Followers

Friday, March 4, 2011

♥SEGMEN BLOGGER REVIEW - BLOG My life & My Loves ♥

Morning semua, SEGMEN BLOGGER REVIEW kembali lagik
kali ni blogger yang ke 7 untuk di REVIEW


  MY LIFE & MY LOVE

http://mamatisya.blogspot.com/

Untuk makluman semua, segala ayat & kata2 yang terpapar di entry ni adalah di copy paste dari blog AMY


so utk yg tersenarai ada lucky draw
tp kena citer serba skit psl diri aku & blog aku ni
br layak utk cabutan bertuah yg akan di cabut oleh anak dara anje
saper lg kalo bkn BALQIS



MamaTisya nama panggilan di kalangan blogger...tp ada gk yg panggil AMY @ ERYN...nama btul Aimi Shalfarina...yela skarng br sorg anak...sok2 ada tambahan kena tukar nama panggilan aku....asal Kelantan tp rmi yg tk caya .....mayb aku tkde ckp dlm slang klate kot.....ye la tkkn ngan org luar, aku nk ckp klate,kn tk phm plak:-p......mmg lahir kt klate..sempt sekolah smp darjah 2 kt klate.....lps tu pindah KL and sekolah kt kl smp la skarng ni dh kawin pn menetap di KL..........bln april nanti umur aku br 33 thn....ada gk yg tk caya...ingt aku muda lg:-p


kawin august,2006...kami kenal thru chatting YM.....kami dua2 sama bidang IT......kegemaran kami byk persamaan......antaranya suka tgk wyg tp dh ada anak kena tgk time free la....suka mencuba makanan kt byk tmpt, tu psl byk entry dlm blog ni p mkn2....



1st wedding anniversary kami celebrates bertiga...tk sempt nk celebrates berdua cz baby dh kuar...alhamdulillah rezeki dpt baby cpt lps kawin termakbul...cuma utk bg adik kt tisya, blum ada rezeki lg....insya allah ada rezeki kami nanti....




anak dara yg dh makin membesar...bln 6 ni genap la 4thn....like mother like daughter...trademark sama - posing mesti nk cekak pinggang.........



sukan yg aku suka main- bowling tp tkde la terror sgt..tp pernh gk la menang utk kategori individu wanita:)....selain bowling, aku main gk netball futsal.....tp disebabkan aku ada sakit tulang belakang.....so aku terpaksa stop...




start blogging april 2009...1st time join contest anjuran anje....dan tisya adalah pemenangnya.....


WINNER TODDLER SUPER MODEL CONTEST - GIRL....
lps tu rajin gk la join contest2 yg ada..time tu tk byk sgt mcm skarng ni...so di samping join contest, dpt kenal kwn2 br....tp 2010 aku dh slow skit join contest disebabkn komitmen kj...2011 ni pn mn yg sempt, aku join.....support kwn2...byk kenangan pahit manis dlm join contest2 ni....smua tu lumrah dlm dunia contest di alam maya....tp yg paling best dpt kumpul byk 
koleksi FM
 sejak jd blogger:)



lps tu join GATHERING BLOGGER...bertmbh2 lg kenalan br....sgt best bila dpt berjumpa kwn2 alam maya....mcm dh lama kenal je....femes bila blogger msk paper & majalah:).......


1st blogger gathering june 2009 @ Tasik Titiwangsa


2nd blogger gathering feb 2010 @ Tasik Perdana....

dgr2 ada 3rd gathering nanti....kalo aku kelapangan, insya allah nk join lg.....



1st time join event Nuffnang yg sgt happening dan event ni juga tersenarai dlm Malaysia Book of Records....& 1st time gk jumpe anje kt sini....kalo dh jmpe blogger, WAJIB berposing :)......blog anje byk info psl tutorial Nuffnang utk rujukan kwn2.....



aku yg suka Jalan-jalan Cari mkn...so kalo ada yg tktau nk mkn kt mn....bole dpt info kt label Makan-makan kt blog ni....SHARING IS CARING....


