Followers

Thursday, February 10, 2011

♥ Kami Akan Berpindah......? ♥

Alhamdulillah rezeki awal tahun dah lama papa carik keje baru
tahun lepas 12 kali pi interview tapi tak de satu pun yang sangkut
maybe sebab keje yang papa wat ni susah nak carik
papa as a Planner...macam2 dugaan time interview
sampai papa dah give up akhirnya...namun rezeki tahun ni akhirnya papa dapat keje jugak lain
mama gumbira...zaman sekarang semuanya nak pakai $$$$ so kena la carik keje
yang pendapatan $$$$ lebey sikit...


Gambar sekadar Hiasan entry je...

so kami TERPAKSA berpindah secepat yang mungkin sebelum bulan 3
sebab papa akan report duty awal bulan 3 ni...
adei pening tol kalo pikir pasal pindah ni...dah terbayang2 kepenatannya 
rumah yang kami dok ni kat Subang Perdana, papa beli time kami cintan cintun dulu...
la ni papa plan nak kasi sewakan.....

so this weekend kami akan wat projek JJCR a.k.a Jalan2 Cari Rumah....
kalo ada sape2 tau ada rumah untuk disewa kat area Petaling Jaya kasitau k
kami plan after this nak beli rumah kat area Petaling Jaya plak...
wat masa ni nak sewa dulu....

mama keje kat PETALING JAYA...
opis baru papa kat PUCHONG.....

p/s sape pernah hidup pindah randah?mama 1st time kena pundah ni....

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula


34 comments:

miera said...

betul tu klu bab pindah memindah rumah nie..letih kan..?miera masa pindah rumah haritu pun letih jugak..sampai amik cuti 2 hari.. =)nak kemas-kemas brg rumah.

BIONIC WOMEN said...

kami ni masih ag duk umah kajaan..huhuhu

nuoimusz said...

oooo...skrg duk subang perdana aik...sm ler kita...tp dr subang ker PJ xler jauh sgtkan klu berat hati xmo pindah..hihihi

atty's said...

kty jarang pindah randah..duduk umah ni pun dari anak2 kecik sampai lor nie.tp umahnya kecik je..bertingkat2..


dah dekat benar nak pindah tu anje..mesti anje sibuk lepasni nak mengemas..

ch@ said...

kita pun baru pindah randah sekali, mujurnya baru dua bln kawen so barang tak banyak 1 lori dah muat. lps ni kalau hubby kena transfer mau berlori-lori. ooo pindah PJ, leh la kita dating2, kita kat PJ =)

Ila said...

selamat berpindah...selamat mengemas barang....hehehe

ieda said...

selamat berkemas utk pindah dik ..
huhuhu berpindah lah salah satu yg akak x suke .. sbb sure kita yg akan lebih penat huhuhu

~~@lyci@~~ said...

nasib baru 1st time duk rumah sendiri.. semua beli brg baru.. kalau pindah pasni xtau lah brape lori lak huhu..

LYAfrina said...

alhamdulillah... rezeki tahun 2011...

lya dh mgalami kepenatan pindah-randah sbyk 2-3 kali.. adoii..penat x usah ckp la..

LYAfrina said...

HB kat sini uk balqish

Ummi AmnaAmzar said...

ummi penah pindah bulan 3 taun lepas..pertama kali pindah..barang agak byk wpun sblm tu duduk rumah MIL. 2 lori jgk la..luckily pakai lori FIL dan pindah pun xjauh selang 3-4 buah rumah jer dr rumah MIL

Mamamya said...

cerita bab pindah umah ni...baru ckp jer dah terasa penatnya...sebab lia dah 4 kali pindah umah..(biasalah sbb kawin warga ATM)

nak kemas brg sblm dah 1 keje dan selepasnya pula makan b'minggu2 baru btl2 siap.....1st time pindah dulu 1/2 trak jer...kali ni kalau pindah lagi maunya 3-4 trak..aduhai...

p/s: rasa2nya hujung tahun ni pindah lagi.....redhakan je lah selagi blm pencen... :)

♥ Mrs.Eady ♥ said...

