Followers

Friday, February 18, 2011

♥ Green Light For DSLR ♥

Hoyey, setelah mama merengek2 manja kat papa...kih...kih...
papa dah on Green Light untuk beli DSLR..
sukanya, leh la snap2 gambo balqis banyak2 after this
dah banyak kali cakap nak beli tapi tak beli2 gak
so since papa dah kata nak belikan, mama menyusun 10 jari la kan
tapi papa memang peminat TEGAR brand CANON EOS
so mama kena pilih dikalangan brand CANON je...


450D


500D


550D


1000D

so sebelum beli mau wat survey dulu, pada blogger2 yang pakar banget bab DSLR ni
sila la share sikit ape perbezaan & cadangan mana yang bagus untuk di beli
sebab mama tak reti sangat la bab2 function2 ni
maybe sape2 yang dah ada camera ni leh la share sikit kelebihan 450D, 500D, 550D & 1000D
kalo tau harganya sekali lagik bagus, tak de specifik harga
cuma average harga je la...

p/s papa pun minat banget sama DSLR ni, cuma tak menonjol je...

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

22 comments:

atty's said...

wah..tahniah anje.lepas ni leh snap gambar balqis, lepas tu mesti lawa2 gambarnya

Mama Zharfan said...

me jeles tau heheh
me ntah bila nak rembat, hubby kata ok jer, cuma me tak confident takut tak reti nak guna..adesss

dilazfamily said...

lepas nie balqis jadi model mama lah yer.
selamat berposing yer balqis.
Balqis memang comel

Fieza79 said...

kfieza punya 500d...550d plng trbaru sebenar nya..tp kedua nya lbh kurang sama je..just lebih kpd pixel..500d 15pxl..550d 18 pxl...sebab beza sket je tu yg kfieza amik 500d je..murah pun murah sket..

550d rega dlm 2800.00
500d rega dlm 2300.00 mcm tu...
tp yg 1000d tu plng murah kalau tk silap rm1600.00 je...kalau tk silap la masa gi servey hari tu...

apa2 pun pilih yg terbaik ok...nt leh geng..hehee

Nana said...

kita dah lama dpt lampu ijau
tp duit xde camne?hahaa

Gieyana said...

kalau 550D mmg cantik picca dier but mahal sket ar compare ngan 450D..so ai x brp tau sgt ngan Canon psl guna Nikon..so far kalau photog lebey suka guna Nikon but for press lebey suka guna Canon..tp both pon lebey kurg sm jer..ngan bezanya cuma body jer..Nikon lebey berat but Canon ringan jer..senang nk angkut..:D

Ina Hashim said...

wah bestnyaaaaa

✿etiey erywan✿ said...

wah cangih! hehhe.. kena prkatik byk. jgn jd macm i.. huhu sian..

anje, ada tag contest for u.. hehe

LiErOSe~QiEmi said...

wahhh lepas ni lagi byk la gambar balqis & mamanye kan ;)

Sidratul Muntaha said...

ko belilah jer anje..
rasa2 mampu
beli yg advance terus
tpi kena rajin la
aku mmg tak rajin ank amik gambo ank2 yg lawo2 la
tpi klu food n scenario
mmg aku layan..
aku ade yg basic jer
sony
cuma nak bgthu,berat menda ni.
jgn sampai leceh sudahlah...
huuuh

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

tak pe lah anje ada kamera apa pun balqis pandai posing macam2 gaya..

kyana yg dah dslr ni pun susah nak amik gambaq anak2.. jenis tak mao posing2 mcm babah dia.. susah sungguh..

:)

BIONIC WOMEN said...

eily dah lama berkenan tapi encik suami kata.."larat pikul ker? bahu kan dah second hand..huhuhu"
bila pikir balik betul jugak..lagipun ase leceh n x pandai nak tukar2 lens, lain ler kalau encik suami peminat tegar DSLR

mamalieyna said...

waah makin syok la kak balqis berposing nnti...utk kaki jalan, mmg sesuai sangatlah, leh snap banyak2 gambar..hehe..

*∽ IZAN ∽* said...

wahhh.. ramai dah dapat seru ni.. mesti meletops gambar balqis lepas ni he he

♥Azie♥ said...

azie xtau sgt psl canon,tapi member pki 550d dia kata ok.better ambik 550d.azie pki d90 pun belum habis menuntut hahahah

Farra Dhelina said...

best!! msti tak sabr kan!!

Farra Dhelina said...

hb anje

Ummi AmnaAmzar said...

Sorang lg dpt dslr..nhuhu jeles nih...cita2 ummi yg xtentu lg bila nak dpt...tahniah anje..blh mintk tlg ambik gambar kite nnt ekkk..hehe

mama tisya said...

wah2 dh nk bli dslr..lps ni makin matop gmbr balqis posing leh anje antar kt magazine lg....nk guna dslr ni kena byk tau setting,kena rajin blajar...kita tk brp reti..kalo guna dslr hubby main snap aje...hehehe

AshAnas said...

shira skrg guna 500D, 550D baru sket... antara yg anje senaraikan tu, better amik 550D...

♥sYiLaSyiRa♥ said...

semakin cantik la gambar anak dara tu nanti..hihihi..bestnya klo dapat

kayyana said...

lepas ni byklah gambar balqis.. me pun tgh merengek2 kt hubby nk dslr.. tp me suke yg nikon... me tak byk sgt survey tntang canon.. tp me rasa sme je anje.. yg penting org yg nk gunekannye tu.. klu kamera mahal giler tp tak tau gune pun tak cantik gak gambar.. heheheeh.. so, bile dah beli nnti try godek godek ek..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.