Followers

Tuesday, March 8, 2011

♥ Berapa BIL TEPON Sebulan? ♥

Selamat petang semua...sape yang dah ngantok sila bangun tarik nafas panjang2
then LEPAS....dah lepas makan semua pun jadik ngantok kan...
ok berbalik pada tajuk kat atas tu...
Mama + Papa dah lama jadik pengguna TEGAR postpaid
sebab kami rasa senang pakai postpaid dari pakai prepaid
sebab malas nak pi kedai nak top up punyer pasal
then b4 kahwin time couple dulu pun memang dah pakai postpaid

Tapi masa mula2 dulu kami pakai line MAXIS
then after kahwin kami bertukar kepada
CELCOM, sebabnya kalo pakai MAXIS penggunaan kami sebulan dalam PAPA RM100 lebey
then mama punyer RM50 lebey so combine berdua jadik dekat2 RM200 jugak la

then after bertukar ke CELCOM bil kami jadik berkurangan...
dah lama gak pakai CELCOM ni dekat 3 tahun gak la
memang puas hati dengan bilnya sebab murah...
nak tengok bil kami bulan2


ni the latest bil papa punyer MAIN RM50 commitment bil RM53.00
mama SUPP sewa RM8 sebulan bil RM8.49 (tak termasuk kos commitment charge)

see sikit je kan tu untuk sebulan punyer k,
mama punyer jangan kira la, memang lagik sikit giler..
bil kami berdua RM60 lebey gitu je...so cheap k


kami amik pakej CELCOM EXEC
kami berdua je pakai postpaid


pakej CELCOM 50 EXEC


selalunya bil kami 8hb sampai ke 8hb berikutnya
now hari ni dah 8hb so tu bill yang latest
then selalunya kalo nak sampai penutup tiap2 bulan
bill tepon papa mesti tak sampai RM50
so jenuh gak la kami tepon sape2 bagi capai limit bill tu
kengkadan tu balqis yang siap gayut dengan opah @ atoknya
dek kerana nak capai limit tu...hujung bulan je pening nak ngabiskan
sebabnya papa ni jenis malas nak balas sms..
then menelefon pun tak rajin....

so kami dah lama jadik pengguna setia Postpaid CELCOM sebab malas nak top up
takut biler time emergency tak leh nak call out & sms...

so kengkawan pakai ape PREPAID ke POSTPAID?

p/s dah macam DUTA Celcom plak...

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

19 comments:

iduraz said...

kami suami isteri now pakai maxis, bil dekat2 RM200 gak sebulan, dah terasa cm banyakk dah nih, celcom ok eek..hurmm, akan dipertimbangkan untuk bertukar ke celcom plk..

MrS. F!zA said...

kami somi isteri pkai maxis rm50+30+30(mentua)..rsa mcm nk tukar celcom sejak member bgtau dia ngan suami dia rm50+rm5(kalo dia xguna kalo gna byr guna je) giler lgmurah dr maxis..

smms said...

we all pakai postpaid maxis ptt la mahal .. bulan2 dulu sampai 4-600 tau sepsang .. hihi

eh anje lama x komen sini .. nak komen skit bole .. i rasa layout u dulu lagi smooth simple n nice dari skang nmpk heavy lah .. peace ..

Mama Zharfan said...

me time bujang pernah pakai postpaid celcom

then tukar prepaid maxis--me dh guna no yg sama sejak thn 2002 0r 2003 kot..masa belum kena hubby lagi--ex-bf (bkn hubby lah--sblm kenal hubby) yg bagi hadiah hp+no tu..hp tu dh lama jd arwah--yg zmn tok kaduk punya hp, tp nombor tu me tetap guna sampai ari ni..boleh dpt loyal awards dari maxis ni hahhahah

Sricahaya said...

kita pun pakai maxis..bulan2 mesti RM100++

Celcom murah ye anje..nanti leh la bgth hubby suh tukar dari maxis ke celcom..tapi nanti rasa cam susah la plak bila dah tukar no tel..

bonda dadif aka akish said...

celcom jugakss...

tp celcom ni..ade sket kos2 tersembuyik..

=)

atty's said...

kty pun pengguna tegar postpaid..dah bertahun2.rasanya mau dah 10thn

dulu kty pakai maxis..lepas tu tahun 2009 bertukar ke celcom tp masih no yg sama ..lor ni pakai maxis balik

sebulan bil kty sorg je cicah rm150 sbb ada linetenet sekali .

BIONIC WOMEN said...

kami masih pakai prepaid, latest pakai hot tiket..memang x abis guna..
kami laki bini stail sms sepanjang masa..kekadang topup share 2 org..hahaha..giloss jimat kan kami..
kami berdua stail x pandai nak bergayut..haha

~Siti Hajar~ said...

Wow! Jimatnyer!...mmg Anje somi isteri penjimat yer...hehe

Bil hp sebulan my hubby RM200++ & sy pya plk RM100++...huhu...bazir duit kat situ aje..huhu..

kayyana said...

yana ngn suami pun pakai postpaid gak tp tak pasti plan ape sebab suami yg selalunye p bayar bil.. tp mmg jimatlah pakai bil.. tak payah topup tiap2 bulan kan.. hehee

eima said...

prepaid je ..sbb penggunaan bulan lebih myuarh dr sewa ..ras acam rugi je..lagi pun bkn nye ade nk call sesapa pun

Huda said...

kami dari dulu duk pakai line maxis..lom tukar lagi, ada plan nak tukar tp leceh pulak nak announce kat kawan2 sume kan :)
range 100-200 gak la sebulan sbb duk call parents kat johor kan :)

Nana said...

kita pakai prepaid
mmg xkuat gayut
tak kuat sms
bulan2 40 hengget je

A Journey of Hafiy Hasha said...

hai anje... after bace dis entry, sy trus bukak website celcom.tengok plan yang ade. sy pengguna setia maxis.pakai pospaid.sy+hubby + mak+brodband, 160 sebulan. tak tahu ar jimat ke taK. Sy mengajar, so selalu kene kal student. nih tgh pikir nak tukar ke celcom ke tak.

mamalieyna said...

pakai topup je..tu pun topup rm30 susah noo nak habiskan dlm tempoh sebulan..hee...en suami kerap la topup...hu..suka noo tepon makayah...herm...boleh dipertimbangkan..tp kita digi la..

mama rifQy said...

na mmg pakai celcom be4 nih..pakai postpaid..now da prepaid maxis!!hahahhahaaa...bengang ngan celcommm..huhuuu

♥Azie♥ said...

azie pki postpaid maxis.bil azie & cik abg dalam 150++ jugak.cik abg kerap kol pasal kawan2 dia pasal keje2 & study dia.


anje pasal tadika cina tue.azie tak tau nak bg pendapat.tapi ok la tempat nonie dia ajar menulis membaca & menyanyi.ada tuisyen klu nak lagi mahir.

MamaYatie said...

hubby pakai hotlink
saya pakai hotlink & celcom(line trg)
budget: lebih kurang RM60/month

mama tisya said...

dlu b4 kawin kita pki bil lps dh kawin tukar prepaid...bln2 rm 30 je

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.