Followers

Thursday, March 31, 2011

♥ Banyak Komen, Komen Banyak, Suka Komen ♥

Kengkawan yang mana satu?kalo mama suka ramai blogger komen setiap entry mama tu
tapi mestilah ikhlas nak komen kat entry right...
rasa sedey biler wat entry tak de sape pun nak komen
walaupun mama tengok kat graf Visitor ramai yang jengah tapi yang komen tak ramai
nape leh jadik camtu ye?mungkin jugak ada yang suka jadi silent reader
suka baca & mengikuti perkembangan, tapi tak tau nak komen ape.....tol tak

kalo mama ada masa time kat opis, mama suka jengah2 then mesti nak drop komen
kalo ada idea nak komen la, kalo tak de jadik silent reader je la
tapi now mama cuba yang terbaik, mama dah kemas kini senarai bloglist
walaupun tak semua URL blogger ada kat bloglist mama
tapi ada jugak blog yang mama just follow, so anything new update mama terus terjah je

ni contoh entry mama B4 this, entry yang paling banyak dapat sambutan komen
adalah entry "Kantoi Komen", dan selalunya mama tengok kalo entry yang sedey2 moody banyak mendapat sambutan, selain tu entry kemenangan, dapat hadiah pun slelau dapat sambutan

so kalo kengkawan suka yang mana satu
Suka Banyak Komen kat blog lain
suka ramai orang komen kat entry kengkawan
atau ada ke yang tak suka orang komen kat entry dia?

serius sangat jeles dengan blog2 yang ada ramai pengomen
kiranya royalty reader la yang komen, jeles k mama cuba perbaiki blog mama sendiri
paling banyak komen yang mama pernah capai 70 lebey komen untuk satu entry
semua komen dari readers....so ape pendapat & pandangan kengkawan?

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

32 comments:

yatie chomeyl said...

btol tu mama, kdg2 rasa sedy bila tak ramai yg komen entry, tp bila check statistik..ramai je yg baca.

erm..agaknya org lain pun sama kot ..mmg perasaan umum utk blogger hehehe

♥ Mrs.Eady ♥ said...

saya jarang dpt komen lebih dr 20..hehehe...lagi sedih tapi saya tak boleh nak buat ape sb ramai silent reader je..:)

Huda said...

x kisah sgt komen2 ni :) as long as pengomen tu ikhlas, lagi suka baca komen mereka :)

Em's Family said...

am fine kalau tak de pengomen.. :) ni salah eje ni jadi peng lain pulak :D

to me kalau ade orang komen its a bonus.. kalau tak de pun im fine sebab i blog sebab i nak record untuk diri sendiri jugak :D

sarah-najwan said...

komenlah merupakan salah satu pemangkin untuk terus berblog..

jika kureng atau tiada yg komen
sgtlah sedey rasanya..seolah2 xde org baca walaupun view ramai..mungkin hanya yg view itu sekadar bw shj..

hepi2 blogging...

Wansteddy Tales said...

Komen tak komen tak kisahlah. Janji berkawan tu kekal smpai bila2 ^^

Gieyana said...

x kisah gak owg nk komen ker idak..janji diaorang ikhlas mengomen kan..tp mostly owg suka jd silent reader jer..huhu

Miza Yusof said...

miza gila komengggggg, follower tak. sebab tu miza tak kisah sapa nak follow ke tidak. miza lagi lagi lah gila komenggg. sebab rasa dihargai bila apa yang kita ditulis dibaca oleh para pembaca :)

sedikit sebanyak komenggg tu buat kita makin bersemangat untuk menulis dan memperbaiki cara penulisan kita :D

Aidah said...

fuiyooo.... ramai betul komentator kat blog anje kan.. jeles arrr.... saya ni kadang2 ada komen, kadang2 takde komen. tapi tak berapa nak kesah sangat, yang penting happy blogging. =)

zahidah dihaz said...

saya suka komen kat blog orang....tapi kalau tak ada idea nak komen memang silent reader je lah....

kat blog sendiri agak cemburu juga tengok orang lain selalu dapat banyak komen, teringin juga nak dapat komen banyak2 macam diaorang....hehehehe



New Entry: Pemandu Lelaki lebih ramai terlibat dalam kemalangan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ramainye pengomen anje.. ;)
Tp kita x kisah gak..yg ptng yg mengomen tu mmg ikhlas nk ngomen..

~~@lyci@~~ said...

woww.. byknya komen anje.. alycia paling byk pun dlm 10 jer hehe.. xpe2, nak tingkatkan lg.. chayok2..

kayyana said...

of course la yana suke banyak komen kt blog org lain dan suke ramai org komen entry kt blog yana sendiri.. yana selalunye akan cube komen sbb setiap org ada pendapat masing2 kan.. jadi komen tu hanyalah hak seorang pembaca.. sedih gak bile entry kite takde org nak komen.. yana tgh cube sdaya upaya utk jd mcm redmummy ke hanis zalikha ke.. satu entry komen berderet2... hehehe

LYAfrina said...

