Followers

Friday, February 11, 2011

♥ Our Next Vacation On Papa Birthday....♥

Morning semua...ari ni mesti ramai yang gumbira kan sebab esok dah weekend
mama lagik gembira k...sebab Isnin minggu depan mama cuti...ari selasa kan PH
so mama amik cuti nak sambung cuti punyer pasal
tak de pi mana pun...saje suka2 our vacation ari Jumaat...so Jumaat 18hb Februari dah apply cuti gak
so holiday kami kali ni tak jauh mana pun...tak sampai oversea
dalam Malaysia gak....kami akan ke
^





^





^






^
PORT DICKSON....N9


PD....ha...ha....tak de la jauh mana pun...tapi jadik la nak pi bercuti
sebab semua under budget mama nak kasik celebrate birthday papa punyer pasal...


Bulan Januari ari tu dah pi tempat sejuk kat Genting Highland...so kali ni kami akan pi ke tepi pantai plak
tapi tobat tak mau mandi pantai k...takut...hu...hu....
kali ni kami akan menginap di Palm Spring PD....
eh...mama guna perkataan "KAMI".....kami tu bermaksud
bukan mama, papa & balqis je pi....tapi pi beramai2 dengan family mama
means kuarga kami, kuarga abang mama & Opah & atok balqis
sebab ape?cuba teliti tarikh2 di bawah....
18hb Februari - Hari Kenduri Perkahwinan mama, papa, abanglong mama & wife dia
kami nikah 13hb Januari tapi majlis 18hb Februari sebab nak tunggu majlis kenduri blah kakak ipar mama dulu then baru wat kenduri kat rumah kami....
21hb Februari - Birthday papa
17hb Februari - Birthday Abanglong mama

so dalam bulan Feb banyak tarikh2 keramat...so Abanglong mama pun join sekaki untuk holiday kali ni
tapi under budget dia sendiri la...ha...ha....
ramai2 lagik syok kan....tak de balqis boring mandi sorang2 ada la sepupunya sekali...


mama tak pernah lagik menginap kat Palm Spring ni...so ada tak sape2 yang pernah dok kat Hotel ni
leh la citer sikit pengalaman masing2...
pasni vacation kami terpaksa dihentikan seketika...sebabnya papa dah dapat keje baru
so confirm la cuti tahun tak de...so Vacation dibekukan...
after 6month later baru pi vacation lagik...mama plan nak ke Johor plak 3D 2N....

p/s Tarikh Anniversary Perkahwinan, kengkawan pilih tarikh nikah ke @ Majlis Kenduri?
p/s sape2 dok Area SEREMBAN jom la Gather2 jumpa mama....kalo nak jumpa mesej kat FB mama k
ID "aNJe MamaBalqis" @ Email :damia_nurin@yahoo.com
 untuk tukar2 no tepon


U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

27 comments:

MRS. K said...

of kos la tarikh nikah.. hari tu la kite selamat bergelar isteri...

selalu pegi PD balik hari jerk, dekat kan dengan nilai.. huhu

fazilzura said...

mama anje , wah besh nye dok cuti2 msia lg..
kalau aply senang dpt cuti x pe, sini nye ler susah ..so mostly ramai yg EL or mc .. abis cite ..

nursalwa said...

salwa akan amik tarikh nikah sebagai tarikh anniversary.. hehe tarikh sah sebagai suami isteri..

atty's said...

selamat g holiday..anje

kty pilih hari kita diijabkabulkan

Jom baca: Senyum Lebar

✿ etiey ✿ said...

wah berjalan saje yer! pergi pd jangan lupa makan char kuew teow masyuk. sedappp!

SaHaNiMsofEa said...

Salam mama.. Dipendek cerita mcm ni, last year bln 12 sy ada call Palm Spring ni for our vacation, that time just nak servey tempat, tp org sana inform resort diorg under construction, so family sy x jd nak bercuti kat sana,last2 gi cuti ke Lumut...mama kesini maybe dah siap construction diorg tu..

puanbee said...

SALAM MINTA TOLONG LIKE GAMBAR UNA DI FB KALAU SUDI THANkS

pernah menginap di palm spring dulu2 untuk hari keluarga syarikat hubby bee kerja tapi dah tk ingat nk review pun 7 thn lepas kot ! huhu

Huda said...

have a nice trip n holiday :)

~~@lyci@~~ said...

wah, bestnya g cuti2 mesia.. 18/2 = besday Adam... nampaknya ramai jugak kan yg kawin bulan 2.. alycia 8/2 ..

