..
kalau lps ni ada je contest yg pakai sistem vote2 ni mls dh nk join...

Zue AnnaLeeya said...

akak pon tak setuju sistem vote nih... bkn aper, klu akak la kena raih undi, mmg konpem tak mnang sbb akak nih bknnnya pemes kan??? lagik satu tak adil la, bg blogger yg krg pemes kan???

Yan said...

tobatla takmo join contest yg kena like2 kat fb.. vote kat blog pun malas..
jenuh nak raih undi.. tebalkan muka ajak orang undi anak kite.. huhu.. pastu frust sendiri sbb tak dpt feedback..

mama rifQy said...

serius la anje..NA mmg TAK suke sistemn VOTE nih.Na rase mmg tak adil untuk peserta .nak Vote2 nih! biase kalau contest yang vote2 kat FB..malas nak masuk..

ade gak..da join..and baru bgth ade sistem vote..mmg kurang suke la..sbb tak reti nak pancing undi..tapi tuh sbenarnya hak mutlak penganjur kan?so terpulang la pada merekaa..

tapi biasenye..kalau contest yang besar2..mesti last skali ade sistem vote..trend la kan?

ieda said...

akak x setuju ..
setuju dgn pandangan NANA :)

cukup2lah buat entry di umah kita .. x perlu sampai kena ke session lain utk vote :))

ibu_Arifa said...

saya pun tak suka..confirm kalah awal2 lagi kontest mcm tu..hihihi

cik puan akish said...

tu la psal....nk kene vote2 bagai...

lagi mcm kat fb tuh....
kene LIKE..ahakss....

kalo jenis yg bnyk sedare mara ade a/c fb..hah...mmg sedare mare dia aje yg LIKE....

tp...ttp menjoinkan diri....

ahahha

mama rifQy said...

yeay!! stuju ngan nana!! penganjur bgth last minit nak buat sistem vote atau lucky draw je untuk pilih mng!kalau dari awal..da diberitahu..its ok laa.!!

CatlinaFly said...

tak suke sistem vote walaupun dulu pernah gak terjebak..akibatnya buat sy gi terjah blog2 org infact bukan kawan2 je, malahan pada org yang tak kenal..then sy tak gi balik pun ke blog org tu...jadi sy rasa mcm tak adil lah kan..bw semata2 meraih undi..

memang betul, if peserta tu tak ramai kawan yang ada FB atau blog, jawabnye, kalah tanpa bertanding lerrr...

dilazfamily said...

tak bagus pakai sistem vote nie...sebab susahkan org. ada yang tak suka main vote. org vote tgk bile \dia suka jer.saya pun tak suka sistem vote nie dan tak pernah join, cuma sekali join dalam web PA&MA dan menang hadiah saguhati.. lebih suka cabutan bertuah atau guna random.org jer

Hezesuze said...

so far pada weols ok jek nak bantu vote2 nie tapi bagi blogger yang agak femes mesti ramai yang vote camne lak bagi bloggers yang baru berjinak2 dlm dunia blog & join contest vote nie...mesti kesian kt dia kan...xde kawan yang nak tlg vote huhu

itu dari pandangan weols le hehe

ibuayahdamia said...

Memang tak suka anje....tapi kalau dah contest grand2 memang last2 kena votes jugakkan...huhu

btw yg trudy teddy tu, mula2 kata juri akan pilih top 10..tu yg masuk...sekali bila dah terpilih, utk top 3 tiba2 kena undi kat FB pulak...alahai...nak tak nak terpaksalah bekerja keras kan anje..

ni ayu lagi satu...yg FAREEDA punya...aishh pemenang mingguan memang FAREEDA pilih..tapi ader juga vote2 ni...nak tak nak memang kena raih undi lah kan..

p/s: malu sebenarnya raih undi ni...huhu

MamaYatie said...

kurang gemar jugak sebenarnya..sbb lebih kepada siapa fofular kan walhal ada org yg lebih layak lagi.. saya prefer cara anje yg biasa..ada juri yg dtg dr pelbagai cbg..fair n square!

Mama Zharfan said...

even tak suka tp kena ikut rentak organizer sbb diaorg pun like company yg buat voting FB memang bertujuan nak ramaikan fan as their marketing strategy and potential custommer

me senang je, kalau tak de masa nak fish for vote, me memang tak join, esp kalau bersaing nationwide level mcm friso tu--nak kena bersaing dgn all contestants and all races esp chinese yg sgt2 obses bab2 voting to win ni..

truddy teddy tu ok je sbb bersaing sama2 finalist, which is limited number to finalist ajer--kalau anje perasan, me join vote blog based ajer sbb chances nak menang agak cerah, wpun hadiah agak ciput :p

heheh me mengomen panjang ni

me dh click HB anje

mama tisya said...

mmg tk suka cz nk kena raih undi

Cute MuM said...

tak suka jugak.. penat sangat nak BW raih undi.. last2 tak menang.. memang frust giler..
ada gak dah join baru tahu kene vote.. terpaksalah raih undi gak sebab dah join..
tapi kalo awal2 dah tahu kena vote, memang tak masuk..
maaflah yer kalo ada penganjur yang wat cara nie terasa.. ini pandangan ikhlas dari cute mum..

EiJa ZaQuaN said...

btol tu..setakat ni eija pun mmg x setuju sgt dgn sistem vote ni..sbbnya bkn senang nak raih undi..kalau kita ni mmg terkenal xpe la..

tp if terpaksa tu wat jgk la..hehehe

kayyana said...

vote ni ikut pendapat masing2.. ada yg suke sebab die ramai peminat.. ada yg tak suke sebab rasa mcm tak adil kan.. erm.. tak pastila anje. klu ikut pendapat yana, mmg tak berape nk suke la sebab kite kene minta org vote utk kite.. klu ikhlas oklah.. klu terpaksa tu yg lemah tuh..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.