Followers

Wednesday, March 30, 2011

♥ Berdikari Tanpa Papa ♥

Ada tak sape2 yang dah biasa hidup berjauhan dari suami...atau dok rumah berdua dengan anak?
mama pernah la kalo papa pi Kursus...tapi tak pernah dok berdua dengan balqis
kalo papa outsation selalunya papa akan hantar mama + balqis ke rumah opah balqis
sebab rumah opah balqis dekat je dengan rumah mama 20 minit je
so kami selalu bermalam kat sana kalo papa outstation...
tapi selalunya papa outstation pun time weekend je
tak pernah lagik time waktu keje...
kalo time Dinner Company pun sama, kami tak pernah tinggal berdua
mesti di pos ke rumah opah balqis

papa tak pernah benarkan mama tinggal berdua dengan balqis...
 bulan 4 ni papa ada kursus plak kat Seri Kembangan...
mama nak ikut la kalo boley, sebab papa stay kat Hotel...

Opah balqis cakap We all ni manja sangat, sampai tak leh pisah dari papa
kalo leh kemana pun nak ngekot je
expecially balqis la, kalo bangun tido mesti cari papa
sebab balqis memang manja sangat2 dengan papa...
tengah pikir nak ikut ke tak, kalo ikut kami sama2 kena stay hotel la plak...
hope papa sudi bawak...nge...nge....

p/s ada kawan mama kat opis ni dari lepas kahwin sampai preggy sampai nak bersalin
dok jauh dari husband dia, weekend je jumpa...tabah sungguh dia
kalo mama?mmmmm......
p/s papa bawak kami sekali k...

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

40 comments:

atty's said...

kty memang dah biasa anje..
apa kty buat semua sendiri tanpa along..

along kasi duit je..lebihnya kty uruskan semua..dari anak2 sampai bil..service kete ke semua buat sendiri..tak jadik hal..dah bese dah ..tu yg kadang dating berdua jer.

mamalieyna said...

takyah la ikut..sesekali..rasala penangan suami tiada disisi..like kak eina..hehe...seksa wooo,...

tapi kalau ada pilihan tuk ikut, kalau kak eina, ikut jer..lalala,,

MamaYatie said...

yer la, kagum tngk org kawen - PJJ ni..akak pernah sekali dua jer kena tinggal, sbb abe kursus..tapi tak kesah pun..mungkin sbb dah biasa..husband jenis kerja shif, weekend pun memanjang keja...tak heran dah

MrS. F!zA said...

anak pompuan mmg lebih manja ngan papa kan..kalo laki ngan mama..percayalah..hihi

*spjg ada darwisy belum pnh lg papa tggl kami malam2..hihi tp msa sarat dulu mmg kena tggl 2mggu naman kursus..tiap2 mlm ngis..asal call je ngis..biasala org pregnant ni sensitip..kekeke

♥siEha♥ said...

xpenah lg tinggal berdua la..

sblm nie hsbnd ade kursus pon..
angkut MIL dtg cni teman kan ktorng..hehehe

yantz-yeem said...

alahai dekat nya...x leh ke berulang hahaha....mmm kalo dekat tu rse2 x yah ikut pun xpe kot hehehhe...kalo ikut anje kena amik cuti ke? so far kita je yg salu tinggalkan anak n suami...seskali berjauhan nie leh manja2 sket..bila dah lama x jmpe tu rindu nya lain mcm kui3x...

kayyana said...

yana kalau hubby g outstation selalunye minta kengkawan opis temankan.. husband yana mmg tak bg dok berdua je ngn danish sbb riso zaman sekrg terlalu byk penjenayah kan... klu bleh mmg nak ikut je.. ikut jelah anje.. senang. abes citer.. bleh lepak2 ngn balqis kt hotel nnti kan.. husband pun takdelah riso nnti.

Gieyana said...

x leh gak PJJ ngan hubby...we all mcm belangkas taw!hihihi...

Hurmss..Nana pon PJJ ngan hb dier kan....:D

Ibu Mifzal Arsyad said...

pernah..tp sekali je..rs sgt ralat bila suami x de di sisi...kalau sy lantak la org kata manja pun..kalau leh ikut mmg sy ikut..hehe

mummy_ayu said...

tak pernah la lama2....sbb hubby memang tak pernah kena outstation..paling lama tinggal, time pregnantkan Ian, Ayu kena kursus 10 hari....windu..pas tu..kalu tinggal pun takat semalam,dua je..sbb balik umah Ibu..dia keja..so kena la tinggal...

Huda said...

huda lak mmg hubby suka ajak g outstesen :) ikut je la sambil leh jalan2 tmpt orang kan :)

AshAnas said...

mcm shira, umah parents sblh je... klu hubby takde, die tetap suh gi tido kt umah sblh... kdg2 mls jugak, sanggup tido kt umah sendiri... tp fikir keselamatan, ikut je la ckp dia...

