Followers

Tuesday, February 8, 2011

♥ Sambungan Meet BLOGGER @ Kuantan Parade ♥

Morning semua...ari ni nak habiskan semua cerita sebelum semua menjadi basi
ok kita mulakan dengan cerita cuti2 Malaysia kami ke Gambang Pahang...
(sorry gambo Gambang Non ada...camera kehabisan bateri)
Kami tiba di Gambang Pahang Pada Hari Rabu Malam...
cuti2 yang tidak dirancang last minit punyer planning...
dok rumah pun bowink kan, ape kata pi jalan2 mesti best..
jom layan...ari Jumaat after solat Jumaat mama pi Kuantan Parade
nak jumpa seorang blogger cute....ni pun planning last minit jugak k
after mama baca wall kat FB beliau...
terus contact2 via FB then tukar2 no tepon, terus berjumpaan
senang je kan, semua tak dirancang...nak tau sape yang mama jumpa?
jom scroll down...


anak dara yang sempat berposing2 b4 gather2 dengan blogger...
kali ni mood ada baik, so balqis sendiri yang soh mama snap2 pic dia..


dan lagik...suka sangat wat muncung camtu...



dan bermacam2 aksi gediks dah ni...posing gaya sendiri k
habis orang keliling dok nengok balqis posing, ye la kami snap2 kat tengah2 wall mall
Kuantan Parade tu, mau tak nya orang len tak pandang....



sampai dah terbuka ikatan reben skirt anak dara ni...
balqis sporting sebab dia baru je paw papanya beli kan balqis jam Princess yang baru...
dah dapat habuan tu yang sporting tu...


aksi yang tak tahan mama nak snap gambo ni
siap tunjuk montot lagik...


lagik aksi gediks santai...jangan jemu k...
then after that kami gather...
jom tengok sape yang mama ketemu di sana
^




^




^





^





^





^





^


Fara a.k.a Ummi Eisya & Amani
http://nuraleesya.blogspot.com/

sebelum tu fara pi makan kat pizza hut, kami dah makan so tak dapat nak join..
terasa besaq plak mama ni diri sebelah Fara
fara tecik molek je orangnya..slim melim k...
so sementara tunggu fara makan sefamily, kami pi ronda2 kat Parade tu...
jom layan piccas lagik

Fara with 2 girls yang comey, geram mama tengok Amani tu k, biler mama agah2 dia senyum2 je..
so sweet la, teringin nak baby lagik...tak meragam plak tu, baik je diam
macam memahami je Ummi nya tengah gather2 dengan auntie...


bukan main lagik kami borak2, tapi borak kat wall mall tu je
sebab masing2 nak cepat, kami nak balik ke KL after that...
tengah Eisya yang muda setahun dari balqis tak mau berdukung pun
kalo balqis ni asyik nak berdukung je..
sayangnya tak dapat nak snap2 gambo Eisya & Balqis berdua
Eisya moody sebab dia demam tak sihat...sian Eisya
balqis plak malu2 meow...biler Esiya dah balik
baru sibuk tanya, "mama mana kawan aqish tadi"....


Eisya pandai tol posing depan camera, daddy nya tengah snap2 gambo eisya tu..
balqis tak mau, nak mama gak yang snap2

aksi yang menghiburkan, bukan main lagik anak dara Fara ni posing
terhibur kami tengok, balqis tak mau join...

gambo gather bersama tu hasil snap dari camera DSLR Fara...TQ ye email gambo ni
leh wat kenangan...
ni plak dari camera cokia mama...layanzzzz......




akhirnya dapat gak auntie snap2 sekeping gambo eisya untuk wat kenangan...
comey je dia, geram auntie tengok kalo balqis diri sebelah eisya
dah lebey kurang sma besaq je, balqis ni tecik molek je
berat baru 9.5kg umur 3 tahun 4 bulan...


then ni la Nur Amani yang peramah tu, mama agah dia tersenyum2 je...
so sweet....dah besaq nanti mesti comey cam kakaknya kan...

