Followers

Thursday, February 17, 2011

♥ PAPA dalam DILEMA Bukan MAMA ♥

NEW UPDATE
papa dah dapat Offer Naik Gaji + Jawatan
beza RM300 dengan company baru...masih dalam dilema lagik
sebab CA mampu bagi kenaikan RM1200 je....

Tajuk cam tak boley blah, sebenarnya entry ni pasal
DILEMA COUNTER OFFER
tapi ini citer memang serius punyer k
ingat lagik tak citer pasal papa dapat keje baru tu...
Alkisahnya gini...mama bagi code2 untuk company tu k
CA = Company Lama
CB = Company baru
CC = Second Baru

papa dah hantar surat tender resign kat CA, then masa bagi surat kat boss papa
after that boss papa terus terduduk melenguh sebab papa nak berhenti
papa dah keje kat CA 6 tahun, tapi resign sebab nak cari $$$ lebey
boss papa nampak gaya cam sayangkan papa, bukan L.O.V.E tau

tapi sayangkan papa sebagai pekerjanya, kiranya papa ni pekerja harapan untuk dept papa la
sebab papa ni memang kuat disiplin, datang keje tepat ikut masa keje pun siap tak de delay
6 tahun keje 1 tahun je ada MC lagik 5 tahun tak pernah MC caya tak?
sebab papa takut nak MC, then Boss papa nak fight gaji yang papa dapat kat CB
beza gaji CA & CB = RM1500.00, bukan sikit k
tapi boss papa tetap nak fight untuk counter offer papa, so kena la jumpa CEO
untuk dapatkan kelulusan...then CA bagi gaji sama dengan CB

then after that datang plak offer dari CC lebey RM200 dari CB...
papa ni memang nak luaskan skop kejenya..
sekarang ni papa as a Planner...so kalo leh nak luaskan skop keje...

ok beza Benefit In Kind a.k.a BIK nya adalah:
CA = Lebay banyak BIK yang menguntung kan berbanding CB & CC
BIK yang dimaksudkan adalah:
Waktu kerja
Bonus Kontraktual
Medical Claim
Insuran
Annual Leave
***ada beberapa lagik, tapi tak ingat plak...***
CA - Company besaq yang Public Listed
CB - Kurang sikit dari CA
CC - Company Besaq yang Public Listed

so ape yang jadik dilema papa adalah:

a. Perlu ke papa terima counter offer CA
b. terima je keje kat CB @
c. Terima keje kat CC

papa dah pening biler memikirkan offer2 yang diterima

situasinya gini:
CA = Petaling Jaya
CB = Puchong
CC = Shah Alam

mama plak keje kat Petaling Jaya,
rumah kat Subang AirPort
so yang mana satukah pilihan terbaik yang harus papa buat
any idea?kami tak jadik pindah, tapi nak beli rumah baru....maybe nak beli rumah TERES...
tengah survey2 sebab mama sayang nak sewakan rumah kami yang ada sekarang ni
takut di rosakkan dek penyewa yang tak bertamadun

so mama nak wat survey ape keputusannya kalo kengkawan berada dalam situasi papa?


gambar sebagai penyeri entry

p/s nampak gaya kena la wat Solat Istikharah untuk cari petunjuk
p/s rasa2nya kalo mama @ kengkawan resign, sanggup tak boss mama @ kengkawan wat macam mana boss papa wat?

tu je nak cakap
Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

20 comments:

bun_nee said...

salam mama.. susah ni nak bagi pendapat.. tapi untuk papa luaskan skop kerja baik g kat cc. tapi kalo papa sayangkan work kat cA tu teruskan sebb gaji pun dah diorang naikkan... tempat CA pun same temapat ngan mama kerjakan..

hehe sory kalo tak betul.. adehh.. sampaikan saya pening sekarang ni.. kikiki

mama rifQy said...

Anje..pada na laaa..better papa balqis stay ngan company A..at least kite mmg da tau syarikat tuh macamane..ok ke tak..sume benefot sume da tau n da rase daaa..berbanding ngan company yang mmg tak tau lagi camno rupe keje..Lagipon..papa balqis kan da fight n dapat better offer..na rase da cukup ok..

