Followers

Tuesday, March 8, 2011

♥ SEGMEN BLOGGER REVIEW : BLOG Mama Rifqy ♥

Morning Semua SEGMEN Blogger Review sudah berada pada penghujungnya
esok tinggal satu je lagik BLOG yang akan di review...

Ari ni mama nak REVIEW BLOG
MAMA RIFQY

Untuk makluman semua setiap kata2 yang terpapar di entry ni adalah dicopy paste dari blog owner

Nampak tak ? Nampak tak ape yang me Nampak!
Nama MAMARIFqy yang paling ngetOP kat blog SIFU.OTAI.
Seseorang yang me sgt2 kagum tauuu. Dari dulu...dari saat pertama me terjah ke blog die.
sampai la skang. Die la INSAN yang me jadikan semangat nak BERnuffnang nih!

Haaa..Nih la Permata Hati insan yang menjadi sumber Inspirasi me dalam blogging!
Sume blogger kenal kot Mama Anak kecik yang sgt2 suke berposing ni.
ANJE aka MAMAbalqis!!

Ok ! Now lets TALK about me.
MAMA Rifqy aka NAA
Me Lahir pada 17Januari

Sifat saya ??
Hurmm..me nih mmg seorang yang suke bercakap.Peramah ke? agak peramah laa..
kalau satu kepala laa..sgt menghargai kawan2.
Suke berkawan ngan sape2 pon..even tak kenal pon. Macam kat blog nih la.
Nampak kasar..tapi hati cepat tersentuh..heheehee..manje ke??hurmm..boleh laa..Kalau adik2 me mmg tau sgt..dorang cakap me nih manje mengalahkan adik yang paling bongsu.Padahal me nih anak 1st!hehehheee..Susah nak kecik ati..tapi bile kecik atii..huhu..ssh nak ubat!hehehe

Actuallyu me nih da berblogging start dari 2006 lagi! so memang da lame. Tapi sgt2 tak aktif.Bahagian nuffnang nih mmg sgt2 la tak reti langsung.mmg buta sungguh2 nih.SERIUS. Me baru je bergiat aktif dalam dunia blog nih tahun lepas. After me lahirkan Rifqy! RIFQY sumber inspirasi me untuk berblog..


Rifqy adalah pelengkap Hidup Kami!
Kami ?? Means Me ngan Enshukri..

Detik perkenalan kami.
Kami satu opis. Berlainan department. kami Kawan Baik. Kawan2 biase.
Kawan2 yang tak sangka boleh jadi Rapat.
Kawan yang sentiasa ikut kami ke mane2..KAMI ? means me ngan kwn2 yang lain.
Bermula dari KAWAN..kami RAPAT..

Tanggal 2/8/2008 kami Bertunang.Me sah sebagai FIANcee En shukri.
Bende elok.tak baik dilengahkan.So, 6/12/2008 kami diijabkabulkan! Alhamdulillah !
Di Kala hujan yang sgt2 lebat..Dikala banjir..Kami sah sebagai suami Isteri.
Alhamdulillah..

Now..Kami Bahagia dengan kehadiran Permata Hati Kami.

Gembire kan punye ANakk ?
anak yang baik.Suke senyum.suke sengih !

And..Juga suke nanges!
Suke Ngajuk !Pandai Ngajuk.Bile tak dapat ape yang die nak..terusss baring2 nenges!!

Here's My lovely Family
Family Kecik KAMI.
 
Seperti biasa akan ada SEGMEN temuramah...
so jom kita baca sesi temuramah yang mama wat
 
1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda
Nama blog : Mamarifqy

2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan
Kenape ? emm..sangat le tak de sebab musabab..nape me pilih name tuh.Mase buat blog dulu..me belum kawen n thats why la gune Misz..Now da kawen..tak tukar lagi..takut nak tukar..kot2 setting hilang! hehehhee

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?
Mule berblog pada Mac 2006..dah lame sgt daa..tapi dulu sgt la tak aktif.bile rajin..tulis laa..bile malas DIAM sajaa..Entry pertama ..dengan kwn2!!hehehe..Yo la..mase tuh tak kawen lagi..Tak kenai pon lagi ngan baba Rifqy..hehehheeheeh

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?
emm..banyak cerite sal kehidupan seharian especially pasal ANAK iaitu RIFQY ! ye laa..buat kenangan kan? bile die beso nanti..leh la die bace sume yang mama die tulis dari A sampai z ! kot2 rifqy akan tersentuh hatinyaaaa..hahaahaahaaaaaa..Semoga Rifqy jd anak yg baik!! Me suke tepek gambar2 Rifqy kat blog ni..bukan nunjuk pon..hanya untuk tatapan dihari tuaaa..kan best..bile tua2 kang..lepak2 kat umah ngan anak cucu..then tengok2 blog lame..so suweet !!

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?
ape yang menareksss ? ade ke yang menarek.entah laaa..pada me..me suke bace citer ragam2 budak2 kecik kat blog kwn2..kalau blog me ? mungkjin menarek bile crite sal perihal anak.kan ?

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog
emm..MInat! Minat terhadap INTERNET! Kaki INTERNET nii..so bile da ngadap..mestila berceriteeee

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging
Inspirasi...??ok laa nak share! nie bukan nak uppkan SEseorang ini..bukan nak ambik hati..nak tau sape orgnyeeee?ANJE laa..dulu me mmg bace blog anje dari jauh je..jd silent reader..tiap2 mase mmg akan terjah entry anje..and suke bace tutorial anje.every tut mst me akan cube.macam cara nak tepek nuff.ILMU pasal nuff..pasal nak buat entry publish..macam2 laaa..and bile anje datang komen kat blog..ms 1st time dulu..mesti hati berbunga!cara nak kenal ngan anje..me join contest anje..and slow2 cube berkawan ngan anje..and sorang lagi.. MZ!!dulu kagum ngan mz ni sbb contest!me slalu discuss kat opis.sal MZ.How lucky she is !!

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?
OH TIDAK!!! NO !!tenet da pro2,3 hari pon da macam gelap sudaaaa..tensenn!!

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?
Me suke BERKAWAN!serius!!

***TAMAT***

Mama doakan semoga Naa akan berbahagia disamping family yang terchinta + Iqy yang cute tu
moga dimurahkan rezeki juga untuk dapat cahyamata Girl, berjaya dalam ape jua bidang yang diceburi...

so sape2 yang nak mengenali lebey rapat dengan Naa a.k.a Mama Iqy leh terjah ke blog beliau

Sekian,
Happy Blogging
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

8 comments:

mummy_ayu said...

wah...lama gak dah Na Mama Iqy nie berblog..cayalah..
HB kat sini..

atty's said...

comeynya rifqy

Mamamya said...

As Salam....

nama mama rifqy ni hampir sama dgn nama lia lah....:D sat lagi p terjah yer....

BIONIC WOMEN said...

saya macam kenal jer maarifqy nih...hhahahahaha

wan nurul hezrina abd halim said...

=)cakap ttg mama iqy buat org keliling yang kenal dia tersenyum.mmg peramah

Mama Zharfan said...

ada terselit nama me gak ;)

all the best yer naa ;)

kayyana said...

maliana mmg best.. mama iQy... erm.. die pernah bantu yana tatkala yana tak tau nk tnye sape.. thanks na..

MamaRifqy said...

eheheheee..sory anje! tak sempat nak mengomen!! sanagt2 bizi..nampak pagi tadi entry ni..nak komen kat opis..tapi tenet lak slowwww..kat umah ni baru mampuuuu!!hehehhehhe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.