tu la kisah kami gather2, rasa cam tak puas je berjumpaan & borak2 kan Fara
tak pe papa dah wat planning nak turun JOHOR plak after this
so mama nak collect no tepon orang2 JOHOR untuk gather together2 after this
kalo panning nay jadik nanti mama kasitau...
yang pasti mau berjumpaan dengan Ayu a.k.a Ibu Damias....anak2 ratu cilik ni
then nak jumpa Fara jugak & sape2 blogger JOHOR
papa plan nak pi cuti2 ke Lotus Water Park...
pecaya tak, mama tak pernah pi JOHOR k...

after gather2 tu Fara ke TC a.k.a Teluk Cempedak
then last2 kami pun ke TC gak, papa bawak
tapi tak jumpa Fara kat sana...kami pi lambat sikit

p/s Ada something hadiah birthday papa yang mama berjaya rembat kat Kuantan Parade tu
ada sape2 berani mau teka?hadiahnya TOP UP RM10....(jawapan mama bagitau esok k)

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula






37 comments:

Miza Yusof said...

bestnya gathering tu. hehhe. tak tahan tengok gambar balqis. tersenyum-senyum sorang diri. boleh jadi model ni heheh :)

miza teka, shaver elektrik :)

LYAfrina said...

wahhh.. anje ke gambang lagi.. kalo x blh jumpa, sbb lya patutnya cny ke gambang gak.. tp last minute x jd pegi.. tp kalo anje gtau ada kat ktn parade, blh kt jumpa...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to miza: ok TQ sudi teka esok jawapannya kuar k...ha...ha...balqis memang suka posing tapi ikut mood jugak

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to Lya:ala lupe la nak habaq mai, ni jumpa fara pun last minit punyer plan, ari tu kita ada mention kat FB, so chit chat dengan fara je....next time kita jumpa k lya

Huda said...

amboi..berposing sakan aqish :) comel je..

best tu dpt jmpe gang blogger :) bile kite mau ketemuan?

CiK JuE said...

jauh berjalan...gambar agish tunjuk bontot tu memang gedik ....hahaha budak comel kaki posing ye...

~Siti Hajar~ said...

bestnyer jumpa sahabat alam maya, kiranya dh jadi kenyataan la kan..

Balqis xjoin posing dgn Eisya, klu join skli mesti gempak..hehe

ermmm...eh planning nk g Johor je ke? mai la jln2 utara sama

kayyana said...

wah.. bestnye wat gathering together2.. klu turun putrajaya roger2 ler.. huhuhu

Fieza79 said...

jumpa teman blogger tu yg best kan...

Balqis makin sporting ye berposing..suka tgk dia mcm tu...

Nana said...

heee beznye jumpe kwn blogger
kita blk kg ritu pon ada jumpe sorang kwan blogger
aqish mmg ada gaya jadi model
pndai posing
mesra camera hehe

Kehelan said...

ramai yek org kuantan... balik kuantan baru nih tak berkesempatan nak ke kuantan parade...

Iela Fazielah said...

bestkan bila dpt jumpa blogger...

mummy_ayu said...

seronoknya bila jumpa geng blogger...kita yg dekat nie pun lum jumpa2 lagi kan..takpe..one fine day..
Balqis..bukan main lagi posing2....
comel sungguh...
HB kat sini..

Mummy said...

amboi anak dara dah ada bakat dah jadi model...ni mesti mama dia pun slalu pose camni kat umah...kemana tumpah kuah kalo tak kenasik...hehehe

atty's said...

beshnya anje g gambang..sambil tu leh jumpa blogger.

kita ni bila nak jumpa eh ?

eima said...

balqis asek dokong je ..malu ke die ??haha

ieda said...

aah bile lak nak jumpe akak nie huuhu
x per next time kita plan betul2 buat gather2 blogger by state :) ok kannn :))

ermm loor lepas posing2 tuu balqis meragam pulak .. biasalah budak2 kan :) haa baru akak kenal farra .. lepas nie leh terjah umah dia :)

Sidratul Muntaha said...

