Followers

Monday, March 7, 2011

♥ Friends @ FB ♥

Morning semua, berapa ramai kengkawan FB u all?
seriusly mama memang kureng sikit dengan FB ni so kengkawan FB mama
sikit je, takat ni ada seratus lebey je


masa mula2 berjinak2 dengan FB mama punyer stail main approved je
ntah sape2 la yang add, tapi lepas pikir balik takut nanti ada yang salah guna
ape yang ada kat FB mama ie Gambo, so daripada 400 lebey friend
mama dah remove semua now tinggal 100 lebey je
demi menjaga kesucian gambo2 yang ada kat situ
rata2 gambo yang mama upload untuk tatapan Friend Only
satu masa nanti akan di private jugak untuk mama je...

Now mama tak kan aprroved sape2 yang tidak dikenali
hanya dikalangan blogger tu pun kalo yang mama betul2 kenal
then kawan opis pun tak semua, kawan sekolah pun tak semua...
so sorry la ek, bukannya belagak k, FB mama bukan ada ape yang best pun
biasa2 je, tapi serius mama menang tak suka main aprroved sajok
so kalo nak add sila PM dulu, sebab kengkadang tu ada yang add
tapi pakai nama yang pelik2 so lagik la mama tak kan approved silap terus nyahkan...
ni pun nak tapis2 balik tengok sape2 yang perlu diremovekan
tapi bukan kawan blogger la, orang lain k


semua info pasal mama pun idak mama dedahkan...malas k...

then Blog mama pun tak link terus ke FB sebabnya mama tak nak orang kat opis
tau ape je citer yang mama share kat blog, sebab rata2 kat opis mama
tak de yang pandai berblog melainkan MamaLieyna...
so kalo update blog terus link ke FB nanti ada plak kutu2 yang nyibuk nak tau...

p/s Kengkawan punyer camne, banyak jugak tak?atau lebey kurang mama je?
p/s pernah tak kengkawan punyer X dulu add?

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

18 comments:

MrS. F!zA said...

hihihi kita plk jnis tk approved laki..semua kwn pompuan je..yg ada laki kwn opis dan kwn sekolah je..tp kita hide kan album dr org laki..agak penat jgkla nk setting buh nama diorg..huuuhu.. tp kita tk aktif Fb..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

same la..dulu accept je semua org tapi skrg ni dh ramai ku remove..huhhu..takut sb ku ade anak..

Em's Family said...

setuju setuju...

mira kalau FB dari dulu lagi, tak main approve jer.. tapi ade jugak yang terlepas, tapi pernah sekali tu, mira tak approve sebab mira tak berape kenal dia, so one day tu mira add dia (without knowing sebelum ni mira dah approve dia), then dia tak approve2..

nak jadikan cerite sekali lagi, suami dia bagi tau suami mira, dia kate dia tak nak approve sebab mira pernah disapproved dia sekali dulu... huhu mau pengsan mase tu, sebabnyer tak sangke ade orang take it seriously.. hehehe

and true.. mira pun takkan link kan blog mira kat FB.. nahi nahi.. tak suke benor kalau orang office tau mira punye blog... sebab blog untuk mira is my personal section.. FB lebih kepada nak socialize

kayyana said...

hahahaha.. kite sme je anje.. main add je.. ntah sape2 ntah.. erm.. bile tgk gambo bru cam.. owh bdak nih.. hhhu... X ? add me? ada gak tp me reject terus... kah kah kah.. taklah.. mne ade anje.. x pun taknak add yana kot.. dieorang bukannye tau yana ada fb.. hehehe.. takpelah anje.. papepun jgn stop blogging k..

Nureen said...

nureen dh x activ FB hampir 2 thn.. asben x bg.. sedey gak.. nak gak rojer kwn2 lama..
ada X nak add nureen tp nureen dh x activ so wat pa dia nk add.. masa tue dia nk jemput nuri dia... hehee...
best la nureen tgk sape2 yg activ FB..

MamaYatie said...

saya pun buat perkara sama. Fb = Private & Confidential. Friends di FB adalah keluarga,kawan lama & kawan terdekat. Blog tak kesah la kan..

Ibu Mifzal Arsyad said...

alamak..br nak request jd fried kat FB...hehe..sy punya friends pun x ramai..memula dulu pun main approved je..skang ni ada tapis gak la..

Hidayah said...

banyak lagi org menunggu di approve..tak buat spring cleaning FB lagi nih

Farra Dhelina said...

fra kebyakkannya semua kwn sek, kwn2 stdy..kw2 keje.. kbykkan nya mmg kenal lah.. :)

blog pun fra direct kan ke fb, tu la kdng2 rs mcm tak de privcy lak..

*hb

Jue aka ibu FarisYah said...

betul2 mula2 fb semua approved..pastu ramai dah yang kena reject sebab tak kenal....open pun kat kawan2 sekolah yang terdekat,family dan bloger yang kenal2 je..pastu sekarang malas sikit nak layan FB

~Siti Hajar~ said...

sama la sy pn xsuka2 hati approved org kat FB, FB ni xmcm blog, blh msk fb kita thru kawan2 lain, so, hati2 dlm approved kwn2 kan...layan blog lg best dr fb...hehe

Zaidah said...

ZAI PUN TAK BANYAK....MACAM ANJE JUGAK...KLU RAMAI YANG ADD PASTU GUNA NICKNAME PUN ZAI IGNORE AJE..PERNAH ADIK ZAI KENA IGNORE PASAL ZAI TAK TAHU SEBAB DIA GUNAKAN NICKNAME YANG BUKAN2....PADAN MUKA...HEHEHE

Ummi Eisya said...

kita pun sama gak..kena tapis dulu..byk kawan lama2 la..tu pun byk yang pending..sbb tak cam mana satu..hahaa..eh, x bf kita pun ada..siap pernah chat lagi..kuikuikui..

Wansteddy Tales said...

safety first. wan pernah ter'approve mamat india yg suka tulis kat wall n mesej geli2. bkn wan sorg kena. 1 opis! then baru sedar, nk approve ni kena tgk2 org juga.

Cute MuM said...

dulu banyak..
pastue dah remove yang tak kenal..
sekarang dah tambah kawan blog pula..

Fb tue guna untuk main game jer pon.. lansung tak update apa2.. hehe..

Mama Zharfan said...

tu la..me lg kelakar--ada my ex-bf dulu2 dia add me, dia guna nickname, now baru me tau, rupa2nya dia...dh lama pun me approve tu, masa mula2 me start FB dlm last few years..tak sampai ati nak remove, sbb dia kata dia happy tgk me & my kids..tp ada lg citer rahsia, nanti kita YM --tet!!!

EiJa ZaQuaN said...

dulu mmg addict fb
skrg dh slow down semenjak suka berblog pulak..
selalu yg main games kat fb eija tu asben eija..
tp eija still juga buka tgk updates status kwn2..cuma dh jarang update status jerk..

BIONIC WOMEN said...

kita pun add kengkwan yg kenal ngan sedara mara jer..hehe..
ada x yg add, tapi kami kawan baik..sebelum jadi spesel kami kawan baik 7thun sejak zman sekolah ag, bila kitaorg try to get in special reletionship rasa cannot go, so setahun jer bercouple..then berkawan baik semula..memang dia boleh jadi kawan baik shj kot...skang masing2 dh ada family, but kami still keep in touch, melawat each other, memang kami kawan baik ler...hehe..so xleh klasifikasikan sebagai x kan?haha

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.