Nana said...

heheh gie je yg pasan kita PJJ ngan amrul
kita kan anje sejak dari bercinta, tunang, kawen & dah ada anak masih duduk berjauhan...

thn ni msk thn ke-4 kita kawen.rutin selama 4 tahun ni mcm ni la..jumpe 2mgu sekali je...damia tu dah 3 tahun dok berjauhan ngan abah dia..

ntah mula2 dulu ye..mmg sedih tp bila dah ada anak xde la sedih mana dah...sebab dah ada kawan..lgpun pesen kita amrul jenis xkisah klw nk kuar lepak ngan kwn2..xde hal..kita tak terkongkong...

ramai yg ckp tabahnye...hidup PJJ...heheh alah bisa tegal biasa la kot...

tp part paling sedih mcm mengandung la kot...perut boyot2 bawa kete sendiri g keje..checkup sendiri...ngidam apa2 g carik sendiri..sian kan?hehe

eh panjang la plak hahahaaaaa

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to kak aty: tabah la akak ni, kita tak pernah wat sendiri semua tu, semua husband yang wat, bayar bil, rumah kete kita tau shoping je

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to kak Ina: kalo boley memang nak ikot tengah bodek ni...hope papa bawak sekali la

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to mama yatie: tol tu kak kagum dengan ketabahan hati diorang kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to fiza: samalah kita tak pernah berpisah, kalo dok dengan family kita tabah lagik kalo nguruskan sendiri adeh...ponat nak2 kalo time preggy

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to sieha: kita plak kena pi sana ye la hubby risau kalo jadik ape2 kat rumah

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to yantz: tak le memang kena stay, tu yang nak ngekot tu lebey2 lagik biler tau hubby tidok hotel lagik la nak ngekot

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to yana: tol tu kalo dok denagn parent tahan lagik tak, kalo sendiri berdua je dengan anak...takut kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to gie: ha ah nana pun PJJ gak weekend je jumpa...tabah deme kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to ibu mifzal : tol tu, dah memang manja dari azali ape2 smua nak papa ada...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to huda: wah tu lagik best, leh pi jenjalan sekali

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dari pregnant rafiq lagi sy dah biasa kene tinggal sorang2
kdg2 3 hari kene tinggal sbb tuntutan kerja dia mmg camtu meeting sana sini ngan org luar

mengandung kali ni pon camtu gak..jd terbiasa dah..ehehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to ayu: kalo kita pi jenjalan dengan family hubby tinggal kita tak kisah, ni kalo tinggal berdua je dengan balqis kat rumah tak mau kita

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to shira: tol tu demi keselamatan kita jugak kan better tinggal dengan family wat sementara

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to nana: sungguh tabah nana ni kan, tapi nana dok sendiri ke atau dengan family?time preggy memang sedeykan tak dapat nak bermanja2

azura samsuddin said...

zura mcm kwn anje tulah start kawen pregnant mmg dok jauh dr husband jupe time weekend jer, dahle tu zura ulang alik weekdays dr seremban-shah alam study.. mmg betul2 independent, takat cramp kaki tbe tgh drive (ms preggy) sorang2 tu mmg slalu tp x kisah sbb tau husband keje dok jauh. pas dah de aina pun (smpi aina 4bulan) jupe husband weekend gak..

blk kg (bidor perak) pun zura penah blk berdua dr putrajaya ngan aina, dah lebih 5x cmtu sbb kami keje x sama die private zura gomen so mmg kena fhm n Alhamdulillah mmg zura bolehlah nak handle aina kalo dlm kes2 cmni he3..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

kalau cik jue diberi pilihan cik jue akan pilih ikut pergi...hahahaha...pernah kena tinggal kalau hubby pergi kursus..seksa betul time tu farisyah kecik lagi n cik jue time tu tak pandai kereta...

BIONIC WOMEN said...

sejak kawin lum pernah lagi kena tinggal kecuali gi kerja...hahaha..
xtau ler camner asenya..
kalau papa Dhiya kena gi kursus pun kompem anak bininya ni kena angkut..haha..

*eh, waktu berpantang dulu pisah ler jap..tu pun 2 minggu cuti kajaan bagi, pastuh terus sambung cuti sekolah seminggu...so kejap jer ler..tiap2 ujung minggu mesti jumpa

Iela Fazielah said...

ila br skali 2 merasa semenjak hubby tukar company oil n gas ni... hujung bln 4 ni bakal ditinggalkan sampai raya nnt.. 1st time ever.. tgh berkecamuk je fikiran ni..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to azura: so behave la azura ni, dari awal dah belajar berdikari...good job

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to Cik JUe: tol tu, kita kalo leh nak ikut sekali tak mau tinggal...hu..hu...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to eily: susah rasanya biler semua kena uruskan sendiri kan...kita tak pernah lagik berdikari...semua harapakan hubby

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to iela: sian iela, tu merupakan satu pengalaman jugak tu, kita sib baik hubby jarang2 outstation

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to rose: behave tol rose ni, kalo kita tu camne la gaya mnya

EiJa ZaQuaN said...

setakat ni x pernah lagi la berjauhan dgn suami..
paling kuat pun sbb kursus..
sama la kes eija ngan anje ni..
kalau papa zaquan g kursus..
selalunya kami dipos ke rumah mak eija..
lgpun eija x pandai memandu..
kalau dok umah mak..boleh tumpang adik g keje..hehe..
mmg kwn2 selalu tegur manja/senang betul..

Mama Zharfan said...

me dh biasa kot..sbb dulu2 kan pernah tinggal asing2 6 bln masa me dtg UK..kat UK plak, mr hubby now keje shift mlm, so mlm2 ada me dgn anak2 ajer kat umah..

mama rifQy said...

dugaan kan?? orang PJJ nih..me mmg tak merase lagik la stakat nih

Farra Dhelina said...

fra pun slalu je terpisah dr asben..masing2 bizi..selalu ddk rmah mak lah..seminggu, 2,3 mlm je jumpa..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.