Followers

Wednesday, March 9, 2011

♥ LAST SEGMEN BLOGGER REVIEW : Blog Farra Diaries ♥

Morning semua, Blogger Review yang terakhir ari ni
besok atau lusa akan dibuat cabutan bertuahnya k
so ari ni nak review blog
Farra Diaries



semua yang tertera di entry ni adalah dicopy paste dari blog beliau

Huhu hampir terlupa nak buat ga anje ni..nsb teringat cepat..hehe sory anje..

Sebelum tu, nak ucapkan mekasih bebanyak pada anje sbb anjurkan ga sebegini,farra percaya, motif anje, utk mendekatkan diri sesama org yang kerap dtg berkunjung & memberi komen pada setiap entry anje,so dari situ, kita boleh nampak effort anje kan? nak mengeratkan silaturrahim gituuu…

 
 

* * * * * * * * *

TENTANG FARRA DHELINA


semasa usia aku 2minggu dlm kandungan EMAK, kami berdua terpaksa diWADkan sehingga mak melahirkan aku, unik kan? bertapa lama nya mak aku kena duduk kat hospital, dr aku seusia kandungan 2minggu smpai lah aku lahir.setiap hari mak aku akan di inject untuk kuatkan rahim,sampai naik kematu lah punggung mak aku & mak cite, masa duduk kat hosp. mak siap tolong nurse lagi, mcm susun kapas ke..hehe ayah siap bawakkan tv utk mak :) Dan setiap masa, mak aku akan menghitung hr utk bersalin, mmg mak aku pemes lah time tu, semua nurse2 @ doktor, mmg menunggu kelahiran aku :) – mak memang ada masaalah rahim tak kuat, senang gugur


Kalau umur abang & kakak aku panjang, aku akan jatuh dlm adik beradik yang kelima & akan ada sembilan semuanya adik beradik aku


pemakai gigi besi sudah 4thn ko! dh 2tahun tak gi treatment! natijah nya, banyak besi2 yg dah tertanggal..aku buat dunno aje..tunggu gugur je nih ekekeke




aku ni sensitif pada pee..kalau kata nak pee tu..memanglah kena terus pergi pee..pernah disuatu ketika dulu, time gi shopping kat MAKRO Shah Alam, asik menahan pee aje, akhirnya..lencun jua..hahaha gasak lah time tu, mujur pakai seluar hitam!! hahahaha.. – alergi orange jus, mmg sesenang je nak pee ;-)


belajar setakat DIPLOMA sahaja, dalam jurusan SAINS KOMPUTER, tapi kerja, langsung tak berkaitan heeee..study, exam bagai nak rak, time kerja, mmg terpesong habis :-)



aku memang suka memasak, seawal 6tahun aku dah tau masak nasi ;-)


tak suka gosok baju!! mmg tak reti pun, biasa, mmg hubby yang gosok sendiri..adeii..kesian kan..

*pic ehsan google

* * * * * * * * *
Ini lah serba sedikit tentang FARRA DHELINA yang korang tak tau..hehehe so dgn ga anje ni, maka ku gigih kan jua utk meng’reveal’ kan hahaha..

Semoga anje terhibur ye..terlebih terkurang, harap ampun :-)

Juge pada 9 peserta yang lain tu, goodluck!


1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda
nama blog - Farra Diaries

2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan
- sbb blog ini berkenaan diri farra..hal sekeliling farra..sbb tu farra nama kan 'Farra Diaries' kalau letak nama anak2 mcm tak sesuai je, sbb mn lah tau klu2 anak bertambah, dh leceh nk tukar2..besides, akan mengelirukan pada pembaca kita sendiri, sbb tak semua org bc blog kita hari2 kan :) kalau tetiba kita tukar.. - tetiba terbagi pendapat lak hehe sorry anje
- mmg kat mn2 id farra akan guna kan fdhelina ni..mcm dah biasa..sbb senang nak ingat.. :-) sbb tu kalau kat cbox pun, fra akn guna kan fdhelina jugak..perasan tak??

