Followers

Friday, March 4, 2011

♥ BENGANG & BANGANG ♥

Morning semua, sekali lagik mama bengang tahap GABAN punyer la
sakit hati+bengang+geram+tension
sebabnya sekali lagik BLOGSPOT telah di BLOCKED kat opis mama
rasanya kali ni memang sekat habis terus kot
ni mama online pun bawak net book & broadband sendiri
wireless kat sini pun kena sekat jugak...macam bengongkan
ada Internet tapi disekat2, lagik tension la nak keje

tak pe mama memang dah berazam giler2 punyer memang nak carik keje lain
dah apply banyak company, opis kengkawan ada keje kosong tak
kat area PJ atau SUBANG?bahagian HR @ ADMIN?
kalo dapat gaji besaq mama sanggup tinggalkan blog demi memberikan 100% tumpuan pada kerja
time weekend je la online...
kalo sekat time opis hour then time lunch & balik open balik kira ok jugak la kan
tapi ni sekat terus, budak2 IT bukan main lagik open macam2 sebab diorang tak de keje
dok layan FB, You Tube, video semua tu
mentang2 la diorang leh sekat penggunaan tenet ni...
kalo nak tau kat opis mama ni memang ada yang GIPANG...
ada kepentingan sendiri....tak pe nanti kau dapat balasannya...

so sesi BW akan berkurangan la jawabnya k..
sorry sangat2 ye kengkawan, lepas satu2 perkara terjadi
dah la semalam something happen yang membuatkan mama betul2 MARAH....
papa dah bagi GREEN LIGHT untuk RESIGN dulu
sebab papa dah tak sanggup tengok tekanan keje mama...

Contest akan berjalan seperti biasa, nanti mama akan maklumkan k...

Sekian,
Nak Blogging pun tak Happy...

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

25 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

same la kat sini...mcm2 diaorg block tapi org it sgt la syok main game online la download itu ini la....hmm...

Em's Family said...

ha ah oran IT jugak untung, semua depa boleh buat kan.. no comment :) sebab i pun budak IT tapi tak keje IT.. and me too looking for a job.. :)

@e_da said...

kat sini fb pun di sekat.. apa kita buat pun di pantau.. anje nak berhenti keje ke>?

EiJa ZaQuaN said...

mmg tension kalau internet kena blog kat opis..
lebih2 lagi mcm kirtaorg ni ..
time kuar audit ada keje..
bila x kuar audit..pandai2 sndiri la wat keje..hehe

opis eija dulu pun ada ura2 nak sekat fb ngan blogspot..
dulu diorg sekat gak sekejap..
pastu open balik..

Zue AnnaLeeya said...

hadoiii... mmg tensenla klu gini... kita blogging pon bkn keje tak siap kan... mmg tak best klu keje ader tekanan nih... sabo anje... Insyaallah anje akan dpt pluang lebih baik lagik...

Ibu Mifzal Arsyad said...

mmg bengang kalau kena blog...

sy dah beralih ke wordpress..hehe

www.keluarga-mifzal-arsyad.com

Ummi AmnaAmzar said...

Maybe dorang jeles ngn anje kot..mslh betul la..hbis tu byr streamyx free2 je la xbg org guna

~~@lyci@~~ said...

yelah... smua nk blok kan.. tapi nk buat camne... diaorg boss.. diaorg yg buat keputusan..

kayyana said...

uhuhu... ingatkan gomen je yg suke block block ni... opis yana pun dah bg warning.. blog pun tk blh ke??? bukannye keje tak siap kan kan kan.. erm.. teruk tol lah. yg sakit at nye budak2 IT bolehlak berpoya2 dengan laman social ni.. erm

Nana said...

adei..tumpang simpati anje
mmg tenson klw kt opis internet kena sekat..
kalau sekat utk semua adil la
ni bole plak department it tu buka tenet ek

zahidah dihaz said...

nasib baik orang tua yang kepoh da kat company ni tak tahu pasal it...senang sikit nk online...sesi bw memang kencang....siap download cerita lagi sis...hehehhh

HB satu sini...

New Entry: [Gambar] SNSD a.k.a Girl Generation di Bako

Jue aka ibu FarisYah said...

opis kita pun mcm gitu gak fb,youtube n banyak lagilah...tapi blog setakap ni ok pulak dulu pernah jugak dia tapi dalam seminggu dua je..pastu dia org on balik...tapi kalau bawak notebook boleh guna sebab wireless on je..cuma yang bagusnye time pagi sampai 8.30 dan tengahari 1 hingga 2...dia org akan buka...

zahidah dihaz said...

nasib baik orang tua yang kepoh da kat company ni tak tahu pasal it...senang sikit nk online...sesi bw memang kencang....siap download cerita lagi sis...hehehhh

HB satu sini...

New Entry: [Gambar] SNSD a.k.a Girl Generation di Bako

mama tisya said...

nasibaik anje ada broadband atleast bole gk online...mmg tensi kalo langsung tkleh bukak kn...

MrS. F!zA said...

bila semua nk disekat cane la nk kerja..internet tu pon salah satu sebab jgk mood keja dgn baik..tkkan nk ngadap keja je..mau jemu camtu.huhuhu

*kita ada reply dah psl GA header tu..msih ada masa ni kalo nak masuk..malam ni tutup..

norihan said...

alahai..teruk sungguh kalau macam tu ye...naseb baik kat tempat saya tak macam tu..walaupun fb kena block,ada pulak orang IT tolong bukakkan...seb baik blog ni dia orang tak kisah...

pasal nak berhenti kerja tu,insyaallah mesti anje akan dapat yang terbaik...

Ely Hasrul said...

mmg totally xpaham la dorg leh sekat mcm tu.. papa dh kasik green light utk benti keje dulu? ya allah beshnyeeee

mummy_ayu said...

bengang nyer....sama la opis ayu pun ada curtainw e kena blog tapi yg bahagian IT tu semua ok jer.tak adil kan..
tapi tu papa dah kasi green light, ok la tu
HB satu..

Farra Dhelina said...

sabar lah ye anje..jgn jadi kan hal ni sbg satu mslh yg membeban kan anje, nnti stres pulak.. :-)

kalau ada peluang keje tmpat lain, pergi je :-)

*hb

atty's said...

Takpe..kty faham anje..
yang diaorg ni pun nak dengki sangat apsal lah ..kalo betul nak block..block semua org..takleh tenet langsung

klik hb

Zaidah said...

tak baikkan...klu nak block biar block semua..nie diorang yang IT bleh tengok...tak adil...

Wansteddy Tales said...

agaknya dorg xsuka tgk opsmate berblog waktu kerja. eh, berblog2 berblog juga... kerja pasti jln kan anje... mmg xbesh pg kerja dgn situasi cmtu.

Zur@ZaRi said...

alahai sedey nyer anjer..
naseb ader bb kan.. tp nak usung kulu kilir mmg payah la kan..
hehehe.. setakat ni kat opis zura fb jer yg kena blok.. n porno site. yg lain ok.. ops.. FB pun sekali.. tp zura ader pelepasan nak fb sbb fb opis zura yg handle=)) sian anjer..

MamaYatie said...

boleh plak gitu..kalo nak blocked, semua org la tak leh access..mana adil mcm tur..

Mama Zharfan said...

rasanya, dulu2 kat UIA, FB jer kena block/susah nak surf...blogspot tak..now tak taulah..emmm

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.