Followers

Thursday, March 3, 2011

♥ Hot Isu - SHOW OFF @ Tak? ♥

Isu ni dah banyak kali mention kat blog mama then kat beberapa blog
expecially yang comper contest & GA...
sekali lagik terpanggil nak wat entry ni biler emalam terbaca kat blog suzie
sian suzie penat2 join contest tapi khabar berita hadiah menyepi
dah follow up tapi still tak de jawapan...
so ari ni mau wat survey, sila beri pendapat masing2 k..

molek tak kalo MENTION nama CONTEST & Penganjurnya sekali
sekiranya hadiah masih lagik tidakk diterima dalam tempoh masa 1 bulan lebey?
cara mention ni bukan cara mengaibkan punyer k..tapi mention cara baik
contoh mama nak bagi sperti dibawah:

setiap kali kengkawan dapat hadiah kemenangan mesti wat netry kat blogkan
nak ucapkan TQ pada penganjur + penaja...



hadiah yang mama dapat hasil dari Pemenang Utama contest Nad a.k.a Mama Zakwan...

then lepas tu kengkawan mention plak nama contest & penganjur yang masih tak pos hadiah @ tak tau status hadiah, contoh cam kat bawah ni

Contest & GA yang mama masih lom terima hadiahnya:

Baby In Black @ White Contest - Anje a.k.a Mama_Balqis (http://damiaqish.blogspot.com/)
Birthday Contest - Anje a.k.a Mama_Balqis (http://damiaqish.blogspot.com/)
GA Pengomen tegar Blog Mama_Balqis - Anje a.k.a Mama_Balqis (http://damiaqish.blogspot.com/)

mention camtu je, rasanya tak mengaibkan sape2 kot, mana la tau penganjur terlupe yang hadiah tu dah terlalu delay untuk dipos, so dengan cara ni dapatlah membantu mengingatkan penganjur + penaja
pasal hadiah tu...

ok tak cadangan mama ni?sape yang setuju kasik komen, yang tak setuju pun leh komen, yang nak bagi pendapat lain atau nak menokok tambah garam pun leh jugak
dialu2kan untuk kita sama2 mengatasi masalah
PENGANJUR + PENAJA tak POS HADIAH

kalo yang tak umumkan pemenang tu pun leh mention gak la...
kasitau cam contoh ni:

Saya dah join GA & Contest tapi ada yang masih tak announce pemenang
atau mungkin saya terlepas pandang:

3rd GA Mama_Balqis - Anje a.k.a Mama_Balqis
Go Go Green Cutest Baby Contest - Anje a.k.a Mama_Balqis...

hope ada penyelesaian la dengan cara ni...tolong la jangan sunyi sepi je
biler dah umum pemenang, masa wat contest & GA bukan main seronok dok
war2kan pada semua orang, tapi biler dah ada pemenang terus tak terkata ape2
kalo lambat @ ada ape2 masalah sila lah mention kat blog atau
email kat pemenang atau pi komen kat blog pemenang
sian kat pemenang yang ternanti2 hadiah dia...
hari2 tunggu posmen datang rumah & opis...

any suggestion @ Opinion sila share sama2 k...

p/s entry kahs untuk Suzie, Nana, Ifa, Miza, Uyun, EB dan beberapa lagik blogger comper....
p/s kalo PENAJA wat hal harus mention atau tak?
p/s Mama nak wat contest hadiah Percutian 2D1N nak join tak?
p/s lom lagik kira Hadiah yang HAMPEH...hu...hu...worth RM1...bak kata suzie..

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

26 comments:

Ely Hasrul said...

hadiah percutian 2D1N?? nak joinnnn!! mintak2 menang hahahah siap nk menang tuuu

mama tisya said...

bab penganjur tk bg adiah bila dh announce tu cukup tk suka...kalo lmbt or ada masalah inform je kt blog,jgn senyap sunyi tp blog ari2 update..atleast pemenang tu tau masalah penganjur tp kalo senyap mmg pyh la jdnye....

wah2 adiah contest 2h1m..suka2..tp contest tu sure mencabar cz adiahnye hebat

Cute MuM said...

kadang2 tak paham jugak situasi macam ni..

pasal penaja tak bagi hadiah tue, uyun rasa ok jer kot publishkan..

1.mana tau orang lain yang sama menang dengan kita dah dapat.. mungkin salah alamat ker..

2.mungkin juga mereka terlupa@malu nak bagitahu ada masalah tak dapat pos hadiah dengan cepat.. masalah kewangan ke..

