Followers

Wednesday, February 9, 2011

♥ JJCM @ Teluk Cempedak Pahang - Rasa SATAY Yang Asli ♥

sambungan entry Vacation CNY ari tu..
after balik dari TC kami singgah ke Masjid Kuantan
1st time masuk, besaq jugak masjid nya ye...
then after solat Maghrib perut dah lapar...
then kami JJCM ke...

^




^




^



^  
 

Kami makan2 @ TERMINAL SATAY ZUL
kata orang kat pahang satay ni GLAM k...
tol ke?mama tak tau la...tapi kalo tengok orang yang ada kat kedai tu
memang penuh & sesak giler...so means mesti sedap punyer kan
yang kat luar tu semua orang yang tapaw satay kat kedai ni
barisan punyer la panjang giler, kami sampai lambat plak tu
terpaksa la carik meja nak makan..kedainya 2 tingkat...


Rasa SATAY yang asli...


ni pandangan dari luar kedai...sebenarnya kami solat kat Masjid Kuantan dah lepas dari kedai satay ni
tapi dek kerana papa nak memenuhi keinginan mama nak rasa makan satay tu
makanya kami berpatah balik ke arah TC...
kasik layan dulu gambo anak dara yang moody tunggu satay sampai


sibuk dok terjenguk2 satay jiran depan meja...nampak no dah lapaq k..
kalo nak tau balqis memag peminat TEGAR satay
tapi kami tak galakkan sebab arang untuk bakar satay ni
leh menyebabkan kita dapat KANSER...that why kena makan dengan TIMUN
sebagai penawarnya...doktor pernah cakap kat mama la
tak tau la betul ke tak....


bermuncungan sebab satay tak sampai2...
leh tahan lama gak la menuggu, sebab orang ramai k
meja semua penuh giler...


posing gaya baru...mi...ha...ha....


tunjuk jam baru balqis...hasil paw papa


pastu dek kerana keboringan, balqis dok paksa mama snap2 gambo dia
ikut gaya dia la..kejap baring kejap lentok...







satay ni best sebab tak de kulit di tengahnya...semuanya ISI saje...

 
nyam2 mantop giler...RM0.60 secucuk....

Sekian,
Happy Blogging
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

22 comments:

mummy_ayu said...

wah..nampak best satay tu..
Balqis...dah pandai kenyit mata buat pose plak sekarang..comei jer..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

Oooo satay...ingakan ape benda makanan baru nama Satang td..salah eje ye anje..huhuh
wahh balqis ade gaya bergamor yg baru ye..eheh

Nana said...

wah menarik ni
kita byk kali g tc
tp xpernah tau mana tmpt2 mkn sedap ehehe

EiJa ZaQuaN said...

wah sedapnya satay..

chomelnya balqis posing
menyerlah dgn baju biru dia..

LyNn'Azlina said...

kalo g ktn jgn lupa berkunjung ke situ..mmg ebst pun...ana ikan bakar pun best tau...kat tjg lumpur

Izan Ishak said...

cam best je satay dia anje. kami pun mmmg peminat satay!

MRS. K said...

dulu masa study penah makan kat sini..huhuh

fazilzura said...

salam mamy anje...

lama x terjah sini.. terkujat tgk SATANG .. ghupe nye SATEY ye...

dap nye, dh lama x makan satey , selalau terjah Satey kajang lew..mmg besh

Ummi AmnaAmzar said...

bestnyer satay..budak2 mmg suka satay kannn...tp xleh bg sgt sbb dorang kan xsuka mkn ngn timun n bawang..ummi pun xgalakkan anak2 mkn satay kerap2..

chugie said...

sedap pulak tengok satay tu..

comelnye si balqis ni tau!

LYAfrina said...

selalu lalu sini.. tp x pnah singgah.. sbb full sokmo.. kalo x silap ada 2 cawangannyer..

✿etiey erywan✿ said...

alele.. bestnya! comelnya balqis.. makin fotogenik :p

CiK JuE said...

mcm best jekan...balqis ni kalau boring mesti kena posingkan..comel je

Fieza79 said...

sedap je nmpk sate tu...peminat sate ni..hehee

comel nya balqis berposing...sporting je..

atty's said...

laparnya tgk satay nie..

Zur@ZaRi said...

menyelerakan nampak nyer...
anjer zura pun peminat tegar satay.. kalo ader paper event mmg akan mencari satay dulu.. tapi tak suker makan timun n bawang. bahaya kan... da ramai yg tegur tp tak suker la...=((

BIONIC WOMEN said...

masa study dulu, selalu fly pagar hostel gi mkn satay ni, kat sini puyuh goreng dia sedap tau..
rindu plak kat kuantan..huhu

Mama Zharfan said...

meleleh air liur me tgk sate ni ..yum yum

kayyana said...

lawanye jam balqis.. hehehe.. mcm sdap je tgk satay tu kan

MamaRifqy said...

chanteq baju balqiss..kaler biruuu!!!cun!!nampak lainn!!

ieda said...

memang pilihan yg bijak bila ke pahang ... sedap kan satay dia .. tempat pun bersih .. akak sekali sebulan musti pergi :)

Oyat Ceritera said...

satay zul...mmg bast....lama dah xmkn...bila blik ke kg...xsempat nak g mkn kat citu...
Balqis pun kumen dia..dah boleh jd model besar ni nt...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.