JUMAAT?!
aku pun ade kat sana la!!
tpi kat permatang badak.
lagi sikit nak ke bandar n n TC
aha.
tak rezeki arr anje wei..

mamaqari said...

kami pn bercuti di gamabang jgk..cantikkan pantai teluk cempedak tu..i like=)

Nad @ MamaZakwan said...

bila kakak mia nk jumpa zakwan? hehehe...

balqis cam dah susut sket ek badan dia..sebab demam aritu kot ye..

bestnye jumpe kawan2 blogger..saya teringin nak jumpe2 camni, tp saya pemalu, haha!

hadiah ~ em.... jam tangan @ perfume kot =P

Gieyana said...

tgk mcm kenal..rupanya anje jmpa Fara..sure mcm2 benda di bualkan..:D

wan nurul hezrina abd halim said...

lawa jam n punggung nyer posing.hehe..wah kalau jupe blogger laen mmg seronok tak hingat.

mama rifQy said...

GPS !!heheee

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jumpa mummy eisya ker..me pun tak pernah jumpa dia lagi..

nak teka gak : helikopter remote control ! betul tak??

BIONIC WOMEN said...

kalau kami balik pahang mesti kita dapat jumpa kat sana..hehe..tapi kita ni kan dekat jer x jumpa pun..hehe..
kuantan parade tu dah xder paper dah..lengang, dulu masa tunggu spm eily kerja kat kedai kasut kat situ.
skang ni east cost mall yg tengah top.

hadiah? baju ngan jam..

Ummi AmnaAmzar said...

Lenggok n melentik badan balqis..sm mcm kakak amna klau berposing dpn kamera..

Hadiah: tshirt @ kemeja

ibuayahdamia said...

hurmm..gadget baru kot..hehe

kan betul jumpa umie eisya hehe....
kalau nak dtg JB bagitau yer..kalau kena waktunya isnyallah, leh jumpa

Mama Zharfan said...

besh dpt jumpa kwn2 blogger hehe
tak sbr me nak jumpa anje :)

Pn. Zana said...

best nye jumpe kwn blogger. tp sy malu :D

hadiah ? sy teka jam,perfume, kasut atau baju kemeja kot ..:D

[-suziey-] said...

wohoooo jelesss dh jmpa ummi eisya..haih..xpe xpe nnt ikt p johor nk jmpa dia la..ekkek;D bila anje g johor?

Zue AnnaLeeya said...

bestnya jumpa geng blogger... tp jumaat tuh akak duk kt kg dah... kt kemaman... klu tau awal2 blh set siap2 nak jumpa anje... hrp lenkali blh jumpa...

nak teka : henbeg, kasut, blaus

MamaYatie said...

wah..sakan aqish berposing..sonot tngk..anak2 saya susah nak posing..

bestnya jumpa in person gitu..saya ngan leily plan nak jumpa jgk tp tak jasi last menet..huhu

hadiah apa ek??h/p?

Ummi Eisya said...

ooo jumpa ummieisya ye..hahaha...aku le tu..bestkan pertemuan yg tak dirancang ni..memang dah ditentukan kita akan bertemu dia kuantan..ceh..ada jodoh la tu..hahahaaahaaaa.

bebenornya malu nak jumpa anje..anje kan glamour..sapa tak kenal anje dlm dunia blog ni..daku ni dah tak tegar lagi..tegar anak je skrg..hihiii..

suka sgt jumpa ngan balqis..sgt cute orgnye..kecik molek gitu..klu dpt tgk balqis posing lagi best..btw,sori ye coz tunggu kita mkn..tapi mmg best jumpa..rasa mcm byk lagi benda nak bual..tapi tak sempatkan..

nanti dtg jb,leh kita gather2 lagi ye..muahhh utk si comel balqis..

mama rifQy said...

wahh..best jumpeee!!! bile nak jumpe anje nih!teringin gak ni..

best kan jumpe blogger !!hehheeheheheh....

Farra Dhelina said...

kurus lah kak fara..

anje bila kita nk jumpa lak?? hehehe

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnya jupe kwn2 bloggers..^_~

Zur@ZaRi said...

best nyer.. jeles la plak kan dapat jumper other blogger.. erm saper tak kenal anje kan... glamour beb=))

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.