3. mungkin mereka tahu tapi buat2 tak tahu..

pasal tak announce pemenang dah banyak kali kena.. malas nak pikir.. kalo tanya pon mesti diorang buat2 tak tahu.. takut kalo asyik tanya diorang bengang pulak dengan kita..

cara uyun, setiap bulan akan buiat winning list.. pastue kalo hadiah dah terima atau belum pon tulis kat situ.. senang nak trace.. sekaligus penganjur pon tahu uyun belum terima hadiah..

kalo nak tulis kat setiap entri hadiah dah sampai, letih jugaklah.. nanti kata aibkan mereka..

ini just pendapat peribadi uyun..

fawwaznuha said...

salam..

berminat isu ni sebab saya menang hadiah set comforter tapi xdapat2 lagi ..dh nk masuk 3 bln..saya tinggalkan komen dekat penganjur..tak berbalas..mgkin busy..tggl di shoutbox..baru dibalas..katanya dah dipos..sy minta tracking no, xde reply dh..mcm mana ye? xkan nk tanya2 lagi..segan pon ada..mgkin pngjur betul2 dh hantar..

mummy_ayu said...

rasanya bila share menang hadiah, and hadiah dah terima tu bukan nak show off pun..at least penganjur tau hadiah dah diterima...and kalu bab hadiah lum sampai tu pun ok la sbb as a reminder..
psst..hadiah ayu pun lum pos..insyallah esok ...
HB kat sini

Nana said...

adeh anje...
klw nk ckp pasal adiah ni kan
mmg banyak lom dpt lagi...
tp kita lak malas nk follow up
mcm kebulur sgt je kan..
ntah la..mungkin kita kena kasi masa kat depa
mana tau depa ada hal ke apa..
tp klw dah lama sgt tak pos2 apa cite plak kan

kita lak rasa xsampai ati nk mention
penganjur yg blom pos adiah2 diorang tu...
stuju ngan cadangan anje..
mention link entry yg kita join tu
so that tak mengaibkan sape2

azura samsuddin said...

rasanye x slh kot nak publish bukan niat nak aibkan sape2 mcm kata anjelah mungkin die lupe ke apa ke atleast bile die baca die 'tersedar'... xpun gtaula kat komen ke kat email ke lmbt pos..

contest adiah 2D 1N tu rasanye sume nak join he3

**klik HB di sini.

Farra Dhelina said...

emm mls dh nk ckp psal hadiah ni..tak sudah2..

*hb

Zue AnnaLeeya said...

hrmmm... suasahla nak ckp anje... nak mention kan mcm tak smp ht..

bg akakla kan... klu ader rzki, smp la adiah tuh, klu xde tuh biarlah... akak takut nnti ader yg berkecil hati dgn kita plak... serba salah...

hb kt cni..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

nk join if bleh menang 2h1m ituuu!hihihih..:)

Imaan09 said...

cadangan :
saya rasa y masalah nye bila anjur contest tp "adiah rahsia.."
itu laa masalahnye..
agaknya dah dapat pemenang pun, adiah stil xbeli2 lg..(KUT..)so, jd laa kes ni..
apa kata pasni kuatkuasakan,
SAPA NK ANJUR CONTEST/GA, kena tulis/tepek gambar adiah..!
persoalannya, sapa nk kuatkuasakan plak..hehe

Cik JuE aka IBu... said...

betul cik jue setuju...
hadiah contest dia n lolipop belum posy lagi minggu ni ade hal..malam tadi baru beli lolipop nanti jue pos jue kasi tahu ye....

~Siti Hajar~ said...

Ada baik & buruknya jgk jika umumkan perkara2 yg mcm tu, yg baiknya munkin pganjur tu tlupa & n3 kita mengingatkannya, yg buruknya plk nti pengajur kecik hati, marah & ingat kita ni nak sgt2 hadiah dia tu...

hurmmm...serba salah jgk ni, tp klu pndapat akak, umumkan ajalah, bkn pe sbg mengingati pd yg munkin terlupa..(skadar pendapat k..)

ibu_BatRiSya @wardah said...

pada sy, kalu dah tau akan lambat tu, make sure penaja buat entry cepat2 bg tau akan kelewatan...insyaALlah, rasenye blogger bleh terima...

tp utk penganjur yg x wat entry ala2 notis tu, elok gak yg join contest tu wat reminder cam gitu...spy sape yg tau leh inform dah dpt ke ape ke...takut terlepas pandang..

