Followers

Wednesday, February 2, 2011

♥ Korang PERCAYA @ TAK? ♥

Sebelum memulakan kata2 just nak inform entry ni bukan
nak melukakan hati sape2, tapi just nak borak2 kosong je...
kengkawan pernah beli baju THRU online tak
atau kengkawan memang TEGAR membeli baju online?
mama tak berapa nak tegar sangat la, sebab lebey suka 
rasa, cuba & beli, so kena beli secara live punyer k...


pyjamas baby GAP ni tengah GLAM la ni k
rata2 ramai blogshop online menjualnya
mama pernah beli thru voucher GA b4 this, yang lain dapat atas kemenangan hadiah contest je
memang shantek baju2 ni, dengan corak2 yang menarik tertarik da bomb
mama pun ada terpikat jugak dengan beberapa design yang ada
expecially PINKY2 colour...


selalunya kalo kat WEBSITE blogshop
rata2 baju BABY GAP PYJAMAS ni around RM25 sehelai + postage =RM28
dan biasanya MIXED Wholesale around RM20 tu pun kena beli 3 @ 4 pasang right?


so semalam mama round2 pasar malam then ternampak la sehelai baju
BABY GAP PYJAMAS yang dah lama mama kenan...
jom tengok modelnya... 


mama dah lama aim nak baju cam Aqeel anak Suzie ni pakai k
jom tengok lagik sorang model...


ni plak model Anak Shira, Anas Namanya..

sambung balik...
then ape laie, mama pun pi la usha tengok size..
adei kecewa sungguh tak de size yang sesuai dgn balqis
yang ada cuma size yang tecik sikit dari balqis
then mama tanya how much ye?
peniaga pasar malaml tu cakap RM20 je, what RM20?
erk...tol ke ni?yup tol RM20 sehelai...
kalo beli  4 helai keatas then campur2 dia bagi  RM15
perh lagik untung k kalo beli kat PASAR MALAM
FREE DELIVERY, BAYAR & BAWA 
pastu mama terus booking 4 helai design yang mama nak
then kalo ada stok minggu depan peniaga tu bawak....


baju camni pun ada RM15 je...murah kan...
kualiti kain sama je...maybe amik tempat yang sama kot



baju romper cam ni RM10 je bukan bundle punyer k
siap ada tag lagik, ada banyak brand Nike, Adidas, Princess
Dora Explorer...perh memang cantik giler babas 
sebab tak de baby je, kalo tak harus grab dah jawabnya...

kakak niaga pasar malam ni memang jual murah
then berpatutan & dgn kain yang berkualiti
siap leh tawar lagik k...tu yang suka tu
kalo kengkawan nak tau, mama ni seorang pembeli yang sangat2 teliti
mama akan banding & survey2 harga dulu b4 beli
so jadiklah pengguna yang bijak

mama bukan nak salahkan penjual kat blogshop online sebab jual mahal
tapi kita sebagai pembeli harus BIJAK membeli
baru lah duit lebey tu leh masuk duit tabung...tol tak?
lain orang lain caranya, maybe kat pasal malam dia beli secara pukal
so leh la dia dapat sehelai baju harga pukal around RM8 @ RM10 je
so dia leh dapat untung RM10 atas 1 helai baju...

ada sape2 nak bagi pendapat?

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula


31 comments:

CiK JuE said...

cik jue ni kaki uptown tau..sellu jumpe dia orang jual dengan harga ni...kalau beli banyak lagi murah tau...

MamaAimy said...

Anje, Pasar Mlm kt mana anje beli?

Mama Zharfan said...

me sgt setuju dgn pendapat anje
memang kebykan yg jual online amik untung/mark up byk giler harag tu

and me wonder dgn kebanjiran famous brand online---genuine or fake lki baby Gap, nike--sbb kat UK, mahal gak tau brand2 ni--and memang tak de fake items kat UK...kat msia, me sgt was2 sbb unless beli kat butik those brand, baru terjamin genuine kan...kalau online, me rasa sama jer mcm jual kat psr mlm mcm yg anje ckp tu
i like this entry!!! thanks yer anje

me memang beli bj branded kat sini bwk balik msia utk anak2 me --time sale :p(me beli 3 brand jer kot yg agak branded kat UK ni--mothercare, Next and pumpkin patch :))

ibu_BatRiSya @wardah said...

pendapat sy pon, kdg2 ade kat blog ni mmg mahal sket harganya..kalu nak beli gak tpaksa 'jln' ke blogshop lain utk cari yg murah...

