Followers

Friday, February 11, 2011

♥ Wah.....Wah.....Dah Makin Berleluasa ek!!! ♥

Zaman sekarnag ni senang2 je orang nak rompak duit orang lain
bukan merompak secara terang2an tapi ni merompak cara halus halusan
memang bijak ini orang leh grab duit orang lain sekelip mata...
panas hati betul la, baru2 ni adeq Suzie MZ terkena dengan kes2 camni....
ari ni mama dapat email penipuan ni...b4 this banyak dapat kat email yahoo je
tapi kali ni masuk kat email company

sangat2 teror ini orang, mesti dah banyak dia pulun duit orang dengan cara klik2 dihujung jari je kan
tak de ape2 tindakan dari pihak bank ke ek?
rata2 yang mama tengok makin berleluasa
MAYBANK punyer website.....AWAS kengkawan jangan terpedaya k
jangan sesekali LOG IN kerana Maybank tidak pernah sesekali berurusan dengan customernya
melalui SMS @ EMAIL @ MESEJ kat FB
selalunya mereka akan berurusan melalui "SURAT"....
so hati2 jangan mudah terpedaya....

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

14 comments:

Sidratul Muntaha said...

buakn maybank jer lah anje
laki aku ade public bank pun dpt gini
maybe hak2 yg al2 omputih dgn cina serta melayu ramei guna tu yg depa dok pishing gini
cuba ko tgk ade tak pishing gini kat bsn ker
tak pun bankk islam ker
takpun ni ha
bank rakyat ker
huhuhuh
tu belum msuk lagi top up msg tu
kata ayah kat balai la ape la
hampeh

bun_nee said...

takutnye la kalo duit simpanan tiba2 takde

Aleyn said...

Sekarang ni depa macam buat union lak...dok send email cenggini....merata org dpt...tiket masuk suruh block email pun bertambah dlm queue...tambah keja orang jer...nyusah tol..

Anyway...rasanyer rakyat Malaysia sumer dah ceredik...depa takkan layan der benda2 ni...

mamasuri said...

byk gak terima email gitu..
tp tak layan pun..tak kuasa..
org skrang mcm2 idea nak 'curi' duit orang lain..kaya camtu tak tenang pun..

ch@ said...

ooo kita pun mmg tak pernah layan benda mcm ni, rasanya major bank ada, masuk kat inbox email.

eT said...

Jgn la percaya kt email memana pon.huhu.

Fieza79 said...

risau nya kes2 cmni kan...mmg tk penah nk percaya mnda2 mcm ni...

Mama Zharfan said...

memang kena sgt hati2--jgn naive :)

Nana said...

kita mgm xbani nk klik apa2 link klw melibatkan bank2 ni

kayyana said...

bahaya btul ye sekarang nih... mcm2 org buat.. ni dipanggil jenayah siber la ni ek.. ish.. geramnyer.. suke suke at je nk amek duit org...

Ummi AmnaAmzar said...

macam2 jenis penipuan skrg ni anje..takut2..yg jenis konon2 nak mati n nak donate duit n harta kekayaan pun ade gak kan..melambak2 ummi dpt kat email yahoo n gmail

EiJa ZaQuaN said...

betol..eija pun ada gak terima email2 yg camni..
tp mmg ignore jerk sume email yg camni..

mamawana said...

Mamawana pun ada terima emel Maybank update ni. Ceh...nasib baik tanpa pikir panjang mama delete jer. Wat donno.

Farra Dhelina said...

mmg lah anje, fra, dlm seminggu sekali msti dpt email penyangak ni..meyampahhh

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.