Followers

Thursday, February 24, 2011

♥ SEGMEN Blogger Review - PURPLE LIGHT

Segmen Blogger Review kembali lagik
kali ni review tentang blog
PURPLE LIGHT

Untuk Maklumat semua, segala kenyataan dibawah adalah di copy paste dari entry blog


jom kita baca dan lebey mengenali mengenai siapa tuan empunya blog

Sedikit perihal tentang diri HUDA
Nama diberi ialah nurulhuda anak encik ab.karim :)
Dilahirkan pada 11 mac 84 dan merupakan anak sulung dari 5 orang adik beradik yg masih hidup.
Mempunyai ijazah dalam bidang IT major graphics & multimedia di Uniten (grad Ogos 2008)

Seterusnya bernikah dengan pilihan hati saya iaitu encik sazli seorang engineer GLC pada mac 2008. Saya sempat bekerja 9 bulan di Alaf 21 as e-designer. Kemudian mengambil keputusan tetap berhenti kerja dan ikut suami tinggal di Paka, Terengganu. Now, ada buat bisnes kecil2 lan thru internet dan secara langsung.


famili kecil kami...

Sekarang sudah berpindah ke Manjung, Perak kerana suami sy transfer tempat kerja :)
Kami mendapat seorang cahaya mata yg comel pada april 2009 diberi nama afifah nurhusna. Sekarang sedang menunggu kelahiran cahaya mata kedua yg dijangka lahir pada mei 2011 ini insyaAllah. Semoga dipermudahkan urusan kami. Amin~


gambar cuti2 di CH pada 7-9 Jan 2011...

Entry ini ditaip khas untuk tatapan Anje aka mama balqis. Semoga persahabatan kita melalui blog ini akan berlanjutan sampai bila2, insyaAllah :)Hope ada tuah nak dapat jam comel itu :)
Macam biasa setiap blog wajib menjawab beberapa soalan temuramah...jom kita baca jawapannya

1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda


2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan

Sy seorang penggemar warna purple, light itu merupakan cahaya yg mana bila kita translate menjadi cahaya ungu yg menyinari hari2 sy sehari-harian :) Bila sy tengok purple sy rasa tenang.

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?

Sejak tahun 2005 lagi semasa zaman belajar di Universiti, time tu terbit rasa di hati nak buat
online diary sudahnya berpanjangan sehingga ke hari ini.
1st tulisan sy adalah mengenai celoteh dalam kuliah yg sy attend pada hari itu.

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?

Kalau dulu, tentulah hal2 seharian mengenai studi, lecturer ke, exam and assignments dan kawan2 kolej, now more pada perihal family, parentings tips, dan hal2 yg berlaku sehari2an

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?

Blog sy ini menariknya kerana sy cuba update perkembangan anak2 sy dan famili setiap hari. Kalau tidak pun, sy akan berceloteh tentang sesuatu yg memberi manfaat kepada semua orang di luar sana. Info2 tambahan dan penting saja :)

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog

Tulisan sy banyak terhasil dari imaginasi sendiri dan kadang2nya terpengaruh dengan cerita kawan2 lain juga di alam blogger,sedikit sebanyak sy cuba hasilkan post yg menarik dan spontan saja.

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging

Tiada siapa, sy adalah diri sy sendiri. Tp banyak dipengaruhi oleh anak sy sebab dia selalu buat sy tersenyum dan ingin kongsikan keletahnya seharian bersama teman2 lain di luar sana.

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?

so far macam tak boleh sebab blog buat sy addict. Sy suka kan penulisan spontan dan banyak benda sy boleh luahkan melalui blog sy ini

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?

kenal lebih ramai kawan, ilmu bertambah dan bermanfaat dapat dikongsikan bersama, insyaAllah.

***TAMAT***

Sama2 kita mendoakan agar Huda selamat melahirkan anak keduanya dengan selamat, sentiasa berbahagia disamping kuarga terchinta dan dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang sempurna..Amin...
kalo nak lebey mengenali rapat mengenai beliau, feel free to visit link

p/s esok akan ada lagik 1 segmen blogger review...korang suka tak segmen blogger review ni, kalo suka mama nak jadikan GA acara bulanan punyer...
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

7 comments:

Ummi AmnaAmzar said...

teruskan anje...mesti ramai yg suke

Zaidah said...

sukalah anje..blehlah zai join....unutk huda semoga selamat melahirkan baby yang comel...

Huda said...

suke banget :)

Jiji-Fify said...

suka u buat segmen camni!! :D

Nureen said...

best la anje.. mmg sgt2 dihargai klau nureen pon terpilih...winkk...;)

Mama Zharfan said...

me suka jer segmen ni sbb boleh kenal kwn2 blogger:)

semoga Huda selamat deliver 2nd baby tu :)

wan nurul hezrina abd halim said...

wah rasa suka plak segment nie..nnt leh join sekaki.huhu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.