[-suziey-] said...

happy holiday anje :) 18hb insyaAllah last day kt keje..before cuti 2 minggu utk umrah..

mummy_ayu said...

ala...tak balik sban minggu nie sbb daddy tak cuti, kalu tak leh jumpa..
HB for u....

ibuayahdamia said...

ayu pernah stay palm spring tu...dia apartments...tapi macam dah lama2 sikit...kat belakang tu ada tasik..kat tepi dia tu ada go-cart leh main2...depan dia tu tiara beach resort...tapi agak sunyi kat situ sebab majoriti macam ada penyewa sewakan apartment...ayu dulu dapat bilik free sebab menang apa ntah...dah lupa...:)

Ummi AmnaAmzar said...

ummi selalu p PD nginap kat rumah rehat UPM jer. n penah skali stay kat Tiara Beach Resort. Palm Spring rsnya ok lagi kot. lebih selesa.

Anniversary of coz la ikut tarikh nikah Anje. tu kan hari kita sah bergelar isteri

kayyana said...

wah... byknye tarikh anje bulan feb.. g kt pd ea... hehehe.. ok lah tukan... PD best gak.. romantik pun ye tau.. oh ye.. kt PD ada satu hotel bru. yana tak ingat name hotel tuh... tp yg yana tau dulu hotel tu utk pengunjung oversea sje.. sekarang da buka utk tempatan... yg bestnye ada bilik VVIP di mana dalam bilik ada satu pool utk family kite je tak campur ngn org... klu anje nk tau nnt yana crkan nme hotel tuh.. mnelah tau next vacation lak kan sempena besday balqis ker??hehehe.. happy holiday anje

CiK JuE said...

wah penuh bermakna bulan febuari anje...jue pilih tarikh akad nikah tapi kenduri ngan akad nikah jue ari yang sama....hahaha..selamat bercuti ye mama.
"boleh tak bagi link nak masukkan kembali hb..."

yantz-yeem said...

lahai anje kalo x boleh la kita jumpe-jumpaan ..tebus vaucer aritu palm spring fully booked!!!sakittt nya ti..kalo x mmg plan nak pi cuti maulidur tu...huuhuhu...

oke skalo kita kita akn pilih hari yg mase ijabkabul tu la....tu lah saat2 yg paling manis dan bersejarah kan???

BIONIC WOMEN said...

sangat syok yek bercuti2,,
of course me pilih tarikh nikah..tapi macam anje boleh ler amik tarikh kenduri sebab bleh celebrate beramai2 ngan kakak ipar.
well, selamat bercuti...

Nad @ MamaZakwan said...

kite ikut tarikh nikah..hari pertama sah jadik suami isteri..

happy holiday! :)

LiErOSe~QiEmi said...

bestnye dapat bercuti.. lama dah tak bercuti ni..

bunga pilih tarikh nikah..sbb lebih bermakna

Sricahaya said...

bestnya cuti2 malaysia..happy holiday anje..

kita ikut tarikh nikah..sbb tu tarikh kita sah bergelar suami isteri..

Nana said...

rajin jalan2 kan...
lama dah tak g pd
mmg jrg tido kt PD slalu g blk ari je

mamasuri said...

oh palm spring tu dpn tiara beach resort..terpencil skit tempat tu..tp leh je nak menapak ke umbai makan ikan bakar..hehhe

Mama Zharfan said...

tak pernah stay kat situ ;)
apa2 pun have fun tau!!

dh click hb!

MamaYatie said...

happy holiday
happy birthday tuk husband anje
for me,anniversary = tarikh nikah

azura samsuddin said...

kalau zura semestinye tarikh nikah sbb tu hr yg sahnye kite bergelar isteri.. palm spring xnah g lagi tapi kwn penah g so die ckp oklah utk bercuti...

hepi holiday anje+family...

** zura dah klik HB anje ;)

Farra Dhelina said...

syoknya cuti2 anje..4hr tu..kita keje hr isn tu..uwaaaaa

AshAnas said...

Shira amik tarikh akad nikah kot... Happy holiday anje!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.