Followers

Thursday, March 10, 2011

♥ 1st TIME Naik KOMUTER..Caya Tak? ♥

Kejadian ni 3 minggu lepas, ari ni baru nak citer dah lama sangat
dok kat dalam draf tu so ari ni kasi cerita la k
mama perha naik komuter tapi papa tak pernah
dah lama gak la mama tak naik komuter,sampai dah tak tau camne nak beli tiket +
then nak turun kat mana, kena tukar train atau tak
adei nampak sangat orang kampung k...
so weekend ari tu papa dengan sendirinya ajak kami pi SOGO
mula2 mama malas sebab kalo naik kete kan leceh
tapi papa ajak naik komuter...wow wee bestnya

ni masa nak balik kat hentian Bank Negara







muka anak dara yang penakut, balqis memang 1st time naik
takut betul dia duduk diam terus kat tengah tka kemana2
siap pegang tangan papa kuat2, balqis ni suka tengok keretapi kalo kat jalan raya
time balik keje mesti terjerit2 kalo nampak train
so tu yang bagi dia merasa naik


ni time nak balik, bukan main suka lagik
kalo kengkawan nak tau mama keje kat company 
Cleaning + Services, so komuter ni pihak company mama la yang wat servisnya
dari rawang sampai ke Singapura under KTMB punyer


muka budak suka dapat naik komuter
tapi mama masih ingat lagi kisah salah seorang pekerja kami pangkat makcik
meninggal dunia penuh tragis apabila dia digilis keretapi
yang tengah laju berjalan ketika dia sedang membuat kerja2 pembersihan
memang menyayat hati sungguh, sampai terputus dua badan arwah makcik tu
bersama2 kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Arwah


tapi ape yang tak boleh blah, balqis tak suka berjalan
penat katanya, adei jenuh plak papa nak dukung
kami bawah 1 beg galas je isi susu balqis, sempat pi terjah SOGO
time tu tengah sale, rembgat tak banyak pun sebab sedar diri naik komuter
bukan naik kete, balqis siap demand nak menan besaq2...

kira pengalaman yang best la bawak anak, next time nak bawak naik monorail + LRT plak..
jangan tak pecaya k, mama pun tak pernah naik tau...

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

12 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

skali dah naik..balqis asek ngajak je la nnt..

Iela Fazielah said...

anje: kelakar la pulak bila kata xpernah naik lansung... tp skali skala naik train ni mmg best.. mcm ila bwk syafiqah n irfan naik lrt.. suka betul diaorg tu...

ibu qaleesya said...

suke ye balqis.. dah alma jugak tak naik komuter.. lepas kawin ni tak naik langsung.. hehe

alfatihah untuk makcik tu..

@e_da said...

bukan anak je mama pun teruja sama kan.. sekali sekala mmg seronok kan.. tp org yg hari2 naik tu mesti dah bosan kan.. heheh aritu sy pun bawa mika naik LRT.. saje jalan2

Mama Hanim said...

dh lama x naik komuter, sejak zaman abis U dlu..huhu..

kt kedah ni tgk keretapi je lah dlu..

chugie said...

ya ampun.. sy pun dh bertahun x naik KTM ni.. rindu nak naik lg! tp entah bila..

BIONIC WOMEN said...

eh, kita pun gi sogo weekend ritu naik tren..tapi kami gi petang balik malam..hehe

~Siti Hajar~ said...

Khjr klu g KL mesti nek komuter, tinggal keta & round2 dgn komuter je...hehe...lgpun jimat..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

saya xpernah naik sbb ganu ni non hadoo mende alah tuh..ehss..comeynya balqisss!!


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Nana said...

KITA LAK
PENAH SEKALI JE
TRY NAIK KOMUTER
LAMA DAH
MASA ZAMAN SKOLAH

MamaYatie said...

komuter kenderaan awam peberet saya time bujang bila nak ke mana2..sejak ada anak tak pernah naik..huhu...dah byk kali nurin request tp tu la..tak ternaik lagi...

Nisa' Azman said...

hehe..mmg klakar tp xpe la.. bkn sumer rakyat m'sia dh naik komuter or lrt or monorail..
cute la balqis, truja eh die dpt naik komuter.. >_<

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.