Bukan sng nak dapat teman keje yang best..sush gak nak sesuaikan diri..at least tak membuang masa..and..mungkin company A akan lebih menghargai papa balqis..na rase mmg PATUT sangat2 Papa balqis stay ngan company A..tuh pendapat naa laaa...

** selain dari salary..keselesaan semasa berkerja salah satu elemen penting yang harus dipikirkan..kalau keje dgn gaji besar n mahal..tapi rakan2 tak best..tak happy gak kan??keje pon jadi stresss

Nad @ MamaZakwan said...

setuju dgn naa..
melainkan la kalu kat CA ada menda yg papa balqis tak gemar..mungkin kawan2 tmpt keje ke, apa ke..tp kalu sume ok jek, smooth jek, baek tak yah susah2 tuka keje..benefit ada, gaji dah naik..company ok plak tu..

tp kalu dipikir2 balik
andaikata nak mencuba kat tmpt baru pun takde salahnya..tp kena la kuat semangat..sbbnya 1 suasana lain, kawan sekerja taktau lagi perangainya camne, of kos la bila skop keje bertambah, keje sure byk..bile keje banyak, takut la kene balik lmbt ke, stress ke..sume tu perlukan persediaan dr segi fizikal dan mental..

apa2pun, istikharah jln terakhir..mintalah dariNYA..moga ada petunjuk yg lebih menenangkan... :)

emma said...

Pada emma la kan, elok papa balqis stay Company CA (company sekarang)..

1- Gaji dah counter offer sama ngan company CB.
2- Benefit CA lagi bagus dari CB
3- CA company public listed dan sememngnyer kukuh.. Susah nak buang org klu ade masalah sbb papa balqis adalah org lama.. Bak kate org putih ' first in last out'.
4- CC plak, offer lebih sikit dari CA jer... Tp x tau enviromenet keje macam ne kan.. lgpun papa balqis dah menjadi salah seorg pekerja kesayangan company CA..

hehehehe....

Zaidah said...

macam anje cakap...kena solat istikharah....mintak petunjuk...tapi klu just bagi pendapat...stay ajelah kat CA sebab gaji dah naikkan...lagipun klu gie CB atau CC belum tentu tahu persekitaran kat situ secucuk ngan jiwa kita...

Huda said...

ada hikmah di sebalik semua tu :)
CA pun ok kan sebab dah serasi..try wat istiharah :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo eliss resign, satu pergi sepuluh kot datang..hehehe bukan senang nak masuk gomen kan..

rasanya baik cari area rumah nak beli kat mana dulu :) keja kat shah alam la best :p

Ely Hasrul said...

hi anje..

CA & CC company public listed tp CA more benefits & CC offers more gaji. utk location, rumah kt subang airport tu rasenye dekat aje dgn CA, CB & CC. beza nye mungkin traffic. (sori kalu tak rase dekat tp bg sy if anje pindah ke PJ pon.. PJ ke shah alam tak jauh), so location should not be a prob. and bagi sy if nk luaskan skop keje, papa pindah la ke CC sbb, kalu bleh dr kompeni beso ke kompeni lebeh beso BUT make sure benefit lebeh kurg sama or kalu tak sama, make sure gaji lebeh.

itu pandangan sy yg akan berpindah ke kinrara ujung tahun ini, jaga kedai kat subang tapi papi keje kt KL, papi pon kata nk carik keje lain tp sy dh awal2 ckp kena pindah kompeni yg public listed gak sbb kompeni gini aje yg ade benefit lebeh sikit. kalu tak lebeh pon gaji lebeh hehe..

sekian. good luck!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if environment keje kat CA takde masalah before dis, kenapa nak tukar anje..
lagipun gaji nak up seperti company baru offer
lagipun byk benefit CA bagi. n dah serasi ngan boss dia..

cam suami sy pernah gak jd camni,,tapi beza company baru offer lagi tinggi lebih 3k gaji dia dari gaji asal..then mmg pening ngan environment tempat lama..ngan org2 nye ok..cuma skop keje dia tempat lama terlalu luas sampai pening kene pikir jugak pasal keje org lain..keje sendiri terabai..

ape2 pon..if pendapat sy la..stick aje CA

solat istiharah pon kene wat gak..same2 buat lagi bagus..gud luck!

