Followers

Monday, February 14, 2011

♥ Our Weekend - Pusat Sains Negara a.k.a PSN ♥

Selamat pagi...today Puan Tanah AL dok rumah sajok sambung cuti...
best2 berehat kat rumah setelah capek weekend penuhi hari jalan2 yang memenatkan...
semua entry auto publish, tengahari sikit bari BW
kena kemas rumah dulu baru nak bersuka2 k...
citer weekend dimulakan dengan jalan2 ke
PUSAT SAINS NEGARA a.k.a PSN...
kami pi ari sabtu kol 2 lebey, tak berapa ramai sangat orang time tu...
jom baca citer jalan2 tu melalui gambo yang disnap2....
gambo pertama dimulakan dengan.....


posing anak dara ni yang xcited babanar nak pi tengok DINO...
mula2 je xcited k...pastu?
gambo ni kelako la, balqis berdiri cam nak berkawat plak...
berdiri tegak dalam barisan bersedia....123...


cam biasa kalo pi mana2 tak sah kalo tak usung stroller anak dara ni
dek kerana malas nak jalan punyer pasal...kena la bawak
mama & papa tak larat nak kudung ke sana sini...
walaupun beratnya hanya 10kg beras je....


posing dulu masa papa tengah beli tiket....


Harga tiket
DEWASA = RM10
Kanak2 Bwh 4 Tahun = FREE
Student with ID Card = RM5
Warga Emas: RM5 (kalo tak salah la)


masuk laluan utama ada akuarium ikan besaq2...
ikan ni sama je macam ikan kat Zoo....
balqis siap cakap...."mama sama lah ikan ni macam tempat gajah tu"...
tempat gajah tu maknanya Zoo la k...


Puan tanah haruslah posing, bagi menggamit memori after this....


sampai je kat laluan checking tiket dah kantoi dengan tempat menan kanak2 ni
wajib la singgah bila anak dara ni dah nampak menan yang ada kat situ
kalo tak singgah nanti meraung2 cam kejam plak mak pak nya tak mau singgah
cam pentingkan diri sendiri plak kan....so layankan dulu mood anak dara ni...


macam biasa pantang jumpa tempat lawa, mama nya haruslah kuarkan senjata CAMERA COKIA nya
soh anak daranya posing2...sib baik mau ikut arahan...


mood jadik terbantut seketika biler anak dara terdengar bunyi...
"arrhhhhuuuummmm"....balqis siap tanya bunyi ape tu mama?"
time tu balqis tak nampak lagik DINO ni.....


layan lagik posing sambil main...nak snap banyak2 ni mana tau ada gambo yang menepati
syara2t untuk join contest nanti...motif 2 dalam 1.....


anak dara ni layan je mama nya soh posing....dah bawak gi jalankan..
haruslah balas jasa ibu bapa ye dak?


haq ni dok atas kura2 plak...balqis siap tanya
"mama nape kura2 tak de telinga?"
eh...ye ke...mama nya pun baru tau
ye ke kura2 tak de telinga @ kura2 yang balqis duduk tu telinganya dah hilang....
harus lebey banyak tengok National Geografi mama ni
sennag nak jawab soalan anak dara ni...al maklumlah budak dah banyak mulut...


gambo ni tak ingat la balqis dok atas apa....kira skip je la ye tak yah citer


ni kat ulat beluncas...ye ker ek?tapi nape warna kuning plak, bukan hijau ke
ala taram je la ek...time nak snap kat sini leh plak balqis dok tengah2 tengkok ulat tu
sib baik la muat...kalo tak haru jadiknya tak leh kuar plak...


bola tu adalah bola menan yang dari gambo pertama tu k
tak mau lepas asyik nak pegang je, balqis dah pikir bola tu cam dia yang punyer
sib baik tak request nak bawak balik...


ni yang paling kelako...punyer la balqis takut dengan DINO ni...
ni kira spesis yang paling jahat la...tak ingat la ape namanya..
mama nak snap gambo balqis + papa time DINO ni mengangakan mulutnya
tapi leh plak anak dara ni nangis dek kerana takut tengok gigi DINO ni + dengan bunyiannya sekali



ha tu dia tajam tak gigi DINO...balqis takut sangat tengok dino tu...dah la nganga
sambil kuarkan bunyi...bertambah takut la anak dara ni...


tengok muka budak takut DINO...bola tu dari tadi tak lepas2kan k...


kali ni dengan mama plak...siap nak larik lari sebab takut punyer pasal


sian balqis nangis...kempunan nak tangkap gambo time DINO nganga....
bukan balqis sornag je yang takut, rata2 budak2 yang sebaya balqis pun takut gak...
ada yang sampai terjerit2....sib baik malam time tido balqis tak ngingau...

Sekian,
Happy Blogging

Nantikan Sambungannya

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

18 comments:

atty's said...

balqis takut ye..sama ler ngn abang fir yang lelaki tu pun.

dino besar kat luar tu dia tak takut.
dia takut yang kat dalam bilik pameran sbb gelap kan..

✿ etiey ✿ said...

pandai saje budak kecik ni bergaya! wahh cam best jer.. huhu

Nana said...

ala..aritu kita baru je g PSN
wat pertama kali dalam seumur idop
pehtu
ada plak dinosur ni..
asal la dia kuar lmbt dinosur ni hehe

mummy_ayu said...

wah dah gie dah tgk dino tu...best kan..sian Balqis nangis takut sama mcm Iris..
suka sgt balqis ngan bola [pink tu yer..

elly hamzah said...

heheh..best best, rayyan memang gile dino..tapi blom tgk yg sebesar neh!harus nanges gak neh! bila nak gi ek??ujung bulan ler...

AshAnas said...

tgk dino upenye...

Joy said...

tak terbawak lg anak2 ke sini..

MrS. F!zA said...

mmg plan nk gi nti..haitu tgk lam video jiran dia rekod dinasour tu..eeeeee mcm real!

BIONIC WOMEN said...

kami pun nak gi dalam sari dua nih, tapi xtau ler jadi ker idok..
mungkin akhir bulan ni kot..
Pandai ler balqis posing...kiut jer

EiJa ZaQuaN said...

hehe..cian balqis..takut ye..
x pernah lagi bw zaquan ke PSN
zaquan msti suka kalau dpt tgk DINO ni..
ari tu bw dia g zoo negara pun..
smpai skrg dia dok citer pasal binatang2 yg dia jupe..hhee

mamasuri said...

psn tu dekat je ngan ofis..
but tak pernah g pun..
hehehe..
kalau bawak suri confirm takut jugak ni..hehehe

[-suziey-] said...

bestnye dh smpai sana..kt xsmpai lagi..ngerinya tgk mulut dinasours tu..ekekek:D

♥Azie♥ said...

BESTNYER TGK DINASOUR

MamaYatie said...

wah, dah sampai..bile kami nak pi sana nih? harus suggest cikgu suh wat lawatan ke sini..keke

dino tu mmg 'mengerikan' patut sngt budak2 takut

Mama Zharfan said...

balqis sgt comel pakai bj ni :) and terer bab2 posing mcm biasa hehehhe

Farra Dhelina said...

bola pink dia tak lepas ye.. hehe

ch@ said...

bola pink tu nak suruh mama belikan. kelakar anje citer part tak ingat tu, terus skip je. hahaaa. tersengih-sengih kita baca tau.

mama rifQy said...

hahhahaaa..kelakar la balqis ni!kalau Iqy pon sure takutt!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.