Followers

Friday, March 4, 2011

♥ Survey KinderGarten - Balqis ♥

Kanak2 sebaya Balqis semua dah pi School kan
Balqis baru tahun depan nak pi, hampir setahun jugak la
mama wat analisis nak cari kindergarten untuk balqis
jenuh gak ye nak wat survey ni, ingatkan senang je pilih mana school nak
pastu terus pi register, tapi papa agak cerewet sikit kalo bab2 ni

papa kalo boley memang nak balqis masuk chinese school..
bukan kerana bangga dengan chinese school
tapi papa mahukan yang terbaik untuk anak dia
memandangkan cabaran hidup untuk masa hadapan lebey mencabarkan

so Chinese school yang mama survey + berkenan adalah


Register RM1048.00, yuran bulanan RM230 + Van RM70
then ada kene bayar lagik untuk pertengahan sem
ternyata zaman sekarang ni semuanya $$$$
bayangkan taska je dah ribu mengalahkan sekolah rendah + menengah


makan biskut cracker je kat school, tapi sesi blah tengahari kol
12.00 tengahari - 3.30 petang..
so pagi2 anak dara leh tidok dulu k, kasik makan kenyang2 kat rumah pengasuh
baru pi school...


then blah malam mama tengah carik Ustazah @ ustaz nak ajar mengaji
dah dapat aim seorang, kawan mama jugak laki bini ustaz + ustazah
dekat je dgn rumah mama, so leh hantar balqis pi ngaji


kalo ditoltalkan kos balqis sorang je dah menjangkau
RM250 (pengasuh), RM230 (school), RM70 (van)= RM550
belum lagik campur keperluan lain untuk anak dara ni..
tahun depan ada adeq plak....kos sara hidup makin meningkat...


tahun depan baru plan nak pi hantar Taska Islam...
semua masih dalam planing k...


tapi yang best school ni ada banyak aktiviti untuk studentnya 


Welcome to the world of Madeleine

Madeleine Kindergarten was established in 1955 and has a  noteworthy history of achievements as one of the first child development centre born in the nation of Malaysia.

Madeleine Kindergarten offers a proven method of teaching children in their formative years to grow towards excellence in their mental, physical and emotional well being.

The learning programmes are designed to be fun and are taught by qualified and experienced teachers in a large, purpose built centre providing a conducive environment for the children.

Why Madeleine Kindergarten?

Madeleine Kindergarten's objective is to provide a holistic educational foundation for every child who is unique.  We utilize proven methods of teaching and constantly seek to improve our facilities. We provide professional training for all our teachers to ensure your child is taught in the best possible way.

Thousands of children who graduated from Madeleine Kindergarten through the years have become a testimony of our commitment to preschool education excellence.

Language Centre

The child will learn to master English through phonetics from sounds to blends to reading and spelling. Bahasa Malaysia and Mandarin are specially tailored to fit Primary One curriculum.


Maths Whiz Centre

The child will understand the language of Math through principles of inclusion, one-to-one correspondence and conservation of numbers


The FunGates  learning system that is fun for your children!

Equipped with decades of experience in  managing child educational  programs, Madeleine Kindergarten adopts a holistic approach in child development  covering language skills,  motor development, general knowledge,  creative arts, musical development, social interaction, cognitive skills and emotional development.

Madeleine Kindergarten utilizes the FunGates system as their core method in teaching the children. FunGates is a leading system in preschool education in Malaysia and has consistently set high standards throughout the nation with their unique program.

The FunGates system offers specialized development classes with lots of hands-on learning apparatus, thus making the lessons focused but fun for the young child.

Our teachers are professionally trained to motivate the children to learn more about themselves and the world around them,  not only in classroom settings but outside of it.

Science Centre


Computer Centre


Arts & Crafts


Drama & Music


Fun Development Centre

At the Fun Development Centre, the child's development and motor skills as well as coordination are enhanced.

biler mengenangkan balqis bakal ke school, timbul niat nak jadi suri rumah
nak hantar amik anak balik sekolah....mesti bestkan

p/s risau gak ni balqis nak pi school nanti hope behave la macam Tisya + Aleesya kan...good girl tak nangis2 pun, tapi balqis ni manja sikit dengan papa nya...sebab tu carik School dekat dengan opis papa
senang papa nak pi jenguk2 kalo ada ape2 hal...
p/s ada sape2 hantar anak kat Kindergarten ni?sila bagi komen @ info sikit

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

20 comments:

emma said...

emma pun igt nak htr si kakak kat Madeleine.. tp dlm perancangan lagik.. ramai jiran ckp temp nie bagus sgt...

