Followers

Tuesday, March 1, 2011

♥ PANAS & No Mood - After Kerugian RM9k ♥


Ujian makin menimpa2, selepas satu tragedi jadik la satu tragedi dan sekali lagik
tahun ni kami betul2 diuji semoga ada rahmat di sebalik semua kejadian ni
ape yang dah terjadi?mama pernah share kat FB b4 this...
TQ pada yang sudi support...really appreciate...
kejadian pertama berlaku apabila


papa nak kuarkan duit untuk beberapa urusan + urusan nak beli tudung mama
papa kuarkan duit kat Bank Rakyat pakai kat Maybank..
tup2 time duit nak kuar proses terbatal serta merta..
duit tak kuar + resit tak kuar....sadis sungguh...kami pun pergi ke ATM
lain kat Petronas untuk kuarkan duit


duit tak berjaya juga dikeluarkan sebab berkemungkinan kad Maybank papa rosak
so papa soh transfer duit ke akaun mama untuk cash out duit tu
then serta merta kami online Maybank2U dalam kete jugak
biler bukak akaun papa tup2...amaun RM1k telah dipotong dari akaun
tapi duit kat mesin ATM Bank Rakyat tak kuar pun

Then papa terus tepon pihak bank untuk melaporkan kejadian tu..
after report pihak bank kata duit akan dapat semula after 2 week..
perh...punyer la lama ok..lambat sebab bukan bank yang sama
dah la duit tu untuk belanja vacation ke PD ari tu....adei bikin spoil mood
sib baik ada sumber lain so Vacation berjalan lancar...
sampai ke hari ni masih tak dapat lagik duit tu...


after that sekali lagik kami di uji bila papa diperdaya oleh kawan sendiri pasal bisnes
AWAS ini bukan skim cepat kaya @ MLM k...ape bisnes tu?biarlah rahsia k..
tapi kerugian dianggarkan RM8k....sadis sungguh k...papa sangat2 frust
dengan kejadian, tapi kami amik pendekatan kami diuji mungkin ada rahmat di sebalik semua ni
Allah masih menyayangi kami sebab itu kami diuji dengan pelbagai ujian
setiap yang berlaku ada sebab hikmahnya kan...
mungkin duit tu bukan milik kami tapi hanya dipinjamkan sementara...
tak terucapkan melalui kata2 perasaan KECEWA tu....

semalam plak ada lagik kejadian malang, biler akaun papa dipotong tanpa sebab musabab..
tepon pihak bank rupe2nya tersalah potong akaun orang lain
nak potong akaun orang lain terpotong akaun papa..
adei sadis sungguh k, ape lai la tu jugak papa call then bank akan refund balik duit tu..
kali ni punyer frust semua pasal $$$$$
korang pernah tak jadik camtu?bank tersalah potong, kalo sikit tak pe ni banyak...

sebab tu la now mama mendiamkan diri untuk mencari ketenangan
ketenangan yang boley mengubat hati...cam skema plak entry ni...

to papa, sabar k...ape pun berlaku hidup perlu diteruskan..
sila la booking untuk kita pi vacation bulan 4 ni untuk menenangkan fikiran masing2
yang serabut + tension dengan keje pun ye....
mama dah survey untuk vacation nak ke JOHOR bulan 4 ni...


survey punyer survey berminat nak pi bercuti ke JB & menginap di Mutiara Hotel JB
so sebelum booking nak minta pendapat orang JB ok tak hotel ni
mama kalo pi bercuti WAJIB survey POOL yang terbaik untuk Balqis
mama nak carik Pool yang selesa + seronok untuk balqis,
sebab kalo pi beach balqis tak suka mandi pantai, so mandi pool je la

kadar rate Mutiara Hotel...ada sape2 pernah menginap kat hotel ni?
stategik tak tempatnya....kami nak nginap 3D 2N amik Deluxe single
atau kengkawan ada cadangan bilik yang best, selain yang mama aim tu...
anak dah besaq ni sonot pi jenjalan, kalo ada anak tecik dah terbatas Hobi kami sekuarga yang sukakan percutian menenangkan minda....

p/s korang suka pi bercuti tak?kami sekuarga suka, sejak kahwin dengan papa dah jadi hobi la plak...
p/s rasa sedey biler kena tipu kan...tapi nak wat camne semua tu dah berlaku then tak kan berpatah balik...
terima QADA' & QADAR

Sekian,
Happy Blogging
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

44 comments:

MrS. F!zA said...

alahai anje..sedihnya baca kisah yg terjadi pd hubby anje..kalo kita msti menangis siang mlm pg ptg kalo melibatkan anak dan duit..yela sbb bkn org sng kan..kalo kaya sgt duit byk sure tk heran kalo setakat rm1-10k melayang..hehe

Moga ada lg rezeki utk family anje ye..sabar k..nti amik mood nak p vacation tu.

ch@ said...

sabar eh anje, mungkin ada hikmah disebalik kejadian2 itu. Allah sayangkan hambanya. Sedih kita baca. Take ur time. Belum pernah lagi terjadi pada kita, ye la duit dalam bank pun tak banyak mana, sekali kuar bayar hutang habis. Hiiii. Sabar eh.

