Followers

Wednesday, February 16, 2011

♥ Shopping ONLINE vs PASAR MALAM ♥

Ni citer rentetan dari entry sebelum ni pasal kedai Online
http://damiaqish.blogspot.com/2011/02/korang-percaya-tak.html
lebey mahal dari pasar malam...ramai yang komen...
TQ untuk semua komen tu k...
ada gak yang tanya kat pasar mana mama beli baju2 tu semua...
mama beli kat pasar RABU kat Opis mama...
PASAR MALAM TAMAN MEDAN
Murah & berbaloi


memang tak leh nak dibandingkan dengan jual online
sebab yang jual online maybe diornag beli sikit2
kalo kat pasar ni dia beli secara pukal...so tu yang leh dapat murah giler...
tengok baju yang tergantung kat pasar malam tu
sama je dengan kat online punyer kan...


tapi yang bestnya beli kat pasar malam ni, leh telek2 baju tu
then puas tengok sizenya, sebabnya brand ni bukan ORI
so paham2 la, size tu kengkadang tak sama, ada yang terkecik & ada yang terbesaq
beli sendiri lagik puas hati...
Almost baju PYJAMAS BABY GAP ni RM20 sehelai
kalo beli banyak2 leh dapek murah lagik
tapi kami beli tak banyak pun...kalo kengkawan nak kirim leh je
tapi biler ditambah harga postage jadik sama je harganya dengan online
beli secara live je untung tau..


kalo legging ni RM9 leh dapat untuk sehelai...


baju ni RM20 kot rasanya lupe dah...


legging ni kalo kat online RM10 sehelai
kat pasar RM15 untuk 2 helai...so cheap kan..
lagik banyak beli lagik murah k...
ada banyak design...comey2 belaka...


warmer leg& bip ni mama tak ingat berapa 
memang cun2 kan baju2 ni...

Ahad ari tu mama ada pi Pasar Shah Alam..
nak aim baju Pyjamas GAP ni
tapi mahal la, RM25 tak sama rege dengan pasar malam kat opis mama..
so tak jadik beli, jawabnya jalan2 window shoping je la

p/s tapi kan,ada gak Gap Pyjamas ni lepas basuh dia jadik menggelebeh la...
p/s Hope tak de sape2 tecik ati dgn entry mama ni k...
Semua ni dijual kat PASAR MALAM TAMAN MEDAN, PETALING JAYA

p/s Nanti mama tanya tokey ni mana tau kot2 dia ada jual kat area lain plak

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

29 comments:

emma said...

anje, pasar malam hari pe ek... nk g usha gak la..

ummi nia said...

fuhhh..untung tue kak..akak keje area mana??sy jgn haraplah nk jumpa jual mcm tue

BIONIC WOMEN said...

Anje kita banyak kali dah nak tanya kat maner pasar malam ni, tapi sayik lupa jer..kat maner anje..tolong ler bagitau..huhu

Sidratul Muntaha said...

taman medan
tmpt lepak anto food kat orang tua before kawin la...
huhhuuh..
lama tol tak gi situ.
ade la 5 6 thun sudah..
ni paso belah mana anje?!
hak yg dekat2 dgn sekolah tu ker?!
kat tmn dato harun tu

Zue AnnaLeeya said...

sbb tuh akak suke beli kt psr mlm jerk... lebih krg jer dgn online... biarlah bkn yg ori pon... huhuhu...

hb di sini..

MamaYatie said...

pasar malam yg saya selalu pergi pun ada, tp tak sebanyak ni..

pyjama gap- yer la anje..saiz tak standard,yg saya beli baru ni tu..saiz 6 thn utk nurin,tp seluarnya lagi senteng dr nadhira punya (saiz 5thn) adoyai...