selain dr mkn2 aku suka shopping time jcard....sebab apa time jcard??sebab bole dpt voucher byk dan mmg berbaloi-baloi ....:) nasibaik la umh dkt ngan JUSCO :)


awal2 dlu, aku mmg tk minat blog cz suka fotopages lg...sebab suka tgk gmbr byk....kalo blog ni mcm kena citer2....aku jenis yg tk brp reti nk bebel2 sgt........tp hubbyku yg support utk buat blog....so lps tu trus jatuh cinta smp skarang:).......penganjur ckp soh simple2 je tp aku mmg suka ltk gmbr byk...br meriah bila update blog :)

ok, itu je la serba skit citer empunye blog MamaTisya...nk tau apa lg.....jgn segan2 tnye ye:-p

So seperti biasa akan ada sesi temuduga untuk semua blogger...jom baca ape jawapan yang amy berikan:



1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda
My life & My Loves - http://mamatisya.blogspot.com/
2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan

nama blog tu melambangkn kehidupanku bersama family tercinta & url tu mamatisya sebab aku mama pd tisya so trus gabung jd mamatisya..rsnye tkde lg blogger guna nama tu..hehehe

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?


april 2009 -tajuknye TUNJUK AJAR KU SIFU
perkenalan dgn dunia blog cz b4 aktif blog..aku aktif fotopage..nk tahu lebih lanjut bole refer link ini
http://mamatisya.blogspot.com/2009/04/tunjuk-ajarku-sifu.html

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?

psl family life ,psl mkn2,shopping,jln2..bole refer kt label dlm blog

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?

suka mencuba makanan kt byk tmpt mkn so bole kongsi info ngan kwn2 lain yg tkde idea mn nk mkn....


6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog

gmbr cz aku mmg suka snap gmbr tk kira apa jua especially gmbr makanan dan gmbr ank....bila ada gmbr br reti nk bercerita tp kalo tanpa gmbr kureng skit cz aku tk brp reti nk bebel2 kosong..WAJIB ada gmbr br meriah:)


7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging

my hubby & tisya....dlu mmg tk minat blog tp bila hubby support so 
trus jatuh cinta smp skarang...yg anak dara plak bila dh beso ni dh 
tau asal nmpk mama nye snap gmbr sure die tau masuk blog:)


8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?

buat masa ni tkla tp tktau la satu hari nanti tiba2 terpaksa tgalkn..tp kalo la terjadi agak sedih gk cz smua yg tercatit dlm blog ni smuanye kenangan terindah


9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?

dpt kenal kwn br dan bole jd kwn mcm dh lama kenal....dpt share info ngan kwn2 dan kita pn bole dpt info lain dr kwn2 jugak..kira give & take la.....tk lupa dpt join CGL yg mcm cendawan tumbuh dan menang adiah:) tk lupa jugak sejak jd blogger ni ada gk dpt ole2 dr kwn2 blogger yg baik ati..suka sgt especially kalo dpt FM:)

***TAMAT***

Sape sangka Amy ni orang Kelantan rupanya k, mama dah lama tau tapi mesti ada dikalangan blogger yang tak tau kan, sebab tengok amy tak de pun cam orang kelate...dah dok lama kat KL
Semoga Amy bahagia disamping suami tercinta (loving couple gitu) & Tisya anak dara Amy yang suka Pose cekak pinggan & peminat TEGAR PINKY Colour , behave dah masuk school bulan 3 ari tu, moga dapat 2nd cahayamata Boy leh jadik kawan untuk Tisya, berjaya dalam kerjaya di BERNAS hope 1 day Amy ada rumah sendiri sebab leh lekat FM pemberian rakan blogger kat peti ais right dan dimurahkan rezeki...
kalo sape2 yang suka mencuba sesuatu makanan yang baru
leh visit blog amy k, sebab Amy suka wat edisi JJCM a.k.a JALAN2 CARI MAKAN...

Feel Free to visit
http://mamatisya.blogspot.com


p/s TQ ye amy sudi join siap panjang lebar entry nya...sangat2 menghargai effort amy tu...

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

3 comments:

mama tisya said...

thanks anje utk entry ni...tgk kt blog anje best cz gmbr beso2...hrp2 apa yg diimpikan akan termakbul..amin2

Farra Dhelina said...

aminnn utk kak amy..

Mama Zharfan said...

tisya dh 4 thn yer--sama mcm zharfan time dpt adik heheh gap 4 thn is nice sbb dia dh paham and nakkan seorg adik :)
me doakan utk amy yer :)

me click HB anje!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.