Followers

Wednesday, March 2, 2011

♥ SEGMEN Blogger REVIEW : BLOG MILES OF SMILES ♥

Morning semua, SEGMEN blogger review bersambung lagik
tinggal lagi 4 blog yang akan direview
minggu depan baru habis, then leh wat cabutan bertuah
pastu leh pos hadiah sattle GA leh open contest plak...

so ari ni mama nak REVIEW blog yang GLAM
rasanya dah ramai yang kenal dengan tuan empunya blog ni kan...

MILES OF SMILES

Untuk makluman semua, semua kata2 yang tertera dientry ni adalah dicopy paste dari blog beliau...

Jom kita sama2 lebey mengenali diri tuan empunya blog..


nak kena citer psl diri me..aisehhh..segan eden :p
semua info ada kat profile ni actually...

me lahir thn 1976, so bln april nanti, me akan cukup 35 thn--nak kena ubah info kat pic profile tu hehhe

me full time lecturer kat UIA Gombak..now me kat Nottingham UK, akan balik ke Msia for good on 13 April 2011 --dh dekat dh ni..

me ada two lil heroes, Ahmad Zharfan Shah , will be 6 years old in May, and Ahmad Ariff Shah, will be 2 years old in April :)
tu jer kot

actually, anje adalah one of my sifu in blogging--dulu2 me blogging as personal diary semata2--persepsi dan tujuan berubah sejak mid 2010--and me jd celik mata psl monetary reward thru blogging :) me belajar byk psl Nuffnang dari blog anje--sbb blog anje byk tutorial yg sgt berguna!! tq dear!!

last but not least, me rasa antara anje and me ada chemistry..sbb both mommies, both bloggers tegar, and both suka join contest --termasuk magz contest :) !!
done!!

Macam biasa akan ada sesi temuramah untuk setiap blogger tegar blog mama ni..
jom kita baca ape jawapan yang diberikan oleh Suzie

1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda


2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan

me ada buat entry psl nama blog ni..
pendek cerita, asalnya di sebalik nama Miles of Smiles tu adalah psl expressi kegembiraan dlm hidup me.

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?

mula berblog Dec 2007 sampai Mac 2008, then stop, sampailah 2009 (mac or april kot) revive balik blog --awalnya revive balik tu semata2 nak join blog contest.
me mula aktif dgn Nuffnang since Juy 2010, and mula aktif dgn HB since December 2010 (wpun dh register HB mid 2010, tp me tak buat apa2 psl HB hinggalah Dec 2010 tu--no effort no money ok)

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?

my life with my kids, hubby, family and my winnings in comping, what i enjoys in life--shopping, traveling, food, parenting stuff..etc

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?

pengalaman hidup di UK -- sbb tak semua org ada peluang gitu
and me adalah comper --wpun bukan pro comper, tp me aktif in comping online --memang fakta tu--tak payah citer lah, and...me juga dulu2 aktif offline contest kat Msia esp magazine contest, and me join gak byk consumer contest, and akan sambung balik comping offline ni bila me balik Msia for good 13 April ni

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog

selain minat yg mendalam--me suka menulis and suka amik pics anak2 (selain pic diri sendiri), bila tgk number of followers and UV yg agak baik --500 UV daily kira sgt baik bagi me personally (bagi blog level kecik), me rasa motivated utk terus berblog, of course sbb ada monetary gain jugak kan, even ciput pun :)

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging

otai2 bloggers--anje antara sumber inspirasi me dari golongan mommy bloggers, and me mengagumi eyriqazz (GTO) sbb dia seorg papa and dia sgt byk dpt advertorial. me kagum dgn bloggers famous2 yg remaja like cik epal or yuyu zulaikha, tp me tak mungkin jd mcm mereka sbb they all bujang, cute, comel and remaja punya style blogging.

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?

tak tau nak kata sbb benda2 akan dtg/in the future kan--buat masa ni, rasa tak mampu nak stop berblogging, tp kemungkinan utk menjadi less tegar tu adalah, sbb bila me dh balik msia, me akan mula masuk keje balik, so dh tak de byk masa ngadap lappy mcm me kat UK ni :)

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?

suka sbb dpt express myself, dpt berkongsi kegembiraan, info dgn readers, and dpt blogger frens mcm anje, juga sgt suka bila menang contest/GA blogs and dpt duit hasil blogging (Nuffnang and Heartbeat) :)

***TAMAT***

Now Suzie tengah berperang untuk EXAM VIVA, bersama2 kita mendoakan supaya Suzie beroleh kejayaan yang cemerlang untuk penggajiannya, sentiasa berbahagia disamping suami yang tercinta yang sentiasa menjadi tulang belakang suzie untuk berjaya suzie sangat bertuah kerana Husband beliau sanggup mengorbankan kerjaya demi memberi support pada Suzie Study kat Oversea...dan bahagia disamping anak2 yang sentiasa memberikan keceriaan dalam hidup Suzie juga moga anak teruna suzie menjadi anak yang soleh dan berjaya seperti Mama nya...Amin....

Nak tau lebey lanjut Feel Free to Visit Suzie punyer blog
http://suzie284.blogspot.com/

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

9 comments:

mama rifQy said...

WALLAAA....ANJE sifuu otai!!heheeee

Cute MuM said...

semoga sis suzie berjaya dengan cemerlang..
me suka sis suzie nie dari mula berjinak dengan dunia blog.. minat join contest pon sebab tengok sis suzie selalu menang.. nak jugak menang.. heheh..
sekarang tengah study camner nak wat entri kreatif.. sebab me sangat jeles sis suzie selalu menang best entri..

mummy_ayu said...

wah..semoga kak suzie terus success!!

Gieyana said...

gd luck for suzie k..

wan nurul hezrina abd halim said...

siapa kan tak kenal ngan suzie nie.kalau contest montest tuhmesti ada=)org2 cenggini buat dunia contest lebih meriah taw..

semuga terus success in wateva u do kay..n hepi sokmo

Ummi AmnaAmzar said...

yes semua...saya pun suka ngn blog MZ..jd inspirasi selain blog anje..

Mama Zharfan said...

tq anje for this entry :)

mama tisya said...

mmg suka bc blog MZ b4 die femes lg..now dh femes ..suka bc citer die kt UK & citer2 menang contest yg bykkkkk

EiJa ZaQuaN said...

eija pun slh seorang yg suka baca blog mama zharfan..suka baca kisah dia kat UK n sbb dia selalu murah rezeki menang contest n sgt kreatif..

good luck mama zharfan for exam Viva tu..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.