Followers

Friday, February 25, 2011

♥ SEGMEN Blogger REVIEW : BLOG MUMMY AYU

Selamat petang semua, dah petang baru berkesempatan nak wat Segmen Blogger Review
minta maaf banyak2 bz plak after payroll..
ok ari ni SEGMEN REVIEW BLOG Kepunyaan

Untuk makluman semua, segala details yang tertulis pada entry segmen blogger review ni
adalah dicopy paste dari blog puan empunya..
Jom kita sama2 lebey mengenali diri puan empunya blog

Giveaway kali nie lain dr yg lain
kena cerita pasal diri sendiri & pasal blog sendiri
so..Mummy Ayu decide nak buat kat blog nie jugak
bukan kat blog contest
so..here we are
----------------
me.....Mummy Ayu


seorang kakitangn kerajaan....kerja gomen la kira

use to be chef before
kira sekarang nie chef pencen la
chef untuk hubby & anak2 gitu..


a wife to Chef Zalmen
chef jugak...


a mommy to Ian & Iris...
-----
start menceburkan diri dgn dunia blog nie
since feb 2009
yg ajar pun my BFF..korang pun kenal gak blogger yg notti nie....

kitaorg kawan dah lama...
kamcing la gitu...
my 1st entry .... on 6 feb 2009 -cita pasal Ian
and 2nd entry baru pasal Iris 10 feb 2009
dulu tak tau sgt nak tulis..
kelakar je bila baca balik entry lama2 tu..
he he he.....
pas tu on 21 Ogos 2009.....
Mummy Ayu buat deco bersama Emma
sampai la sekarang stick dgn cat lama
ingat nak ubah deco lagi
maybe sempena 2 tahun nanti....emmmm...
pas tu after 1 tahun join dunia blog nie
Mummy Ayu pun dpat bersua muka
dgn ramai blogger
di blogger gathering


sgt seronok ..sgt have fun...
harap tahun nie ada lagi and leh join lagi...
pas tu...sbb selalu & suka join contest & giveaway
Mummy Ayu buat satu lagi blog..
senang...tak campur....mcm Anje jugak...
-----
blog Mummy Ayu banyak berkisarkan
hal Ian & Iris..my kids
cita pasal jenjalan..makan2...holiday..
kuar ngan kengkawan...BFF.... geng bachelor...
dan macam2 lagi
kira macam diari gitu
tapi bergambar
sebab dulu2 Mummy Ayu memang tulis diary
suka sgt..tapi tak de gambar
but now kan dah moden..tulis diari..bergambar..
so..nanti2..leh baca
Ian & Iris dah besar pun leh baca
so..sukala....
suka sgt2 tulis diary
kalu cuti tu
rasa mcm tak best sbb tak leh tulis or baca blog
tu yg azam tahun nie nak beli lappy
harap dpt la..amin.


so...itu la saja kisah saya seorang blogger....Mummy Ayu

macam biasa segmen temuramah untuk setiap blogger jom baca:

1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda.

Nama blog... Mummy Ayu & URL blog.... http://mummyayu.blogspot.com

2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan?

Emmmm....kenapa pilih nama blog mcm tu sbb....nama Ayu..Ayu and anak2 panggil Mummy, so jadilah Mummy Ayu and ramai gak kids lain panggil Mummy Ayu jugak, mcm anak2 buah Ayu & kids kat umah bbistter..semua panggil Mummy Ayu jugak..

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?

Start berblog bulan Feb 2009 & entry pertama mengenai anak pertama Ayu..Ian

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?

Blog Ayu banyak menceritakan mengenai anak2 Ayu..Ian & Iris dan akitiviti Ayu, kisah jenjalan sana sini, holiday, lunchdate, pasal kat opis....semualah..kisah seharian Ayu pendek kata.

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?

Emmm... rasanya blog Ayu sama je ngan lain2 blog..cita pasal anak2...
and bagi Ayu, itu yg membuat kan blog itu menarik sbb lain anak2..lain ragamnya, so menarik untuk baca kisah & ragam diaorg tu..

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog?

Yg mendorong...of coz la anak2..Ian & Iris...ragam, kaletah, aksi, jenaka diaorang..
even Ian sekarang pun dah pandai..amik gambar & pesan kat Ayu..nanti Mummy leh letak dlm blog...kelakar je...

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging?

Emmm..sumber inspirasi? Ayu kenal dunia blog nie pun melalui Ne, my BFF..so leh tak kata dia sumber inspirasi sbb dia yg ajar Ayu kenal dunia blog nie...selain dr 2 org permata hati Ayu tu..Ian & Iris..of coz..

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?

Tinggalkan dunia blog??? buat masa nie mcm NEVER..coming2 soon tak tau la...
yelah.bila cuti pun ingat blog, masuk keja jer..bukan PC..blog..sbb kat umah takde laptop..kalu ada nanti,tak tau la mcm mana pulak..

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?

Suka blog sbb blog nie mcm diary Ayu, Ayu memang dulu2 tulis diary, so..memang suka la kalu leh tulis diary plus letak pic..leh baca2 nanti....plus leh join contest & GA..menang hadiah (walaupun tak banyak sgt sbb tak rajin nak join) and leh kenal ramai kawan..even yg tak pernah jumpa..tapi bila jumpa jer..terus leh ngam...best sesangat!! and harap leh kenal ramai lagi kawan & leh leh jumpa2 jugak...


***TAMAT***

so pada sape2 yang berminat nak tau lebey lanjut @ ingin mengenali lebey rapat mengenai Mummy Ayu
feel free to visit
seronokkan biler kita boley lebey mengenali seseorang blogger tu
selalunya kita datang komen2 je tapi tak pernah tau ape yang tersirat & tersurat
mengenai blogger tu...so dengan cara Review ni harap ikatan persahabatan akan
lebey mesra terjalin

Sama2 kita mendoakan semoga ape yang menjadi hajat dihati Mummy Ayu
akan termakbul jua satu hari nanti...berbahagia disampaing kids yang comey tu & di samping Hubbynya yang terchinta....Amin...

p/s ari ni agak lemau keje banyak so segmen blogger review patut pagi tadik tapi dah drag ke petang plak


U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

9 comments:

mummy_ayu said...

dah baca dah..ma acih..suka2...

mummy_ayu said...

dah baca dah..ma acih..suka2...

LYAfrina said...

anje buat segmen ni ke???
lya dah byk tlps citer2 dr dunia blog sbb masalah y menimpa lya late ni...

nk join jugak??

** hb kat sini

zahidah dihaz said...

ni untuk contest ke apa sis?

click hb kat sini..


New Entry: Semakin berusia semakin bernilai

Jiji-Fify said...

hamboi gambo kawen mummy ayu!!! kemain selim melimmm! :)

Saat Aku Kau Pilih

Mama Zharfan said...

suka baca entry ni hehehe

Ummi AmnaAmzar said...

menarik...ummi punyer simple jer..huhu

mamalieyna said...

yelah lebih mengenali gitu..bila nak review blog kk eina la..ekeke...tak masuk senarai ye..ngee.. =P

mama rifQy said...

walllaaaaa...bile time blog na ni..padahal baru je submit jwpn!!hahahhaa

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.