EiJa ZaQuaN said...

ermm..mmg ada gak baca n3 mama zharfan pasal hadiah x smpai ni..

eija setuju jerk ngan pendapat anje..
x salah pun kalau kita mention or publish nama contest & penganjur yg x bagi hadiah ni..sbbnya kalau kita sndiri dh try email or komen kat shoutbox dia ttg hadiah yg dh lebih sebulan x terima lagi..tp penganjur pulak x amik tindakan pape..x bg feedback lgsung..mestila pemenang akan tertanya2 n tertunggu2 kan..

eija x pernah lagi alami benda camni sbb jarang2 sgt menang kan..

tp if menang atau hadiah smpai eija mmg akan wat n3..bkn nak menunjuk tp sbg penghargaaan utk penganjur.

Mama Zharfan said...

setuju dgn pendpt anje :)
wah, hebat hadiah anje tu :) me ada chance menang tak kalau me join hehhe

kayyana said...

yana sokong gak tu anje. kite bukan nak mengaibkan org tp bile die buat contest kenelah rasa tanggungjawab sikit.. bgus jugak cadangan anje.. kite buat entry utk hadiah yg tak sampai dan tak umumkan pemenang.. mungkin kdg2 kite terlepas pandang. tp bile dah dapat hadiah kenelah si penerima tu buat entry... what u get u give back la kan... hehehe... contest 2D1N.. yana leh join tak????

Nad @ MamaZakwan said...

setuju ngan kak eijazaquan
tunjuk hadiah bukan sbb nak menunjuk2
tp sbnrnya utk menghargai penganjur

pasal nak mention contest @ penganjur yg tak kasik hadiah lagi tu ada pro n kontra nya..
tp kalu dengan niat yang baik,
takde salahnya kot..
bukan kita nak kondem diorg lambat kasik hadiah..
at least bila ada entry camni diorg lebih alert la sket..
dan mungkin jugak kita terlepas pandang,
so kawan2 bleh tolong saling ingat mengingati
tu je..

kita sume ni join contest mmg la utk suka2..
tp kalu yang bab2 kreatif cam MZ slalu menang tp tak dpt hadiah tu, lagi haru.
dah penat2 pk nak wat entry kreatif,
menang plak tu tp hadiah tak sampai2..
agak mengecewakan jugak la..

*sekadar pandangan peribadi*

mamalieyna said...

hehe..kak eina ada draft n3 pasal contest dan hadiah ni dan masalah gini, tp tak terpublish lg, risau kalau salah tafsir..tp yelah cuma nak mengingatkan kan..hu~

herm..nak komen tak reti plak tetiba..hu~ sbb kak eina cam tak sampai hati jer..tunggu respon kengkwn lain eh..hu~

mamasuri said...

ok gak tu..
dapat membantu pada para pemenang tu kan...
n sekaligus nak bagi peringatan halus bt penganjur yg belum bagi hadiah..myb ada masalah kan..so ok gak..at least ada solution utk diorang...

AshAnas said...

ye la anje, kite ni follow la blog diorg nk tahu status contest/GA tp ada yg senyap sepi terus lepas announce contest/GA dah tutup... so far shira jarang kena sbb jrg join contest/GA dah skrg ni, tp ade gak la...

MamaYatie said...

ok jer rasanya buat mcm tur..masih bersopan santun lagi tu rasanya..

Afne said...

rasanya dh ramai blogger terkena ngan ragam penagnjur mcm ni. cuma tak suka publish terang2 dlm blog sbb tak nak cari gaduh. tp kan disebabkan segelintir penganjur tak bertanggungjawab mcm ni la yg buat blogger rasa mls join contest/GA. afne pernah masuk contest baby kt playground & jd 10 peserta terawal yg sepatutnya dpt saguhati. bila follow up tak jwb email lgsg. pastu shout kt box pn buat bodoh je. lately afne cuba bukak blog dia tetiba je dh private hahahaaaaa. ntah apa2 ntah kan?!

sbnrnya bkn hadiah yg diharap sgt pun. cuma kejujuran penagnjur buat contest klu dh janji sila tepati. bkn sekadar nk bg traffic naik atau follower berkepuk.

~ Mama Adam Zikry ~ said...

alycia pun ada pengalamn jgk.. msih xdpt hadiah.. serba-salah, nak publish ke takkk huhu..

Yan said...

alang2 anje wat entri ni..
ade tak terima hadiah saguhati contest seiras wajah thn lps??
akak tak pasan plak anje up entri.. tkut plak tak sampai.. sbb da lame sgt2 nih...

Em's Family said...

Mira pun rasa tak salah nak publish sbb nya at least mintak2 ade orang lain yang Akan sampaikan kpdpenganjur. Mira byk kali kene tp ade satu
Ni Mira ralik sangat... Geram sampai sudah

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.