Followers

Wednesday, March 23, 2011

♥ Moral Of The Story - Sangat SADIS k ♥

Morning semua...entry sangat sadis biler mama jadik tak keruan mencari kemana hilangnya
hadiah contest yang balqis menang...
Contest ni dah lama berlalu, then penganjur dah pos hadiah thru POS LAJU pada penghujung bulan 2..
tapi sehingga kini mama masih lagik tak terima hadiah
end up pagi ni baru terima setelah dapat Tracking Number dari penganjur
mama double check dengan pejabat pos hadiah tu dah deliver ke opis mama
dan telah ditandatangani oleh Reception mama..
ape yang menjadi sadisnya?jom layan hadiahnya dulu


hadiah yang balqis dapat...TQ pada pengajur
yang sadisnya hadiah berkenaan dah lama sampai ke opis mama
tak dek kerana hadiah berkenaan TIADA NAMA PENERIMA
maka hadiah tu telah disimpan oleh Secretary MD
sebab semua surat2 + Parcel akan diterima oleh Secretary MD
ari ni baru dapat keep track mana pegi hadiah tu, sib baik opis mama ada simpan rekod
setiap surat kemana hala tujunya...so kalo tak de sape yang tuntut surat + parcel akan
disimpan sampai dituntut...tapi sayangnya hadiah tu telah selamat sampai ke opis mama
22hb Februari 2011, tapi hari ni baru sampai ketangan mama 23 Mac 2011
dah sebulan hadiah tu diperam...dan yang sayangnya bila


Voucher ni pun dah nak tamat, kalo awal2 dapat leh la bagi kat sape2 yang nak
sebab mama tak pakai speak mata, sayang sungguh la...
ada sape2 nak voucher ni?


so Moral Of The Story, next time kalo hantar Surat + Parcel tulis la nama penerima
sebabnya kalo pos kerumah dah sah2 kita yang punyer
tapi kalo pos ke opis mesti jadik Question Mark sape yang punyer tol tak?
selalu kita dengar keluhan PENGIRIM tak bagi nama
la ni jadik PENERIMA tak de nama...lagik haru
1 bulan baru leh jejak kasih...

entry ni bukan nak aibkan sape2 cuma nak jadikan teladan je...rasanya mama bagi nama sekali...
kalo tak bagi pun kena la mintak nama...kalo mama pos barang kat Pejabat Perdana Menteri
tapi tak tulis kepada sape, rasa2nya kemana hadiah tu pergi ye?

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

18 comments:

Sidratul Muntaha said...

huhsgt sayang..
aku pakai spec..
tpi takperlah...
andaikata adiah tu klu coklat ker,gula2 ker..
sesia jer jdi expired..
aih...

mama tisya said...

tk tulis nama..nasibaik kt opis tu die simpan...kalo kt opis kita siap ilang lg b4 dituntut..

SuZiE said...

suzie pun penah dpt hadiah xde nama penerima.. dr contest anje gak.. hadiah saguhati.. penajanya syila kot.. despatch siap buka lg.. pastu dia call pengirim tnye nk bg sape hadiah tu.. nsib baik pengirim ltk no phone.. kalo x, hilang la kot.. xpon kena peram gak.. :)

kayyana said...

alahai.. tu nasib baiklah anje rajin nk tracking blek number tuh..klu yana kire sedekah jelah. bukan pe.. mcmne la posmen nk bg kt kite klu takde nama penerima.. abestu alamat je ke yg ade?? hehehe.. papepun nasib baiklah dapat kan

Cute MuM said...

nasib baik hadiah tue disimpan kan..
kalo tak lagi sedih..
uyun selalu dapat hadiah tak tulis cgl apa.. penat jugak nak cari..
takut nanti kata penganjur tak bagi pulak..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

SAYANGNYE...CIK JUE PAKAI CERMIN MATA TAPI SETAKAT NI TAK RASANYE TAK NAK TUKAR CERMIN MATA...
BETUL KALAU TAK TULIS NAMA MANA ORG TAHU ITU SURAT SAPE YANGF PUNYE....

HADIAH CIK JUE BAGI DAH SAMPAI BELUM...

Bionic women said...

Alahai sayangnya,..
kalau x boleh jual kat kita voucher tuh..huhu..kita tngah survey nak buat cermin mata nih..
x larat dah nak pakai lens

~Siti Hajar~ said...

ermmm...pengirim tu terlupa letak nama kot Anje...sekbek jumpa kan, klu dh rezeki xkemana kan..

MrS. F!zA said...

nasib stp surat masuk direkod dgn teliti..kalo tak mmg lesap terus lah..

Farra Dhelina said...

herm betul tu..kena la mention kan..

Fieza79 said...

seb baik rezki tu msh ada...
knp pengirim tk ltk nama ehh..lupa kot...

Nana said...

adeh..tak tulis nama ke..
mcm mana nk tau
kepada sape hadiah tu
seb baik ada rekod
klw tak..kim salam la...

|| NaFiRaa || said...

kalo kat opis sy.. ade nama pon boleh hilang.. inikan pulak x de nama.. masih ade rezeki lah tu sebab jumpa ngan hadiah tu kan~ :)

EiJa ZaQuaN said...

sib baik jgk la opis anje ni simpan rekod dan brg dgn baik..kalu x msti lg melepas..
mmg sepatutnya nama penerima tu penting..

Ummi Eisya said...

alhamdulillah..ada rezeki lagi walaupun lambat skit..tulah,mmg kena tulis nama..klu takde nama,mmg la org tak tahu..

atty's said...

nama penerima mmg penting sgt2 kalau nak post surat ke apa kan ..

kita semua kena amik iktibar atas semua yg berlaku..

ch@ said...

mungkin pengirim terlupa nak tulis nama agaknya, sebab rasa pelik la pula bila kirim barang tak tulis nama, biasanya nama la orang akan tulis sebelum alamat.

MamaRifqy said...

ooooolooo..sian lak ngan anje nie...sabo je laa..lenkali kali kene alert la kan?

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.