ermm..kat psr mlm mane tu anje beli? wahh mmg murahla akak tu jual..kalu sy pon mau beli gak berpsg-psg!

ummi sofiyyah said...

ye ke..ingat kat online lg murah..camni nak g carik kat pasar malam gak la...mama g pasar malam mn ni? kalau uptown mn nak carik yer? ummi ni jarang shopping..x pernah g uptown down town sume...tq

aanie said...

wah, murahnya..kat pasar malam mane ni?nak cari gak la...

mummy_ayu said...

wah..murah giler..pasar malam kat mana Anje? tak pun kirim ngan Anje la..Ayu jumpa paling murah kat geng FB..gie umah gak la beli..bayar & bawa gak..tapi RM 22

mummy_ayu said...

HB kat sini...

mama rifQy said...

anjeeeeeeeeeeeee!! nak yang ladybird!! ala2 macam anje je yang jual!! nakk nak!!! bole??heehehee

[-suziey-] said...

pasar mlm mana ni anje? mau terjah la..murah gilerrrrr..

ouh ankku model itu..ekekek:D

ummiaqeef said...

kite kalau nak beli online baju yg betul2 berkenan pastu bandingkan harganye dulu. kalau berpatutan baru beli,hehe..kalau kat luar kadang tu bole dpt lg murah dan bole tawar menawar..

mama tisya said...

kita pn tk pernh bli bj online..tp kalo tgk online mmg cantik2..kita kalo nk murah bli time jcard and time warehouse sales...bole la merasa pki yg branded skit tp dpt rege murah

MamaBatrice said...

setuju ler sesangat...
kadang2 online shop nie harga boleh tahan....tp sebab cantik...beli gark elr....

uihs..murah tu anje..
berkenan gark ngan yg aqeel pakai tu...kaler coklat/pink ngan perkataaan i love mom tu batrice dah ada...
kalau camtu..boleh ler kirim ngan anje jer.....murah pun murah..

ieda said...

ermm akak x minat sgt beli online sbbb anak2 punye saiz x menentu .. 2nd dia akan charge penghantaran kalau dekat still kene charge .. 3rd rege lebih mahal dari kita beli di luar .. ermm padahal mereka beli banyak kann ..
senang citer beli dan boleh teru try .. but akak suke tgk yg pokodot itam merah tuu cute sgt2 :))

Zur@ZaRi said...

anjer,
sebenarnyer zura da notice lamer da bender ni..
sbb zura mmg pembeli online yg tegar.. then faced bender yg samer ngn anjer ni maser last rayer... so belajar dari kesilapan. so me pun da stop membeli. sebab nyer raser tak berbaloi n tertipu. mak pun da warning banyak kali jgn beli through online lagi. sbb kat kedai dapat beli ngn harga yg lagi murah=))

MaMa3H said...

Dulu rajin beli bj 3h online...tp bila dh besar sikit ni mcm xbyk pilihan....tp klu yg malas nk keluar rumah... bawak kete...cari parking...pejam mata jerlah....:(

Hidayati said...

Akak pun rasa macam tu jugak. tu pasal akak tak berapa minat nak shopping online. Macam tak puas. Lain le kalau benda tu memang tak de jual kat Tawau ni. Apa2 pun akak ni mamg suke jalan2, belek2, banding2 harga... pas tu baru beli. Rasa puas buat macam tu.

[ibuLUNAZAHRA] said...

salam,

agak terkesan jugak ngn entry ni,
tp bak kata Mama lam entry, peniaga pasar malam beli banyak dapat la harga murah..sedangkan peniaga online, beli bdasarkan booking customer,jdik dapat agak mahal..

klu tak caya cuba tgok bleh whosesale ni (http://wholesalebbnkidstuffbyddms.blogspot.com), harga nya da begitu, mcmn lak penjual nak jual murah, semurah pniaga pasar malam..
dan rata2 peniaga online beli dengannya..huhuuhuuu

bila tgok harga yg mama sebut kat atas tu, terasa betul..bukan pbeli online sj tkesan..pjual online pon rasa ralat..

ibuLuna: bole tau pasar malam mana tuh ek? nk g mborong ni..ehehehe

sambil mkomen,jari klik2 HB mama..

~~@lyci@~~ said...

mmg kat pasar mlm & car boot sales baju camni lebih murah.. maybe on9 mahal sbb ambik stok sikit2 kot... lagipun, bg yg on9 tegar, perkara tu xjadi masalah. dari memikir pasal parking, pasal masa... itu sekadar pendapat alycia ajer..