AshAnas said...

alahai, betul2 Allah nak uji kan... kami diuji dgn kereta dan ..... sabar ya...

Cute MuM said...

memang pening kalo jadi camtue.. kami pon pernah rasa bila duit yang dikumpul hilang camtue jer.. mungkin ada hikmah disebaliknya kan..

bestnya dapat pergi vacation.. kami belum ada masa lagi..

semoga terus tabah yer..

Ely Hasrul said...

sabar ye anje, pg vacation utk menenangkan fikiran tu mmg bernas, duit 1k tu akan dpt balik kan? duit 8k yg kena tipu tu report police tak? betol ckp anje, ade rahmat disebalik, i psl duit hilang, kena tipu, kena curi mmg selalu pk, duit tu bukan utk i, hari tu kawan rapat kena tipu 39k, pastu rumah kena pecah abis 100k, kalau kite dh nangis2 tapi dia bleh ckp, 'xpe lah nnti Allah bagi rezeki lain, ada hikmah sume nih..' mmg amik iktibar sungguh la dr dia.. hopefuli anje n family sabar and mmg ade hikmah disebalik tu insya Allah..

JuELiaNa JoeHarI said...

sabar ye anje..itulah dugaan namanye..mungkin takde rezeki anje dan keluarga tapi insayallah satu hari nanti ALLAH pasti menjanjikan yang terbaik buat anje sekeluarga....
jgn sedih2 tau.....


weekend ni nak balik JB nanti cik jue try serve ye utk anje...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

dugaan demi dugaan Tuhan turunkan tuk menguji kesabaran anje sekeluarga..harap sabar menempuh semua dugaan tu yea..Insyallah rezeki anje akan melimpah ruah dr sebelum ni...

Myra Jay said...

Sabar ye Anje, ada hikmah tu, insyaAllah berkat kesabaran kita ada hikmah menanti :)
MJ pun nak p bercuti jugak next week :)

MRS. K said...

mungkin ade hikmah... mana tau ade rezeki lebih baik akan datang..

airis naufal said...

hmm.. sedih nya.. sabar ye anje.. mgkin ade hikmah disebaliknya... Insyaallah, ada rezki lain bakal menanti..

Joy said...

sabar yea. Insya Allah...ada rezeki yg lain ;)

ibu qaleesya said...

saya pun dah kena minggu lepas. baba masukkan duit tp dalam akaun bank xde.
akaun bankrakyat la. masa tu diorang ada buat maintanance. nasib baik duit tu tak hilang. kalo tak pokai la bulan ni.. hehehhe

harap mama bersabar

♥Azie♥ said...

AZIE PERNAH JADI MCM ANJE,DUIT DLM CIMB CUCUK DUIT KAT MAYBANK LEPAS TUE DUIT HILANG,KEBETULAN KAWAN HSBN ZIE KEJE KAT CIMB,DIA YG URUSKAN SEMUA.DALAM MASA 24 JAM KAMI DAPAT BALIK DUIT KAMI...

SABAR YER ANJER,HARAP SEMUANYA OK LEPAS NIE

Mama Zharfan said...

sabar yer anje..semua org pun ada dugaan, and memang dugaan melibatkan $$$ sgt berat. me paham. byk2 doa yer, me doakan agar segalanya akan dpt disettlekan ..Amiin

Fieza79 said...

yg psl mesin ATM tk kuar duit tu kami pun penah kena...nsb baek dpt balek dlm 2 minggu...takut je masa tu ingat kan burn mcm tu je...

suma tu dugaan di samping rezki laen yg dtg..ada hikmah tu..betul tak Anje..?

kayyana said...

alahai anje.. sedeynye.. dugaan tuh.. takpe anje.. sabar la byk2.. mesti ada hikmah disebaliknye... sabarla ye..

