Followers

Monday, March 7, 2011

♥ BFF - Kengkawan Ada Ke? ♥


BFF dulu mama pernah dengar BF a.k.a Best Friend
BFF a.k.a Best Friend Forever
kengkawan pernah ada BFF...dulu mama pernah ada la
tapi now dah kureng sikit sebab masing2 dah dok jauh
best tau ada BFF sebab semua masalah kita share sama
NO PHD k...kalo nak BFF PHD kena buang jauh2
so kami BFF lebey kurang 3 tahun gitu, semua masalah share sama2
then lama2 wujud perasaan sayang antara satu sama lain
tapi bukan sayang "LOVE" k bukan cintan cintun
tapi bile BFF sedey mama jugak turut jadik sedey
ape yang menyebabkan kami leh jadik BFF
sebab kami ada minat yang sama, pemikiran yang sama
kira cam SERASI BERSAMA la...dan saling memahami & support each other

pernah sekali time abang BFF mama meninggal dunia,
BFF mama jadik moody sebab tak leh terima pemergian abangnya
yang sangat2 tragis, dari A - Z mama tau sebabnya
so mama cuba untuk naikkan semangat dia, support dia..
biler nangis sama2 nangis sedey, perasaan jadik sayu bila BFF sedey..

kami punyer BFF memang bagai isi & kuku, tapi tu suatu ketika dulu
now mama tak de BFF, kawan kat opis satu dept memang baik dengan mama
cuma insting untuk BFF tu tak sampai, sebab kami hanya berkongsi masalah kerja
bukan semua masalah kuarga kita nak kongsi dengan BFF
tapi yang penting SEKEPALA....

Rasa sedey biler tengok kat blog lain ramai yang ada BFF like Amy & Suziey.com & Suzie.com MZ
rasa inginkan BFF biler tengok orang lain ada
tapi bukan semudah itu untuk seseorang itu approved kita sebagai BFF
so kengkawan semua mesti ada BFF kan...
ape yang selalu kengkawan share dengan BFF

p/s sangat HAPPY now mama dah ada SEORANG BFF hope will get 2 lagik leh ngam satu kepala..
sape BFF mama tu?tet....
p/s Hadiah untuk contest semua mama dah pos Jumaat lepas k...
p/s CONFIM memang opis mama BLOCKED Blogspot, tak tau ape niat suci deme buat lagu tu
terima je Qada & Qadar...sorry tak leh BW sangat...

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

16 comments:

mummy_ayu said...

ayu dulu time sekolah rendah ada BF still intouch lagi dgn dia tru FB tapi tak rapat sgt la..sekolah menengah pun ada..in touch tru FB gak..masuk U..kitaorg geng 1 group..sampai kawin..ngan sgt ngan sorang nie..sekarang pun in touch tru Fn now my BFF anje pun kenal kan..
ke mana berdua jer....harap last forever...sbb bila ada BFF seronok..leh share macam2..tak kira suka or duka...pernah gak ada BFF lelaki..pun best..tapi sejak kawin dah lost contact..hubby jelous la..

Mama Zharfan said...

tet :)

singgah click HB :)

Zur@ZaRi said...

anje...
nak tny tau tak caner nak update blog melalui email? opis zura da block blog la.. sades sangat=((

dulu tak silap ader bace kat entry anjer... kalo ader anjer email kat zura boley tak? azura@marinaisland.com..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

my bff bkn perempuan but lelaki.heheheh...mmg dr sek dulu geng ku semua nyer lelaki xde pmpuan..until now still lagi keep in touch..

Gieyana said...

mmg best kan ada BFF..ku ada Byk BFF..tp dlm semua2 BFF tue srg jer yg ku kenal since remaja..bkongsi suka duka..pahit perit dn so on smpai skrg..ku trust dier dn dier trust me..walaupon jauh we all still contact each other..tp kdg2 bila kta start pcayakan seseorang, tut2 dier buat spoilt, rs sket tercalar kepercayaan tue kan! Neway, apa yg penting dlm setiap persahabatan tue adalah kepercayaan..then lepas tue br leh start 'in Love' kan!hihihi

Ibu Mifzal Arsyad said...

sy pun ada tp dulu la..skang x tau la..masing2 dah ada keluarga sendiri kan..

Ibu Mifzal Arsyad said...

sy pun ada tp dulu la..skang x tau la..masing2 dah ada keluarga sendiri kan..

Farra Dhelina said...

kt, dulu ade, now dh takde.. :)

MamaYatie said...

saya ada 1 BFF lelaki -close dgn dia sejak thn akhir kat uni
then, ada a few BFF pompuan..ada yg dr sekolah lagi, ada masa kat uni & masa keja..alhamdulillah, dikurniakan kawan2 yg baik2 belaka, susah senang bersama

Nana said...

ADA..
bff seme lom kawen
kita je dh kawen hehe
tp kdg2 tu kita join je diorang
tak sedor diri awk dah kawen haha

MamaRifqy said...

BFF ? emm..ntah la..na kawan2 je ngan sume . yang betoi2 rapat ade la gakk..heehehhe..

opis na mmmg da lame da block!!!

Wan Adawiyah said...

BFF??? ade rapat sgt since sek. men. tetapi since sy kawin semuanye berubah membuatkan sy terasa hati..now sy keguguran mereka langsung xmsg btanyekn khabar...ermmm sedih tp skg ade BFF baru...hope bpanjangan ;-)

EiJa ZaQuaN said...

memang ada BFF..sejak dr sekolah..still keep in touch..
btol kalau istilah BFF ni dia sorg yg kita sgt percaya n dia pun percaya kan kita..tempat berkongsi masalah la kiranya.

mamalieyna said...

mmg best kan ada BFF...anje la jd BFF kak eina..hehe...skrg ni dh berfamily, takde la BFF, makin jrg2 in touch with kawan2..hu~...susah nak jumpa yg ngam n sekepala skrg ni..kak eina kan pendiam sket orangnye..ngee..teeet =P

sungguh suci kan niat mereka blockkan blogspot..hu~ kita redha je..hu~

BIONIC WOMEN said...

ada BFF, dah lebey 10thun kawin tapi skang macam renggang skit sebab dia x kawin ag, so dah macam x sekepala lak kalau cerita pasal kehidupan...tapi still berkongsi cerita, bertnya kabar...
skang ni my true BFF ialah my hubby..hehe. dah jadi surirumah ni memang truly xder kawan dah..huhu..
kawan2 blogger ler kawan

kayyana said...

ade.. biasanye perempuan ni bff tak kekal lama... bile masing2 dah kawin agak susah nk keep in touch.. erm... tp hubby punye bff tau.. bffs kot. kengkawan baik2 sampai sanggup pinjamkan moto kete bagai.. erm..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.