Followers

Monday, March 21, 2011

♥ PTJY @ Hot Air Ballon - Part 1 ♥

After balik dari KLIA singgah makan satay kajang Samuri kat Dengkil
masa tu hujan tengah renyai2...kami teruskan perjalanan ke PUTRAJAYA..
papa tak ikut pun time kami pi sini, sebab mama + Balqis + opah balqis
ikut tok su balqis pi Putrajaya...akhirnya dapat jugak pegi...
kami sampai sana dalam kol 4.00 petang...
time tu tak berapa ramai sangat orang...
jom layan piccas2 yang ada...wink**


anak dara yang membebl sambil berjalan suka banget dapat tengok ballon..
kesana sini mesti nak berkepit dengan Opahnya je


sempat bergambar dengan maskot Star Wars...eh ye ke ek?
balqis takut tengok robot tu, muak semacam je


kali ni kureng takut sikit...balqis ni ape2 maskot pun dia takut...


4 of ours...sila abaikan suar mama yang sengaja disentengkan untuk mengelahkan suar kotor
baru lepas hujan time tu, so jalan kotor sangat2, balqis cam biasa tak mau jalan
kotor katanya mesti mau dukung punyer


Opah + Nek Su + Balqis


anak dara yang tiba2 nak posing,sebab nak ngepaw mama soh beli menan kat belakang tu
tu yang bukan main baik lagik posing tanpa diundang k


time balqis posing ni dah la ramai orang lalu lalang, tiba2 cam tak pecaya plak
anak dara ni hilang rasa segan silu dia posing
jom layan hasil snap2 posing balqis







ok posing yang terakhir sebelum balqis cakap
"mama bile nak beli menan?"
ha...ha...dah kuar ayat tu makan stop la aksi posing tadik


soh beli belon upin + ipin tak mau nak belon air tu jugak


bukan main suka lagik balqis biler tok su rajin layan balqis main belon


main selagi tak habis belon sabun tu




dia punyer picit tak hengat k...selagi tak habis benda tu selagi tu la picit


time ni HAB a.k.a Hot Air Ballon tu tak naik lagik
so kami tngok layang2 je
waktu HAB tu terbang adalah
8.00pagi sampai 11.00 pagi
6.00 petang sampai 9.00 malam...
so tunggu sambungannya k...

p/s kanak2 memang tak boley dipisahkan dari menan...sape setuju?
Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

23 comments:

LYAfrina said...

pic ni penuh colourful...
comell!!! dgn aksi balqish y cute2 tu

mama tisya said...

suka balqis main belon buih tu..brp rege kalo yg camtu..tisya pernh main yg tiup punye je

mamasuri said...

ala..tak sempat nak g tgk baloon panas tu..huhuhu..

mamalieyna said...

setuju~~~ budak2 mmg suka menan..tak dapek nak elak tu..hehe..

amboi2 makin berani balqis posing depan khalayak yee..bagus2x..hee~comel~

emma said...

balqis dah nmpk berisi .. jarang tgk gamba dia ikat rambut.. hehehehe

EiJa ZaQuaN said...

thn ni eija x bw pun zaquan tgk hot air balloon..cadang nak jalan2 ari sabtu..tp zaquan demam.

thn ni eija sorang jerk cuci2 mata tgk hot air ballon n cuci mata kat tapak jualan ngan kwn2 opis jerk..hehehe..

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

menan balqis sama ngan kak farisyah punye....
kalau cakap pergi sana boleh jumpe....

~Siti Hajar~ said...

setuju sgt! bdk2 mmg xleh dpisahkan dgn menan, Anje xpe la lg Balqis srg je, sy ni 3 org, kn ikut kepala srg2, adoi pening kpla tau..

Background cantik la, byk belon...hehe

yantz-yeem said...

berjangut tggu balloon tu nak terbang...rupa2nya ada schedule hahahaha....so kitorang pi kjap jeksblum aqil mengepaw utk bli menan yg buakn2....mmg la anje kalo kuar jek mesti spend 20-30 tuk toys aqil je...kekadng tu yg mls nak kuar wikend,,,

amboi sonot tgk pic last yg balqis possing tu...cun seh!!!

ummiaqeef said...

pegi pg tu je kejap tp disebabkan aqeef x sihat so balik umah semula. x dpt nak posing²..hehe

eima said...

comey nye balqis...
janji dpt mainan ..posing cam ne pun sanggup ek

ch@ said...

hahaaa comel-comel, hilang segan nak mainan punya fasal. bagus sungguh. eh, tapi betulla mainan dan budak tu memang tak dapat dipisahkan, sebab kalau tak anak sendiri yg minta mesti mak dia yg sibuk nak beli, takpun pak dia, hahaaa. (kita la tu =))

mamaqari said...

alolololo...comeynyer anak dara sorg ni..siap posing gitew=)

BIONIC WOMEN said...

tshun ni kami x dpt pergi ler..kami balik kg..huhu..
dhiya pun ada pistol belon tu..
beli masa tgk hot baloon tahun lepas

Nana said...

kita pon pegi juga
ari ahad
tp xdpt tgk belon la..
tak tau plak
ada time2 dia
benci btol

Fieza79 said...

best nya kan tgk belon2 tu suma..tadi gi tgk kat blog Fiza Naman...

Mama Zharfan said...

pics semua comel--balqis pandai posing hehe

part ngepau menan tu tak leh tahan hehe cute!!

atty's said...

suka tgk gambar balqis..yg tgh ketawa tu ..so sweet...

mummy_ayu said...

sgt setuju ayat last tu...Ian pun suka sgt beli mainan belon2 nie..Ayu tak suka sbb nanti lekit2kalu kat luar mcm nie baru leh beli...
comel je Balqis posing2..

kayyana said...

wah.. bestnye dpt tgk hot baloon..

kayyana said...

anje,,, anje tnye tak berape harga bola2 yg besar tuh.. yana tak sempat nk g hot baloon tuh walaupun umah belakang tmpat dieorang buat hot baloon tu je. hehehe.. comel balqis.. suke dpt main belon sabun ye

kayyana said...

jap2 nak komen lg.. muka balqis terserlah ketakutannye tgk robot star wars tuh

Farra Dhelina said...

puas tgok aksi2 balqis!! hehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.