dah rase dh berpindah nie..letih but happy..selamat berpindah ye..:)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

huhuhu...lisa penah idup pindah randah mmg penat sgt..setakat kami kawin 5 thn ni..dh lebih 5 kali pindah..seyes..xtipu pn..hahaha...time duk kt s.alam kami pindah umah 4 kali..pastu balik kg ni pindah lg...dh 2 buah rumah kami sewa...sebabnya umah yg kami sewa mula2 xok n tetiba bila kami ckp suruh baiki ckit umah dia nk tmbh smpai 200 walhal dia yg janji ngn kami nk baiki bila kami duduk c2...cm hampeh..so skrg kami duk umah kecik..tp rasa berbaloi ar ngn harga..n baru2 ni nk tmbh sewa umah lg rm20...hgemm..so pk xkisah la..jngn naik smpai seratus dah la...mmg gile la..sbb jnji time mula harga lain tetba naik harga..patut xblh la cm2 kn...nnt la ada rezeki lebih nk cari umah sndri gak

Pn. Zana said...

sy ni dh 2 kali pindah oit . sgt penat. penat nye smpai 1 bulan .hehe.
pindah 1 - masa pindah tempat kije.
pindah 2- sbb umah lama de problem

tp dua2 umh sewa. x de rezeki g nak beli .huhu

eh, cer try bukak www.mudah.my kat situ ader banyak iklan umah tuk di sewakan . just coll je owner2 tu, set appoitment & dh boleh dpt kalu setuju la..:D

Zue AnnaLeeya said...

citer psl pindah nih mmg penat ler... akak merasa duk umah sewa 2 kali jerk... pastuh pindah kali ketiga trus umah sdiri...

ibuayahdamia said...

tak pernah pindah rumah lagi...sebab lepas kawen tu beli rumah, then rumah siap terus pindah...irt time lah tu kiranya...masa tu ok lagi tak der anak..so tak lah penat mana kot...tapi kalau dah ada anak ni...hiashhh mau pengsan rasanya..

yantz-yeem said...

alhamdulillah rzki anje sefamly...tahniah tuk suami anje...tapi mmg penatkan pindah memindah nie...harap2 anje cpt dpt umah eks...so kalo dah pindah kena pikir neseri balqis gak kan???

MamaYatie said...

alhamdulillah..rezeki anje sekeluarga..tak tau sngt area pj..kalo duk kat area kelana jaya dekat tak ngan opis anje?nak ke puchong tak jauh dah tur..

pindah bnyk kali..hehe. yg besar-besaran nya
pahang --> trg
usj --> saujana putra

Nad @ MamaZakwan said...

tahniah tu papa balqis! :)
selamat berpindah n berkemas jugak..
kene sabar byk2.. :)
kalu dok area mentari court tu ok tak? nak sewa umah kami? hehhee..

✿etiey erywan✿ said...

dah dapat rumah ke anje? kat area mana pj?

LyNn'Azlina said...

pernah berpindah dr damansara ke tmn melati..penat bernagkut barang...3 trip angkut barang2

Hanz said...

Selamat berkemas..kami pun baru selesai berkemas..banyak barang2 nostalgia dibuang sebab bikin pakai ruang saja lebih baik dibuang

mamalieyna said...

ALhamdulillah rezki tahun baru..bila turn kita2 ni plak ye..si mama2 ..hehe..

Mama Hanim said...

pindah randah mmg penat.. semoga segalanya lancar utk anje sekeluarga..

wan nurul hezrina abd halim said...

mmg penatlah kalau pindah rumah.nak2 bila nak packing barang2 kecik2.payah kan?

Fieza79 said...

leceh jgk pindah memindah ni kan...

Mama Zharfan said...

penat tau pindah2--me dh few times berpindah randah sblm beli umah sendiri..

anje : isu iframe tu--nuff dh reply--memang against nuff policy

Sari said...

nak pindah bilik pun termengah-mengah inikan plak nak pindah rumah..larikkk
anyway tahniah hasben dpt keje baru..
sbg hadiah, 1 klik hb utk anje.. :D

✿ etiey ✿ said...

nape tak decided dok puchong jer? area puchong rasanya kos sewa lg murah berbanding Pj. tp itulah..anje keje kt pj pulak :P

[-suziey-] said...

woooo mmg pengsan la nk pindah2 ni..haih..mau sewa umah kita? ekkek:D

MamaRifqy said...

wah..pindahh!! msti sgt penat!!!

kayyana said...

pindah??? sure penat giler.. takpe anje.. rezeki ada dimana2... chaiyok2 dear....

Farra Dhelina said...

congrts utk papa ye..byk nya 12kali intrvw..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.