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?
- signup blog tahun 2008, tak aktif pun masa tahun tu, cuma ada 4 entry je..2009 baru betul2 aktif, so mmg takde date yg betul2 bila farra mula berblog
- dan entry pertama, berkenaan intro blog ni..tak panjang pun entry tu, pendek je..al-maklumlah, bakat menulis belum nak ada hehe

* ikutkan, entry tahun 2007 pun ade..tu ada kesilapan masa autopublish..konon2 nak sama kan dgn tarih peristiwa lah hehe..

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?
- kalau tengok pada label..paling banyak bercerita mengenai diri sendiri & anak2 lah..selain tu..hehe makan-makannnn ;p

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?
- menarik?? emmm rasanya takdelah menarik sgt..cuma mungkin cara persembahan setiap entry farra kot..haha perasann..takpun, mgkin yg menarik, header kat blog farra ni kot!! - ramai yg ckp cenggitu, sampai ada readers yg buat wallpaper kat desktop laptop/komputer diorg hehe

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog
- biasa nya ape yg terjadi pd sekeliling farra lah..anak2.. makan2..heee esp bila ada gambar..masa tu je, dah bersusun ayat utk buat entry hehe

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging
- keadaan sekeliling (anak2, keluarga) & pengaruh rakan seblog kot!! siess... bila kita berblog,menulis, buat entry.. ada org bagi respon,maka dr situ akan wujud komunikasi, dan dr situ lah kt akan terus berkarya kat blog kita ni..betul tak?? ;-)
- rakan2 bloggers (u knw who are u) yg ramai sgt nak list kan, yg gigih update blog, sehari entah bape kali tah, byk gile..mmg lah sama mendorong aku jugak dlm dunia blog ni..

cthnya mcm, sape lagi, anje lah, mz, kak amy, mumy ayu..kak nana lah..yg asik menang je sama dgn mz..tapi itu mmg tak terikutlah dek farra kan..hehe sape lagi ye..
ah ramai lah..kwn2 blog lah yg menjadi inpirasi farra utk terus berblog ni..sbb tanpa pembaca ni semua..(yg dekat dgn fdhelina.com, yg rajin dtg blog aku) sape lah aku kan.. :-) eceh..dah mcm artis lah pulak ekekeke

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?
- bila tiba masanya..farra pasti akn tinggal kan jua..tapi utk masa terdekat ni, belum mampu lagi..sebab suku dr hidup farra, dah sebati dgn penulisan..mcm best je
menulis..tp untuk tinggalkan/stop dr berblog tu...semestinya....satu hari.. pasti :-)

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?
-boleh berkongsi pendapat, dapat info mcm2..tu yang paling best..cthnya, farra pernah hilang gambar kat mmc,masa tulis entry tu, mmg tak terlintas pun nk mtk tlg sesape, tapi ada beberapa bloggers yg sudi bagi info & cara2 nk daptkan balik gambar2 tu.. & ilmu yg fra dpt tu, dapat fra kongsi kan dgn bloggers lain yg mengalami masalah yg sama mcm farra.. & semestinya lah..dpt duit jugak kan..walau pun belum merasa lagi duit nuff, tapi dah seronok..disamping tu jugak, dapat kawan raaaaaaaaaaamai sgt.... sampai boleh timbul perasaan syg sesama bloggers..sies tak tipu ni... ;-D

***TAMAT***

Mama doakan semoga Farra berjaya & Happy dengan company baru ni...bahagia disamping suami & anak2 yang terchinta....amin...

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

6 comments:

Farra Dhelina said...

thnks anje for the review..

*hb

Fieza79 said...

bagus ye segmen mcm ni..mmg mengerat kan silaturahim antara blogger...

mummy_ayu said...

oooo....adventure gak mak Farra nak lahirkan Farra nie
sgt bagus segmen nie sb leh tau perkara2 yg kita tak tau...

Nana said...

hehe
bab tak suke gsk baju tu
bole geng hahhahaa

Cute MuM said...

baca pasal mak farra duduk wad dari usia kandungan 2 minggu, teringat dengan akak-akak yang dok dalam wad sama2 dengan uyun dulu.. nampak sangat diorang bosan.. kesian..

uyun cuma dok wad tak sampai sehari.. 2 jam sampai hospital terus bersalin.. masuk wad dah kol 12 malam.. 12 tghari esoknya dah keluar.. sedih tengok diorang menuggu tarikh operation..

kayyana said...

yana selalu gak tgk farah ni rajin komen blog anje.. hehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.