Followers

Wednesday, February 23, 2011

♥ Segmen Blogger REVIEW - Blog CERITERA KAU DAN AKU ♥

Morning semua...segmen Blogger review Untuk Top Commentator mama akan bermula ari ni..
Setiap hari akan ada 1 blog yang akan direview kat blog mama ni...
so untuk blog pertama yang akan di Review adalah blog
CERITERA KAU DAN AKU

semua entry yang tercatat dientry ni adalah COPY PASTE dari entry blog Puan Empunya blog

SaLaM hari SELASA yang indah.....pagi ni cuaca sgt best, tak panas...mendung je.....sbb keadaan cuaca yg best ni...Ku rajinkan diri buat entry GA sebelum terlupa la kan...hampir2 terlupa jugak. Nasib baik tadi terjah gi blog penganjur GA ni...rupannya ada nama Ai di sana...hikss...

Anje a.k.a Mama kpd Si Balqis yg cute mcm Mia ni la yang menganjurkan GA ni....."Peace" trademark Anje & Balqis selalu kan?? hehehehe. Anje ni mmg rajin wat Contest or GA taw, rasanya blog beliau pun dah femes.. tak mcm blog aku ni...hikss. Tak percaya? bleh gi terjah blog dier....
Wokeh...back to GA yg Anje anjurkan nie.....tak semua boleh join, cuma yg ada nama di dlm Banner di bawah saja boleh join...

See...nama Ai ada kan...sbb Ai mmg selalu je terjah blog Anje ni...Anje rajin update blog tak macam aku...hikss.

Part ni yg eden sogan ni....Anje request peserta2 Top Commentator yg join.. menceritakan serba sedikit mengenai diri sendiri dan kalau boleh cerita apa yang menarik pasal Diri or Blog..hikss. ...sbb Anje nak mengenali peserta dengan lebey dekat lg...walaupun tak berjumpa kan, tapi di alam maya boleh bertambah mesra gitu...betul tak Anje?.
======================================================================================
Simple story ABOUT Me...

Orang panggil aku Zura, ada yg pggil aku Ju'a bukan Ju'on...hahaha... dan my family panggil aku Angah sbb aku anak kedua dari 5 adik badik...semua perempuan taw. Me menetap di Pulau Pinang bersama En Hubby Tercinta, tapi Ku bukan anak Mami ye....anak Mak & Abah aku yg berasal di Perak. Aku dilahirkan di Selama, Perak tapi tak membesar di sana...Ku membesar di Penang dan Kedah sbb Abah aku ni kojer Polis so kena la pindah randah...hehe. But now...Abah dah pencen so skrg dan menetap di Selama, Perak. Seorang anak pompuan comeyy yg dilahirkan pada bulan Februari...tak lama lg my besday ye....sedia adiah ye Anje...ahaksss. Ada sket2 pemalu orgnya...tak brp ramah ...hehe. Ishhh kalau nak cite lg..panjang ni.....nnti Anje nak tau details tanya le ye....hehe..

Yang MENARIK pasal Me & Blog?

Rasanya aku ni jenis merendah diri kut....penyabar pun ada....hidup dalam kesederhanaan....then tak pandai nak merendah2kan org..puji lg ada la...kekeke.


Mempunyai sepasang anak mata berwarna brown....sbb my Mum anak mata brown gak...hehe

Kalau senyum kan.....sure nampak gg ku yg bosar ituww....manis ke? hahaha..

Blog aku ni tak menarik sgt pun....blog Zura@Iwan ni adalah blog penulisan mengenai segala kenangan pahit manis kehidupan Zura dan Iwan serta all people around Us yg disulami CINTA dan KASIH SAYANG...yg akan disimpan utk tatapan di masa hadapan...semestinya gambar2 kenangan itu diabadikan di dalam blog ini. Baru 2 tahun usia blog kami ni...tapi banyak kenangan2 telah di simpan rapi di sini....pasal percutian kitaorg yg best sgt tu, sbb kitaorg ni suka jalan2...tak jauh dkt pun jadi la....owhhh lagi satu bab mkn.....mmg suka...hahaha.

Romantic couple all the time....hahahaha...harusss kan....perasan la plak...hehe.

Zura Dan Iwan Selamanya....InsyaAllah.....

Tapi rasanya lagi menarik kalau blog ni ada ceta pasal anak kan.....kami blm ada baby...huhu...

Harap2 penantian selama 5 tahun ini akan berakhir......moga2 tahun ni aku dapat baby cute mcm kt atas ni..hikss. Doakan kami ye......
See...kan aku dah kata....aku ni suka merendah diri....story pun tak reti nk promote diri...tapi jgn org pijak kepala aku sudah arr...lg rendah plak nnti..hahaha..
Ok Anje...harap2 dapat memenuhi citarasa Anje ye.....kalau tak puas hati gitau ye.....ada rezki blog Zura@Iwan ni....ada la kan...yg penting dpt memeriahkan dan support kengkawan..hehe.

GA ni akan berakhir pada 31hb Januari 2011..nama2 di dlm Banner tu yang tak join lg...sila2 la join
ok.....gud luck uols...

Setiap Blog akan diberi soalan mengenai blog mereka...jom kita baca ape jawapan yang diberkan untuk setiap pertanyaan, kira macam sesi temuramah la...