Nana said...

mmg pon
budak2 tadika
kos sama mahai dah
mcm nk skolah menengah
kita ni anta mana yg mampu je la nanti

mama tisya said...

skarang anak2 byk pki duit kn...sek skarng bole tahan mhl...hrp anak2 kita smua dpt didikan yg sempurna

senang gk kalo school tu dkt ngan opis papa balqis..bole jenguk2

Jue aka ibu FarisYah said...

betul anje tadika sekarang lagi mahal dari sekolah rendah n menengah...takpe anje janji yang terbaik untuk anak2 tersayang

Puanbee said...

bagus..kalau mampu apa salah nya kan...rezeki anak2 :)

MamaYatie said...

pilihan taska yg berdekatan tu sesuai dah..may be anje kena persiapkan aqish dr segi mental la,cerita la kat dia kebaikan pegi school, br dia rasa seronok & teruja nak gi school.

zahidah dihaz said...

mmang kena menyimpan dari awal untuk pendidikan anak-anak nanti...


New Entry: Ryoya Lucky Draw

Mama Zharfan said...

memang sgt pakai$$$ kat mana2 pun

mana2 pun ok anje, sbb depend pd budak gak :)

mamasuri said...

saya pun tgh survey2 utk suri...
thn dpn suri 4thn..so thn ni memang kena survey...
huhuhu..kos confirm naik lagi..

~Siti Hajar~ said...

ok gak htr chinese school, nti blh pelbagaikan bhs, ms kedepan2 nti lg ssh & mcabar hidup mereka..

Khjr dl hta gak Danial p chinese school tp xleh p la sbb h/work km xleh tlg ajar, km xfaham meh...hehe

ermm...klu xsilap anak Azie (azie-zam.blogspot.com) htr chinese school gak..

mamaqari said...

mahalnyer..mmg kos sara hidup tinggi la skang..

ummiaqeef said...

taska/kindergarten skarang mmg mahai. tp as long as kite mampu utk pembelajaran anak kita apa salahnye cari yang terbaik kan.

atty's said...

kejap je balqis nak ke sekolah dah

sekarang apa pun duitkan .
firdaus yg darjah satu pun ..tiap2 bulan byk gak belanje..duit tuisyen

mummy_ayu said...

wah..dah start survey...bagus la sbb leh buat perbandingan..
mahal gak tadika kids sekarang kan..

mummy_ayu said...

wah..dah start survey...bagus la sbb leh buat perbandingan..
mahal gak tadika kids sekarang kan..

mamalieyna said...

kalau ada duit tak salah antar anak ke sekolah terbaeeek...kak eina tak tau la..sbb lum survey apa2...tp ikut kemampuan diri je, huu..tmbh2 kalau arif ada adik nnti...belanjawan kena buat betul2 la.. dh lak, rasa nak jd suri rumah, lg lah..hu~kije gomen, gaji bnyk mana la sangat si abahnye tu..hee...~

Zur@ZaRi said...

cepat jer maser berlalu... akan tiber gak waktu ni untuk anta adam g school esok2.. raser baru semalam lahirkan adam tp sekarang da besar... hehehe... qis nnt g school baik2 tau.. jgn nakal2 eh.. sian mama penat2 wat kejer cari duit untuk qis...

ibuayahdamia said...

baguslah anje dah survey...
wahhh nanti boleh congceng congceng ngan aleesya..
tapi AWAS...sekolah cina/ tadika cina ni memang banyak homework...
nasib ayu pandai bahasa cina..leh ajar aleesya mana yg dia tak tau nak buat..
alaaaa.ayu dulu2 sekolah cina tak der sapa nak ajar pun :)

Sham said...

tak sabar nak tunggu anak saya shahmin ke tadika tahun depan...dah ada tadika pilihan dah...

XxXlDanlXxX said...

Tadika lama saya! The truth, memang best sangat sekolah ni! now saya dah 13 tahun. Madeleine is the best ever!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.