Orked said...

wah! cantik la anje...mmg same yg yg online..murah dan cantik pulak tu..yg penting keselesaan anak2 dan kepuasan mak yg mbeli..btul tak..
pasar mlm kat Puchong xde yg jual camni..kalu ade bes gak..:)

yantz-yeem said...

yeah stujus ngan anje pasar mlm mmg lagiiii murah...kita tau pasar mlm ni...dolu mmg rajin sgt pi..oh yea kalo anje pi psr mlm sentosa pun ada gaks..ada amoi tu jual murah...tapi kat psr mlm nie lagi byk choice la...nnti nak pi gaks la...


okes balas klik HB anje...

mama tisya said...

muarh2 bole telek2 lg kn...kita tk suka bli bj online cz takut tk ngam size

Huda said...

murah tu :) berbaloi2..tp tul la lepas basuh je dia gelebeh..adeh

Mama Zharfan said...

ooo..terjwb kemusykilan me--me dok wonder naper gap pyjamas yg jual online tu mcm murah2--compared tu yg dijual kat Gap butik kat UK ni..rupa2nya bkn yg ori yer..kiranya ala2 siam mali lah, or china mali...
kat butik tu, yg me observe, made in bukan UK gak, tp ori sbb produced under official licence
lately online org biz byk giller gap pyjamas ni--kebanjiran gap pyjamas non ori lah rupanya..

rina a.k.a jaijina said...

betul anje, mmg pasar malam jauh lebih murah dari on9 punye..tp jaranglah nak tgok pasar malam jual baju² camni..kat pasar malam rumah rina ni pon baru je bukak satu gerai tu yg jual baju² brand ni..

Zaidah said...

memang murah n banyak pilihan klu beli kat pasar...siap bleh tawar lagi...yer lah klu kat internet ade limited...

✿ etiey erywan ✿ said...

wah giler banyak anje kat sini. huhu.. pasar amalm apa sahaja murah kan. tingin nya nak pergi pasar malam.. lama sgt dha tak pergi. huhu

LiErOSe~QiEmi said...

hiihi.. sama laaa suka cari kat pasar malam gak, byk pilihan skit

[-suziey-] said...

bgs dekat jek..bole terjah..hrtu order 5 pasang terkecik plak size..tu la risiko beli online..huhu

Jiji-Fify said...

kat pasar malam boleh tengok, boleh rasa, boleh pegang. heheh. kalo online, boleh tengokkkkk je. :P

Nana said...

that y la
kita mgm xbli brg on9..
heheh sebab dah penah jumpe kt pasar malam
harga jauh lebih murah dari kedai2 on9
kt rumah ada satu pasar malam juai brg2 bb camni

azura samsuddin said...

anje, zura dah wat pop up window komen tuh... betullah sgt menyenangkan, kalo anje x tegur smpi bile2 zura tatau komen box zura tu x mcm kwn2 lain hehehe

tq anje...

klik HB anje ;)

elly @ suely said...

bestnye pasar malam tu.... jauh la pulak... huhu... tp betul la anje, sy beli pyjamas gap ni skali je tuk qimie... first time pakai memg lawa pastu bile qmie lasak sket, leher pon mudah lohe pastu lepas basuh terus macam baju lusuh!... hubby siap tanya lagi, mama beli baju bundle ke? hakhak.... terus sy x beli dah baju ni... emmm memang ngah trend, tp kualiti dia kureng la....kan? hehe

mamalieyna said...

huhu..lawa2..selalu g, tp takde kesempatan menerjah..en hubby jeling2x..ngee.. =P

Iela Fazielah said...

mmg lawa2 brg kat pasar mlm ni.. tp ila xpandai bl brg xori... n mmg xgemar...

Liza said...

Beli live boleh tgk material type... puas hati.. tp kdg2 ubah selera beli online ok gak :)

Anje, jemput join / support my first GA.. http://lizayati.blogspot.com/2011/02/nak-free-bag-from-mama-liza.html

mama rifQy said...

oooo..mmg murah la anjee..huhuu..chanteq2 tauuuu!!! jarang jumpe pyjamas gniiii kat pasar malam kat sini

Fieza79 said...

cantek2 suma..puas hati kan dpt belek2 sniri...alorr kat sini takde mcm tu la...

Adyshariz said...

oww..menarik gak kat pasar malam ni..tapi jauh la pulak dari rumah..

ch@ said...

ooo kita memang tau, memang sedia maklum, tapiii kita susah sikit nak pergi pasar malam, so beli je la online, terus dapat kat tangan. tapi kena pilih juga tak boleh main redah beli je.

Jieda said...

kat pasar malam sekarang ni pun banyak jual baju baby yang kita boleh dapat dari online.Pernah gak beli online tapi sayang bila dah dapat kualiti sangatlah tak memuaskan.Harganya pun bila dah campur pos boleh tahan mahal.Rasa baik beli yang ori.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.