Gieyana said...

mmg betui pon..ku lebeyy suka pegang..sentuh n rasa baru beli..kalau on9 rasa sgt x yakin..ku mmg fussy sket bab beli baju nie!hahaha..

AshAnas said...

sebenarnya shira jual gak baju ni... agaknye shira beli wholesale pun dah mahal... skrg mmg tgh nk habiskan stok then nk cari yg lebih murah... nk jadi peniaga ni pun kena pandai cari supplier gak... beli lagi byk, mmg dpt lg murah... mcm kami yg baru nak mula ni, takde la mampu beli byk2 terus...

gambar ni yg dipinjam upenye... hehe... shira pun berkenan baju ni sbb tgk aQeel pakai la...

Sricahaya said...

a'ah anje..kat pasar mlm mmg lagi murah..penah gak beli tudung kat pasar..sama kualiti, lagi cantik..kat pasar leh dpt RM12 je..beli online or kat kedai rm25 keatas..baju budak2 pun murah..

Miela77 said...

As Salam... wa...ternyata peniaga pasar malam telah menggugat peniaga on9..hahahah...ekceli ku jual gak sikit2 pyjamas nie..tp x tegar la..takat memeriahkan je.. ekceli mungkin peniaga pasar malam tu beli bulk tu yg dpt murah..sbb klu nak cr yg betul2 amik dr china pun regenya buleh tahan..macam daku yg jual sikit2 nie x mampu nak offer rege cam tu..lainla cloth diaper..daku amik mmg banyak..leh la offer murah..

Pe pun..adat berniagala..persaingan makin sengit..sapa pandai cr lubang..leh la dpt murah..tul tak?

Miela77 said...

As Salam... wa...ternyata peniaga pasar malam telah menggugat peniaga on9..hahahah...ekceli ku jual gak sikit2 pyjamas nie..tp x tegar la..takat memeriahkan je.. ekceli mungkin peniaga pasar malam tu beli bulk tu yg dpt murah..sbb klu nak cr yg betul2 amik dr china pun regenya buleh tahan..macam daku yg jual sikit2 nie x mampu nak offer rege cam tu..lainla cloth diaper..daku amik mmg banyak..leh la offer murah..

Pe pun..adat berniagala..persaingan makin sengit..sapa pandai cr lubang..leh la dpt murah..tul tak?

Farra Dhelina said...

murah nya ye anje..tp fra jarang beli baju on9..biasa mmg beli kat luar je

mamasuri said...

jarang beli online..
kalau ada brand pun..made in china..
better beli butik.
baru puas hati..

ambrynaa said...

salam,
nak tumpang komen jugak :)
baju & tudung pasar malam memang lagi murah dari online & kedai. sebabnya:
1) depa beli pukal banyak2. sekali borong berpuluh2 kodi.
2)pasar malam x der sewa kedai ;)
(online pun x der sewa kedai gak kan? hehhe)
Tapi beli sendiri memang lagi puas hati :)..untuk yang bZ tak sempat nak shopping..tak kisah la kan bayar lebih rm5-rm10..

MRS. K said...

yep.. kat jualan area opis ni pon jual dalam rm20.. kat online mahal lah

kayyana said...

yana mmg jarang la beli kt online.. sebab? sebab tak puas.. tak dapat rasa.. klu salah size atau tak puas ati takleh nk kondem.. so terima jelah .. sebab da byr kan.. mcm baju. klu sampai kt kite size tu tak sesuai.. nk pulangkan mcmne ye tak..? entahlah anje.. tgk pd pendapat la.. klu baju mmg tak pernah beli kt online..

azura samsuddin said...

perkara ni mmg lama dah zura perasan.. zura ada jugak beli yg online tp lebih kpd bfeeding, baju2 anak ni lebih suke beli live sbb takut x muat bagai.. tp mmg ada anje harga cmtu, kalo org ckp jenis kain lain, kena fikir gak mana sgtlah beza kain tu.. kan??

mamashikin said...

mmg pun..kalo kt online lg mahal dan belum tentu lg berkualiti..tp hati2 kt pasar malam juga kena tgk juga jenis kain. Sb bnyak negara yg buat jenama tiruan..thai, china, myammar dn bnyk lg..so kualiti kain juga berbeza...sb sy pernah beli kt rantau panjang, klantan..ingatkan barang tiruan tp rupa-rupanya reject..harga mmg murah dr online. tp beza tau..yg reject dr kilang, dan yg tiruan...
sy tahu reject pun sb owner kedai tu siap tunjuk lg..part part yg menyebabkan baju tu reject..sikit jer salahnya..tak perasan pun.tp dah brand tu mementingkan kualiti kan...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.