MamaYatie said...

dugaan betul ni..huhu..sabar banyak2 yer..ada hikmah disebaliknya..saya pun pernah terkena sekali..maybank jugak..dah le br dapat gaji..haru..

pasal hotel tu,no komen..tak penah pegi

Farra Dhelina said...

kesian nya bc entry anje ni..ni lah org kata..sudah jth ditimpa tangga..tak hbs yg satu, mslh lain pulak timbul..sabar ye anje..

mamashikin said...

adei..9k bnyk tuh..sy pernah gak ah terpedaya ngn skim mcm dpt duit bln2..plg sadis..hr ni sy transfer 3k ke akaun syarikat tu, esok syrkt tu kena serbu kt bank negara...wahahaa..sb kn kebodohan sendiri...
tp setiap ujian tu ada hikmah nya..sabar jer la okey...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaa mmg dugaan tu.
betul tu anje..anggap je bkn milik kita duit tu..
mmgla frust kan? sape tak frust. Allah maha tahu segala apa yg berlaku..
sabar k

besnye nak g cuti2 lagi
eden mmg takde mood bercuti skang huhuuh

Zur@ZaRi said...

sedih plak bacer kisah anjer nie.. sabar yer anjer.. mungkin ader hikmah nyer.. hehehehe=)) org senang la cakap kan.. yg nanggung!
moga rezeki anjer bertambah lepas nie=))

Liza said...

Sabar lah Anje. Rezeki Allah tarik seketika, Dia nak bagi yang lebih lepas ni sebab Anje sabar... :)

Imaan09 said...

Laa kesiannye..
dah laa bertimpa2..semua melibatkan duit plak tu.. xpe sabar ye..

anyway..my holiday membership ngan Legend Holiday bleh guna utk dpt murah beberapa affiliated hotel(ada kt sticky post kt my blog).. JB ada The Zon Regency ngan M Suites Hotel.. tgk2 laa..klu berkenan, gtau..sy try tgk brapa murah y bleh tlg dapatkan utk Anje..

ctnurkhijah said...

tak tau nak ckp apa... harap anje bersabar..
hubby ct penah jgk kena kes kawan tipu utk bisnes ni..RM 30K, skg dia bayar skit2 tapi ct skg mmg susah nak percaya ngan org2 yg ajak berbisnes...kita tak da pengalaman senang jer org tipu..

P bercuti, amik mood balik..

✿ etiey erywan ✿ said...

dugaan tu anje. apa boleh buat tuhan dah tentukan gitu kan. sabar banyak2. ada rahmat dan himah sebalik semua yang terjadi itu.

yg duiot tu memang akan dapat balik. macam i komen aritu lah.. hubby i pernah jadi cam gini.

bonda dadif aka akish said...

aduhai...sian anje & family...

sabo k...pasti ade hikmahnye..

pasal mutiara hotel tuh...kalo pasal bilik tuh tak sure la..psl tak penah stay situ pon...cume maybe tempat dia agk jauh utk nak g tempat laen..melainkan holiday plaza...

pasal food kat situ..pon ok la...nak kate sedap sgt idakla..tp ok-okla...

kalo nk cr makan kat luar..rasenye paling dekat..LC catering..atau sentosa...kalo tak salah...

=)

dan resenye jb nih takde tempat utk tenangkan minda kot..yg banyak adelah shoping kompleks aje...

kalo mau anje ke kota tinggi la..desaru ke...tanjung leman ka..waterfall ka...emmm

itu saje..ade org jb mau tmbh2..ke ade yg i kasi tau terslh info ka..

Zaidah said...

anje...apa yang berlaku ade hikmah yang kita tak tahu...sabar yer...

tentang vacation tu...Mutiara Hotel tu terletak dekat kawasan tebrau n klu nak shopping dekat bersebelahan ngan Holiday Plaza n ada satu shopping Mall baru klu tak silap KSL gitulah...n berdekatan jugak ngan Pelangi Mall tapi kawasan kat situ sibuk n jammed ....hotel lain yang ade pool macam puteri pacific hotel...tu memang kat bandar JB tapi tak sesak sangat kawasan situ...bersebelahan Kotaraya Mall, ataupun crystal crown pun ada pool....atau klu nak ade golf kat area senai...sofitel hotel pun ade....

Ummi AmnaAmzar said...

smg anje mendapat hikmah yg berganda...Allah Maha Adil..sapa yg buat tak betul kat kita pasti dpt balasannya. tunggu lah ms org tu plak nnt..

mamalieyna said...

aduhai..sadisnya...banyak plak tu..huu~ tp apa nak di kata...Allah lg maha mengetahui..pasti ada hikmah setiap kejadian..

hU~ anje n family mmg kaki jalan betullah..ada2 je planning ye...hope semua berjln lancar~

eT said...

uikk...tang duit xkuar tu bahaya tuh...
kene setel cepat2 kan...

