Followers

Tuesday, March 8, 2011

♥ Biler "X" Staff Kutok2 "X" Company ♥

Sape yang kat sini dari start keje tak pernah berhenti keje sampai la ni
still keje tempat yang sama berpuluh2 tahun lamanya?
sila angkat tangan then cakap "saya"...

Ok ni citer kawan mama "X" opismate mama dulu la
now dah resign lama jugak la
semalam mama chit chat dengan dia tanya camne keje kat tempat baru ok ke
then dia cakap ok sangat2 kalo nak dibandingkan dengan opis mama sekarang
jauh sangat bezanya, macam2 lagik la dia kutok2
siap cakap kat FB lagik...

Now mama masih keje kat opis lama, walaupun pada dasarnya mama pun ada jugak la tak suka
mesti ada yang tak puas hati kan, melainkan bukak company sendiri je
tapi idak la mama nak kutok "kaw2" sampai nak canang kat semua orang keburukan
"X" company mama kan, sebab bagi mama PUNCA REZEKI mama sebelum ni
adalah dekat company lama mama jugak, dari duit gaji tu jugak la
mama dok besaqkan balqis sampai sekarang
cuma satu je yang mama nak tanya kat kawan mama tu
"adakah di Ikhlas masa keje kat company mama ni dulu, then adakah kerja dia 100% tak mengular"
tepuk dada tanya hati...tet.......

so kengkawan semua ada tak kawan camni, suka kutok "X" company atau kengkawan sendiri pernah gak kutok2 gini...ape pendapat kengkawan?


Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

13 comments:

Zaidah said...

zai tak mengutuk cuma compare kan x company ngan yang baru....walaupun kita tahu yang lama tu teruk tapi zai akan ambil segala kebaikan untuk dijadikan cadangan bagi company baru...

mummy_ayu said...

tak baik la main kutuk2..kalu nak compare tu ok la..
Ayu pernah kerja banyak tempat gak..kalu hotel line tu...masing2 ada baik & buruk masing2...kalu opis..nie la satu baru..cuma dah tukar bos 2,3 kali gak..pun masing2 ada baik & buruk masing2...

Izan Ishak said...

tak baiklah gitu kan anje. kan ke dulu pun dia makan gaji kat sini. kalau nak kutuk2 sampai jaja cerita sana sini...sangatlah tak manis kan. tambah dosa lagi adalah~

iduraz said...

xelok la dok mengutuk opis lama cmtu, dulu kan carik rezeki kt sana jugak..mintak2 dia sedar la pasni..

Ummi Eisya said...

rasanya bab kutuk company lama ada gak wat..tapi tak ade la sampai terang2 dok jaja cite..pada yang kita nak syer je la..but still kena ingat gak,kat situ la kita dapat rezeki selama ni..

BIONIC WOMEN said...

well, company saya sekarang ni yg paling best, xder org nak marah..hahaha..jangan marah ye anje..gurau2..
compare tu x salah kan, semua org nakkan yg elok n terbaik, tapi bila sampai kutuk2 sampai ada yg terguris tuh, lain ler jadinya..huhu
sebab tu ler wujudnya pepatah..
"yg baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan'

Nana said...

kita xpenah keje lebih dari 3 tahun hehehe
paling lama 3 tahun je
penah ada kes cam gini tp tak dela
dia kutuk terok2..

AshAnas said...

pengalaman shira, ade x-staff bg alasan nak berenti sbb gaji yg company baru bg lg byk...

baru bape bulan berenti, die tanya blk kot2 company km nk amik die balik, hehe...

Mama Zharfan said...

sgt tak pro lah kalau kutuk2...me sgt2 appreciate pengalaman me with my 1st job dulu..\\click hb

wan nurul hezrina abd halim said...

akak sokong..tulah kelemahan yang ada kat teknologi cam blog n fb nie.internet sebar dgn luas sampai boleh canangan keburukan org atau yang tak puas hati..sepatutnya lebih bersyukurlah ape yang Allah tentukan..

~Siti Hajar~ said...

Ofis sy ni org klr msk, kja 2 3 bln berenti, byk gak yg citer keburukan company sy kat luar tp mereka2 lupa, dl mereka jgk cari rezeki kat cni, duit gaji mereka besarkn anak2 bpunca dr cni, bl dh dpt kja lain, kutuk2, sampai 1 tahap MD km nk saman mereka2 ni sbb create akaun xstaff kat FB xkutuk2 company kami...ermmm..xbaik tau, klu xpuas hati dediam jelah, jgn burukkan x-company, ingatlah dlm x-company mereka tu msh kawan2 mereka yg masih mcari rezeki d situ..

kayyana said...

tak bleh nk ckp gak anje.. mmg kdg2 kite terkutuk company sendiri.. mcm yana.. yana sebagai gomen takleh nk kutuk gomen.. sebab kami berkhidmat utk gomen.. gaji pun dr kerajaan kan.. klu kutuk ibarat mcm kite tak ikhlas la keje selama nih.. so klu boleh duit yg kite dapat dr keje kite tu biarlah hasilnye memuaskan.. kan anje?

mama rifQy said...

ish!! na mmg geram and tak suke pada insan yang suke kutuk x company die..sedangkan dulu kat situ la die dapt rezeki..kutuk sket2 ok la..kalau dah kutuk sungguh2 sampai tak reti nak jaga hati kite..mmg sgt2 bengang!! bukan bermakna kite suke sgt ngan company kite..tapi at least..hargai la jugakkkk!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.