ERRMMM.. BG LYA BIARLA ORG TU KOMEN DGN IKHLAS..

LYA MMG SUKA KOMEN BLOG KWN2.. TP BATASANNYA, TIME KERJA BZ.. CURI2 MASA.. KDG2 SMPAT BACA.. DAN, ADA JUGAK POBLEM NK KOMEN LA..

APA2 PON..KALO KT TGK N3 KITA ADA FEEDBACK DR KWN2..MSTI KT HAPPY & TERASA MCM DIHARGAI KAN..

✿ etiey erywan ✿ ©™ said...

yg saya perasan, klo kita rjin komen, pasti komen kita bertambh. tp ntahla kdg tak juga...

mamalieyna said...

yg pasti skrg kak eina dh jrg dpt komen keseluruhan blog kengkwn yang terlist..hu~dah jrg berBW..camno..hu~ kekangan masa + komen dr kengkwn pun tak reply..mgkn ada yg merajuk sbb ada pertanyaan mereka tk terjwb..ntahlah..dl suka la..dpt komen byk dan reply..skrg?..herm..tak cukup masa..hukhuk..

apapun..happy sessangat bila ada komen2 yg nmpk ikhlas dan jujur dan buat kita happy..wlupun bilangannya tak byk mana..hu~

MRS. K said...

kite komen tengok topik jugak.. kadang taktau nak komen ape..huuh

mummy_ayu said...

Ayu pun selalu dpt komen less than 20...suka bila dpt komen banyak2 ..

|| NaFiRaa || said...

suka jugak kalo ade orang sudi komen n3 kita.. tapi kalo orang x komen saya anggap dorang tak tau nak komen ape..hehehehe

atty's said...

kty tak kesah org nak komen ke apa..sbb leh tau org tu dtg blog kita ke idak..atau tgk brp ramai org yg dtg hari tu..

kalo g blogwalking blog org lak..kalo topik tu kty rasa nak komen..kty komen..kdg kty baca je..kalo ada button like , kty like..tanda kty ada baca.

Nad @ MamaZakwan said...

suke komen tp tgk topik gak..
tak kesah kalu org tak ramai komen
ade orang nak bace tu pun dah ckup bagus
ade yang nak komen tu dah kire bonus :)

yg penting friendship forever :)

EiJa ZaQuaN said...

eija kalau ada masa mmg suka komen kat blog kawan2,
tp kat blog yg otai2/femes sgt ni..eija selalu jdk silent readers jerk..

mmg kita akan rasa lagi semangat berblog bila ada yg sudi komen2 kat blog kita..sbb itu tandanya dia dtg baca blog kita..tp selalunya blog eija ni paling byk komen pun 15 jerk..tp eija x kisah sgt..yg penting eija pun berblog utk memori diri sndiri jerk..kalau ada yg sudi baca/komen ..alhamdullillah..:)

Sarah Syazwani said...

best tgk blog org yg byk komen..tp kalu x pandai nk komen cmner ekkk..sker je jd silent reader jek

ZanaNordin said...

sama lah
ikutkan...suka bila setiap entry kita ada yg datang comment
rasa berbaloi kan kita buat entry
tp..kadang2 kena gark fikir dari sudut lain...maybe kwan2 yg datang tu, sempat baca jer..tak sempat nak comment atas alasan MASA....coz' zana kadang2 mcm tu gark...sempat baca tp tak sempat nak tinggal jejak kat rumah kawan2...tp yang penting..tetap masuk blog kawan2..

♥siEha♥ said...

sy pon suke dpt komen..tp,kadang2 sedih je xde orng komen...heheh

ct N honey said...

say suka orang komen,saya suka komen orang,he..he..

MamaYatie said...

ada masa mmg suka nak komen..tp depends juga..kdg2 tak tau nak komen apa diam ajer la..akak punya blog, mmg tak ramai komen..below 20..tak kesah la..as long ada org membacanya sbb tau ada jer org jenguk bila kita tngk stat..

Mama Zharfan said...

ramai tak ramai tgk isu or entry gak kot

me masa me buat entry DSLR berduyun2 komen hehehhe

CatlinaFly said...

tgk entry gak kot..tapi sy tgk entry anje leh kata sume byk komen ekekeke...jgn jadi cam sy..skrg ni cam suam2 kuku lak berblog huhu..sibuk manjang

Bionic women said...

mmg suka org komen, dan suka komen kat blog org kalau berkesempatan dan ada idea nak komen..
tapi kalau ujung bulan selalunya kita x dapat jengjalan and komen blog kengkawan

Kit x banyak pun org komen, paling banyak pun under 20

mama rifQy said...

na suke bile dapat komen banyak! tapi kat blog na tak banyak sgt komen ponn..hehheheee

Farra Dhelina said...

tgok pada tajuk entry kot kan..klu cite panas ke msti ramai..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.