Iela Fazielah said...

suami ila pun kena kes mcm ni gak.. tp kena kat bank rakyat gak.. dia nak kuarkan duit tabung haji.. smapi skrg duit xmasuk lg.. dah sebulan lebih dah.. rm1500shot.. sian kat dia

~Siti Hajar~ said...

sy tumpang simpati apa yg dh jd kat hubby anje tu, btl kata anje, mukin ada hikmah d sebaliknya...bykkan bsabar k..

Bestnyer nk p bcuti lagi..

Jiji-Fify said...

sama macam kes hubby i semalam. semuanya sbb ATM machine bengong!!! hanginnnnnnn je. ;(

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

nur said...

Sabar ye Anje.. moga rezeki tu akan datang balik.. dengan cara lain.. Ada hikmah di sebalik semuanya..
Jemput ke:ALL IN ONE

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sabar erk anje.dugaan sungguh.bank ni silap potong ajer, silap masuk tak pernah pulak..hehehe.

ibuayahdamia said...

ya allah..
sabar yer anje..
ayu dah lama tak BW ni...
sekali bw, tgk2 anje ditimpa masalah ni pulak.
berat mata memandang, berat lagi bahu memikul kan...
apa2 pun sentiasa think positif ok..
minta2 kawan hubby anje bayar balik 8k tu...huhuhu


mutiara hotel best gak...dekat dgn shopping mall....depan ada spa manja...malam2 havoc kat situ..tapi ramai cina...btw memang best lah hotel tu..

MamaRifqy said...

sabo ek anjee!! na baru leh bace entry anje! terlambat bace.tenet slowww!!

mmg dugaan sungguh2! sabar ye..banyak tuh yang rugi.tapi xpe..insyaALLAH..ade hikmah disebaliknyaa!!!

Sham said...

salam kenal...

dunia ada macam2 jenis orang...berhati2 dalam bab duit...even best friend pun boleh 'terkena' tau...

Adyshariz said...

kalau pikir pasal duit, mmg boleh bawak geram dan sakit jiwa,

tapi btul kata anje, Allah swt..pinjamkan duit tu seketika, mungkin DIA nk bagik lagi best dari yg lama..insyaAllah

moga anje n family..happy pi holiday

Ummi Salsabila said...

Ya Allah..semoga anje n suami tabah.skang mcm2 penipuan nak cpt kaya.risau je..

yg psl palace vacation club tu cmne? anje join ke?

Em's Family said...

Anje, things happen for a reason.. setiap orang ade ujian masing-masing kan.. to be honest, right now, at this moment, mira tengah lalui zaman paling susah dalam hidup mira..but i have to be happy, for the seek untuk orang dekat sekeliling kite.. lagi tu mira sangat percaya Allah akan tolong jugak. cume lambat atau cepat..

take care ya... hope to meet you one fine day.. dulu rasa macam penah tenampak sekali mase even Gatsby, tapi mase tu segan lagi , sekarnag tak dah kot haha

Ummi Eisya said...

jealous ngan anje..sebab Allah uji anje dgn pelbagai dugaan..dapat pahala sabar..tanda Allah sayang dan ingat kat anje..syukurnya..

pasal hotel tu,mmg ok dan best..tak pernah tido,tapi pernah g makan kat situ..cuma klu nak ketenangan mcm tak sesuai la..dia kat area bandar skit ngan c2 byk cina..shping cmpx ada 2,holiday plaza ngan ksl..byk kedai cina je la kat shpg tu..nak best skit try dok kat the zone hotel..atau hotel dekat ngan area danga bay..c2 view dia cantik skit..depan selat..nak makan pun senang..klu nak tahu info ape2,tanya je la kita..

wan nurul hezrina abd halim said...

memang sabar tuh separuh dr imankan anje tapi tang nak menghadap merasanya hanya tuhan jer tahu.dahlah susah payah nak kumpul wit carik job mcm2 pas senag2 jew duit kene cekik dik org lain..

eh tang kes atm nie barujer taw berlaku kat my hubby..huh memang sesak napas rasa.dia cucuk kad kat bimb tapi kad cimb nak bayar keta masa raya cina arituh.tapi duit n resit tak kuar..pastu cek cimb clik kat laptop huh takder dah wit dalam bank cimb.pas terus plak g cimb n tanya..dia kata adatak kuarkan kat mana2?kta ada tapi takde resit.pastu kena 2gu 10arilah baru dapat alik wit2..

pastu cek kat cimbclicks guna lappy esknya fuuuh lega..dapat alik dah..mujurlah kalautak nak guna wit payah

mama tisya said...

ada hikmah di sebalik dugaan tu...tu psl kita tk suka kuar duit kalo guna kad band yg berlainan

pernh gk kuar duit tp duit tk kuar..riso gk kot2 tk pulangkn blk tp kena cpt2 report...wah2 nk cuti2 lg...bestnye

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.