1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda

Ceritera Kau Dan Aku / www.ceriterayanzur.blogspot.com

2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan

Rasa cam sesuai je nama blog ngan URL tu dgn penulisan yg akan direncanakan nanti…

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?

Mula berblog pada 2.1.2009 entry pertama mengenai “Pembukaan Blog”…
(hehe..lawak plak bila tingat kembali…masa tu tak reti apa pon, hentam kromo je tulis..kahhhh)

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?

Blog Zura@Iwan ni…banyak menulis mengenai kisah pencintaan sejati dr dulu higga skrg sepasang suami dan isteri iaitu Iwan dan Zura dalam menjalani serta mengharungi suka dan duka bersama, begitu juga cerita2 berkaitan dgn org sekeliling yg disayangi…..

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?

Menarik? Susah nk ckp…sbb rasanya bg aku besa je blog aku tu….nak pasan diri, tak best plak…lgpun kena ckp jujur kan , ekceli mende ni kena tnya pdpt org len…Menarik or Tak sesuatu blog tu kan ? hehehe…

Tp tak per lah…nak kena jawab soklan Anje gk kan…tak byk yg menarik la dear…tp bg aku, blog aku menarik utk diri aku ler…sbb ianya mengandungi isi2 yg jujur keluar dr hati ikhlas aku, kisah mengenai aku dan suami yg boleh disimpan utk kenangan di masa hdpan, boleh diimbas kembali…sgt sonok, kami juga suka bergambar….gambar lah menceritakan segalnya kan…dan yg besttt nya…byk gk ceta pasal percutian tp tak le sebyk org lain…sbb km suka cuti2 mesia..hikss…..….wpun tak de bercerita mengenai anak…gambar2 yg tak brp cantek….dan penulisan juga mbntu dlm menarik org mbaca kan …aku tak kesah, sbb blog ni slh satu tmpt meluahkan perasaan…tp berpada2 gak le…hehe…

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog

Rasa sonok dan jd mcm hobi plak walaupun tak selalu update..haha..then perasaan cinta dan syg kepada alam blogging ni…yg mendorong utk menghasilkan karya2 nie..haha, Mr Hubby juga memberi support utk berblogging nih…

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging

Diri sendiri…bleh cm tu?hahaha..

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?

Jika terpaksa ….kena la STOP…tp kalau boleh tak nak le…hehe

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?

Berblogging ni seronok sbb dengan menulis kita dapat melegakan perasaan sket, then dapat mengenali dan menambah kawan2 di alam maya…walaupun sbnrnya payah utk mengenali hati budi masing2…tp cukup sekadar mengenali kwn2 dr luaran pon dah ok….dr berblogging jua, byk yg kita dpt ilmu dan info dr pelbagai sumber…tambah2 bab percutian…

***TAMAT***

so ape pendapat anda tentang blog beliau....kalo kengkawan nak lebey mengenali blog beliau
feel free to visit this link

p/s TQ ye Zura untuk penyertaan GA ni...sangat2 menghargainya...sama2 kita mendoakan yang terbaik untuk Zura @ Family...dan mendoakan semoga beliau dimurahkan rezeki untuk menimang cahayamata...

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

12 comments:

CiK JuE said...

daokan yang terbaik buat zura ..semestinye.doakan zura akan dapat baby yang comel...

Jiji-Fify said...

wohhhh..best segmen nih!! harap satu hari nnt, ade rezki jugak.. :)
Lukis Guna Lampu?

Gieyana said...

Zura kawan baik ku...smpai bila2..we all kenal since remaja, btunang, kawin n until now..lama kan!hihihi..n always share something especially tang home deco2...mcm2 lah! hahaha..moga ada luck utk Zura

Gd luck yer Zura..^_^

mummy_ayu said...

bagusla Anje buat mcm nie...leh kenal lagi rapa lagi
good luck to Zura, and Ayu pun doakan Zura cepat2 dpt baby...Ayu dulu tunggu 1 tahun pun dah rasa lama..tapi bila mengenangkan ada org lagi lama....so sabar & sabar...plus usaha & doa...

mummy_ayu said...

HB for u kat sini...

Zana_MamaBatrice said...

seronok plak baca citer zura nie..ada gark menyinggah ke blog dia..tp takde ler selalu..nampaknyer lepas nie nak kena selalu2 singgah blog zura...coz' ada persamaan me dgn dia....cuma dgn cara yang berbeza..apakah itu? biarlah jadi rahsia zana...he he he

gud luck zura
insya allah, dgn usaha + tawakkal + doa...impian zura tercapai tahun nie
amin

kayyana said...

amin...

BIONIC WOMEN said...

semoga zura, dapat baby jugak akhirnya nnti. sabar yea, semoga Allah permudahkan segalanya

~~@lyci@~~ said...

amin.. smoga zura bakal menimang cahaya mata..

Mama Zharfan said...

me doakan sura cepat2 dpt baby-Amiin

me belum jwb soalan yg anje email, aisehh

me dh click HB!

atty's said...

semoga zura cepat dpt menimang cahaya mata amin..

mama tisya said...

smoga zura dikurniakan baby tklama lg..amin

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.