AshAnas said...

Anje, shira bg pndpt sbg boss ek... Km de arkitek firm & syarikat construction... Keje2 kreatif cm arkitek, planner ni mmg ssh nk cr pekerja yg bagus... Boss hasben anje tu mmg syg sgt la nk lpskn die tu... Ssh nk cr pekerja baru yg leh gnti tmpt die tu....

Tp tu la, kt sbgai pekerja msti nk cb tmpt lain jgk kan... Mcm km bila staff yg bagus2 ni nk berenti, mmg ssh hati sgt... Kdg2 kesian kt ayah dok syg staff die tp nk wat cmne diorg nk cb tmpt lain gak...

mama tisya said...

slalunye kalo company lama tu suka kj kita bila kita nk resign sure die akn bg naik gaji...lgpn die dh kj lama..nk ke company lain tu kena pk pro & contra byk2..tp bila tgk dr apa yg anje citer ni bg pendpt kita mcm ok je stay kt company lama tp apa2pn keputusan hrp smuanye yg terbaik

BIONIC WOMEN said...

kalau papa balqish nakkan suasana kerja yg baru better go for CC..CB memang buang awal2 dah..sebab CC offer more $$$ dan kekukuhan kedudukan syarikat better that CB.
But kalau dah selesa ngan CA, xder masalah, dan puas hati dgn penyeliaan dan sumbangan syarikat better stay kat CA. Gaji pun ok, boleh gi kerja skali jer ngan Anje n x perlu risaukan working environment yg belum pasti. Lagipun puchong jauh skit dari PJ kot..

mamaqari said...

bg mamaqari klu asben anje nk gaji lebih baik g cc..tp papehal pn buat solat istikharah dulu..mungkin dpt pilih yg terbaik lps tu...

smms said...

kalu i stay je CA ..

Nana said...

dedikasi papa aqis ni ek
5 tahun xamek mc???
klw kena kt tmpt kita..
staff paliing cemerlang
5 thn xamek mc dia dapat pakje g umrah!
bese gitu klw majikan xmau lepaskan pekerja yg dia sayang
sure dia counter gaji..
apa pun semoga buat keputusan yg betul..
kita penah merasa situasi mcm ni...
kejar kan keje gaji yg lumayan...tp tak sangka sesuatu yg beban menunggu...
makin banyak gaji makin banyak keje makin banyak komitmen.

Gieyana said...

Susah gak nk bagi pendapat..yg dpt tolong cuma mendoakan yg terbaik jer buat hb Anje..kena sembahyang minta petunjuk dari Allah..insyaallah ada jalan yg terbaik bagi Anje sekeluarga..:)

Mama Zharfan said...

tuan punya diri gak yg kena buat pilihan
sbg org luar, nampak mcm CA beria2 jaga kebajikan tu..

Zue AnnaLeeya said...

bg akak... elok papa stay jer kt CA tuh... tmpat keje pon dekat dgn anje.. lgpon keje dah lama dan bos pon dah pcaya dgn papa kan??? gaji pon dah naik sama... benefit pon byk kan??? takut nnti pegi ke CB atau CC, situasi keje yg berbeza... papa pon tak tau lg management kt tmpat baru mcm mana... bg akakla... klu gaji byk pon x guna, klu kita tensen jer pikir pasal keje... tu pendapat akakla...

apepon baik papa buat solat istikharah la... Insyaallah, mgkin dpt petunjuk lepas tuh...

atty's said...

kalau tanya pendapat kty..kty stay je kat CA..sbbnya kalo pegi tmpt baru .gaji je tinggi enviroment kita tak tau lagi .kita sesuai ke.org2 kat situ camne ..lagi.

Qaseh chenta said...

sy pilih CA ....Sbb byk benefit....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.