Followers

Thursday, March 10, 2011

♥ The Best Suggestion Dapat FREE Top Up ♥


Hujung bulan ni papa nak belanja makan, mula2 dulu kami pernah lawan
sape dapat naik gaji dulu then orang yang gaji tak naik tu kena belanja makan
ha..ha...cam kelako tak husband + wife pun main belanja2 makan
tapi akhirnya mama kalah jugak, sebabnya papa siap dapat keje lain
then nak resign di counter offer oleh campany lama
then terima offer sebab gaji yang dicounter lebey kurang dengan company baru
so melopong la mama ni, nampak gaya wajib kena belanja...

Tapi dek kerana mama wat muka kesian...so papa dengan baik hati
nak belanja mama makan, pilih je mana destinasi yang mama suka
tapi hujung bulan ni la sebab nak merasa gaji pertama after increment papa + bonus lagik
adei...nape la mama tak dapat gitu ek..syukur dengan rezeki yang ada
tapi kami sekuarga ni jarang2 makan kat luar
biler bab pilih destinasi, jadik mati kutu la plak
tak tau nak pi makan kat ne, so mohon jasa baik kengkawan untuk suggest
tapi bukan suggest kosong2 je k, sape yang suggest the best then mama pi makan kat situ
akan dapat TOP UP RM10

caranya mudah je, tinggalkan komen suggestion kat entry ni k
makan kena penuh tertib tak best, nak yang sempoi tapi sedap
mula2 ingat nak makan kat MUARA PORT KLANG
tapi dah pernah makan kat situ b4 this so nak try tempat baru

Antara kedai yang awal2 ditolak:
HOTEL (bosan kena makan penuh tertib ie time anniversary b4 this)
Fast Food (dah selalu mama, tak de yang best)

so sape2 pun leh suggest, sila bagitau lokasi + ape menu yang TERBAIK kat situ..
then mama akan search kat google untuk survey, kalo best dapat top up tu k
suggestion mestilah kat area
SELANGOR @ KL je k...sebab kalo luar dari sini kena pi bercuti la plak
planning Vacation awal bulan 5...kemana kami pi?tunggu yang pasti bukan JB

Sekian,
Happy Blogging


U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

23 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

seafood BAGAN LALANG..!!!!!!

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

ngeh3..koi org ganu larr..xtao destinasi kedai kat sana..hehe..kalo nak mai trg leh tanya koi..


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Mama Zharfan said...

kalau anje+hubby suka seafood, me suggest bagan lalang!!!

suggestion lain:
haven restaurant
kl tower revolving resturant
istana bambu

Izzatul Iman said...

haha...me orang JB...

jadi area JB je me tau...

tapi ade satu kedai western food ni memang sedap...

Anugerah ... ape tah name kedai tu. western mantop, harga pun murah.
chicken chop RM5 - yang grilled tau, yang goreng dgn breadcrumb pun ade...

paling sedap potato wedgesnye...

kat Taman Sri Pulai. Kedai2 kat situ selalu orang sebut Student's Corner sebab ramai student UTM lepak kat kedai hujung sekali kat situ...

Pn. Zana said...

sy dh suggest ! tp makan tuk lunch. boleh makan time wekend la kan ?

pegi makan kat restoran asam pedas di bangi. betui2 depan pkns bangi. best2. makanan kampung ! asam pedas ikan merah mmg terbaik. kalu makan patin tempoyakpun sedap..:)

mama tisya said...

cheng ho, rumah thai, kunang2, intai2, de templer...nk tgk gmbr or rege bole click http://mamatisya.blogspot.com/search/label/makan-makan

mama tisya said...

sebab tktau anje nk thai or wester or chinese muslim..so kita bg label makan2 tu kot2 ada yg tertarik utk anje pegi

r|nA @ ja|j|na said...

kalau rina nak suggest, suggest kat bukit mertajam nilah..aci tak? eheh..

mama tisya said...

tp suka mkn kt cheng ho..ada pilihan set and bole pilih lauk....

