Followers

Tuesday, March 1, 2011

♥ SEGMEN Blogger REVIEW - BLOG CITRA CINTA UMMI DAN AYAH ♥

Selamat pagi semua, segemn blogger review dijalankan seperti biasa
after mama rest semalam disebabkan beberapa masalah yang telah berlaku...
hope minggu ni leh sattle SEGMEN blogger Review untuk cepat2 mama leh poskan hadiah..


ada yang tanya camne nak join GA ni?ok GA ni ni dibuat KHAS untuk semua pengomen tegar blog mama,
kalo dapat sambutan SEGMEN ni akan dibuat setiap 2 bulan atau bila mama rasa nak wat la
sebab ada gak yang nak sponser hadiah untuk next GA nanti...
ramai yang nak sponser tapi mama mood ada down plak...
so GA ni bukan open k, hanya nama yang terpilih seperti nama diatas
yang menjadi pengomen setia blog mama je yang akan dibuat segmen blogger review ni...

ok ari ni mama nak review blog
CITRA CINTA UMMI DAN AYAH

untuk makluman semua, segala isi kandungan didalam entry ni adalah dicopy paste dari blog tuan empunya
tiada sebarang editing dibuat k

Hmm..kene citer sikit pasal diri sendiri ek...
ok..Nama penuh Ummi Arizawati binti Saad. Boleh Panggil Ummi, iza, kak iza dsb..
terpulang pada diri anda nak panggil ape janji ummi senang dengan nama tu.
Dilahirkan di Pulau Pinang, dibesarkan dan bersekolah di Pahang kemudian berpindah kembali ke PP. sekarang mak menetap di Kedah..so, kampung kat kedah la..

Ummi sekarang menetap di Seri Kembangan, Selangor. Ade sorang husband(of coz la kannn..hehe) sepasang cahaya mata Amna Safiyyah dan Amzar Syakir.
Tak de ape yang menarik tentang diri Ummi ni, cuma ape yang nak ummi bagi tau ummi adalah
surirumah sepenuh masa sejak April 2006 sehingga sekarang. Bahagia membesarkan anak2 dengan tangan sendiri dan cukup puas hati melihat anak depan mata setiap hari..Alhamdulillah..

Ummi juga seorang yang mudah mesra, peramah... sudah pasti kerana ummi bertahi lalat di atas bibir sebelah kanan.


 cube perhatikan betol2..nampakkan?..hehe
ini pulak family ummi:


ummi sangat kecik kan?? hmm..incik hubby yg sgt tinggi sebenarnya..

wawa..xngaku dia kecik..hehehe
Entry Lucky Draw yang di post di blog personal..selalunya kalau lucky draw, Ga dan contest ummi akan buat entry di blog contest la kannn...tapi ini semata2 menyertai

♥ Top Commentator - Lucky Draw By Mama_Balqis ♥ yang memerlukan Ummi memperkenalkan diri Ummi...so, kalau Mama Balqis rajin dia akan teroka lah ape yang ade dalam blog ni..(mcm la byk sgt entry yang dah dibuat dlm blog ni..) anyway..ANJE..kalau nak tau ape2 lagi tentang diri Ummi tanye jer ea..InsyaAllah Ummi akan jawab.

Macam biasa sesi temuramah untuk kesemua blogger tegar yang terpilih:

1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda


2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan

Sebab pakai nama anak-anak

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?

10 August, 2010.. Sambut puasa 2010. Entry pertama boleh baca kat bawah ni...kelakar pulak ummi baca..kalau baca jgn gelakkan ummi ye..hehe
Blog tersebut sekarang ni dah jadi blog contest, byk sgt penyertaan contest buat kat situ sebelum ni sebab tak de idea nak buat entry, biasa la baru berjinak2 masa tu kannn...

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?

Kisah keluarga

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?

Setakat ni tak de ape yang menarik kot...maybe tarikan kat anak2 jer yang agak comel2..heee

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog

Masa yang terluang, tertarik bila baca blog orang, ingin berkongsi cerita dan pengalaman, catatan untuk anak2 bila besar nanti..dan tarikan hasil nuffnang dr blog org...mcm la ummi nak dpt cam org lain gak..hopefully..huhu

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging

hmmm...diri sendiri dan kawan2 yang dah berjaya dlm blogging kot...

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?

tidak.

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?

Komen2 kat entry orang, BW dan tengok gambar yang cantik2.

***TAMAT***

kalo nak lebey mengenali sape empunya blog diatas tu feel free to visit this link
http://amnaamzar.blogspot.com
Bersama2 kita mendoakan agar kuarga kak iza dilimpahi rahmat dan berbahagia disamping orang yang tersayang sehingga ke akhir hayat, moga anak2 kak iza menjadi anak yang solehah dan berjaya, so cute anak kak iza ni kan....amin...

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

9 comments:

atty's said...

okeh..kty terjah..

Mamamya said...

nak pi ziarah blog ni sat lagi... ;)

klik2 Hb kat sini...tq :D

So Shy Lady said...

salam mama balqis,

ok nak terjah ummi juga! ;D

klik klik!

Farra Dhelina said...

*hb

Ummi AmnaAmzar said...

Ok..tq anje.time kasih yg dh terjah n folo..baru balik dr bwk anak jumpe pakar kanak2..amna demam dh 4 hr..doakan amna sihat ye

Cute MuM said...

bestnya ummi surirumah sepenuh masa..
bilalh uyun dapat jadi camtue..
boleh hari2 berblog..
huhuhu..

kakyong said...

cumil2 anak2 nya.. secumil ummi nya....

Mama Zharfan said...

comel :)

wan nurul hezrina abd halim said...

mummy g terjah jap lagi..nie baru ada kelonggaran masa cket

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.