~~@lyci@~~ said...

Try la Chop & Steak kat Serdang... harga berpatutan, makanan sedap dan tempatnya pun besttt...

Nana said...

subak
tap pernah pegi lagi
tapi ada member penah pegi
bez katanya
tempat romantik
http://www.subak.com.my/

kunang-kunang
pernah 3x makan kt sini
harga xmahai sgt
susana bez...
http://www.kunangkunang.com.my/

tamarind spring
kat jalan ampang
http://tamarindsprings.blogspot.com

intai-intai

dah 2x makan sni..sedappp
http://ibudamia.blogspot.com/2010/01/intai-intai.html

Nana said...

Haven Restaurant KAT BUKIT LANGAT TU

set romantic dinner rasanya RM99

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

Aroma Ikan Bakar,
Pantai Jeram Kuala S'ngor

try google klu nak more info ^__^

Huda said...

x ingatla..tp dulu mase studi kat bangi, banyak gak tmpt makan pernah ronda2 area kl/selangor.

Nana said...

D' Tasik Seafood Restaurant
XPENAH PEGI TP KWN PENAH PEGI NI WEB DIA

http://www.residenceatuniten.com/uniten/p2.asp?contid=22

MamaYatie said...

steamboat kat MAEPS or Flammin Steamboat kat Sunway

ummisofea... said...

mama suggest Restoran Rumah Thai

makanan dia memang superb...
tempat memang best...
harga berpatutan..

tuk full review leh click sini

http://www.restoranrumahthai.com/news.php

BIONIC WOMEN said...

xtau sangat ler..

tapi tupai2 dah try makan?
atau restoran Nelayan kat titiwangsa tu, kat situ steamboat sedap..
atau makan seafood kat bagan lalang

Fieda said...

MEH LA TRY RESTORAN SRI Q THAI TAMAN TUN PERAK CHERAS..KT DEPAN UMAH SAYA JE...SEMUA ORG CKP MAKANAN KT SITU BEST..ADA STEAMBOAT,BUFFET DAN ALA CARTE..HARGA PUN OK..SAYA DH 2 KALI TRY..SEARCH KT GOOGLE..

Ely Hasrul said...

byk sungguh nak suggest tapi baru2 nih ade terbaca Fat Spoon kat Damansara Uptown mcm sedap aje.

http://www.proudduck.com/2011/03/spoonful-of-yummy/

tak pernah pegi. if nk try italian food bleh pg kat Porto Romano kat Amwalk jln Ampang.

If tak kesah nk berbuffet sy suggest buffet yg mengancam kat lemon garden shangri-la hotel. adoii terliur dah..

http://www.shangri-la.com/en/property/kualalumpur/shangrila/dining/restaurant/lemongardencafe

Nisa' Azman said...

Hehe.. sy nk suggest makanan org Arab nie (masakan Lebanon to be exact), anje suke x?
Name restoran nye Al-Rawsha. Mmg famous. Sy n family dh biase mkn kat situ.

Menu nye ade pelbagai. Harga pun reasonable gak. Sy suggest anje n famly mkn chicken mandy or lamb mandy (utk famly kecik or 3-4 org). Tp if anje cadang nk gi rmi2(around 7-8 org), leh order lamb madghut or chicken madghut (nie ade pilihan samada nk half portion or full).

Dlu Al-Rawhsa nie kat area Jln Ampang, tp now dh pindah kat Jln Kg Pandan. Restorannye now lg bsar, n beroperasi 24jam utk 7 hari seminggu. ^_^

Nie link website Al-Rawsha:
http://alrawshakl.com

AshAnas said...

ngak tahu nk bg suggestion sbb shira bkn org sana... hihi...

kayyana said...

org kata bagan lalang best.. makan seafood... ce try ce try ce try

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.