Followers

Monday, March 28, 2011

♥ Weekend Kami Ke CRUISE THE MINES ♥

Aktiviti weekend yang best, ni semua gara2 rancangan mama...
mula2 pagi tu ingat nak pi Mattel Warehouse Sale
tapi tak jadik sebab tak jumpa lokasi, boley taktime nak pegi tu
tak tengok peta siap2 ingatkan leh sampai rupa2nya sesat...
then kami terus ke THE MINES untuk naik Cruise...sampai je kat sana
kami makan MCD dulu then terus ke kaunter Cruise
mak ai punyer la ramai manusia tengah beratur time tu...


hampir 15 minit beratur kat kaunter tiket Cruise, akhirnya kami dapat jugak naik...
see...bukan anak je yang gumbira dapat naik Cruise, mama nya pun sama k...


kali ni balqis tak berapa nak posing, dia cam tak de mood walaupun sebenarnya gumbira
maybe balqis teruja sangat dapat naik Cruise tu




Cruise yang ada kat situ....



time ni yang balqis suka sebab leh bagi ikan makan, Cruise ni akan berhenti kat tempat ikan berkumpul\
awal2 lagik b4 naik cruise papa beli sekampit makanan ikan RM3...
acara bagi ikan makan ni la yang balqis suka sangat...


see...bukan main lagik teruja nak bagi ikan makan



ada banyak ikan kat Tasik ni, besaq2 plak tu...


Love this pic....keterujaan papa + balqis....so loving


pemandangan di persisiran tasik




balqis tak berapa nak posing sebab dok leka sonot naik Cruise..


pemandangan tasik....kalo tak salah kat depan tu Heritage Hotel


3 of us...aisey...tak nampak plak muka mama, ni snap2 sendiri je



di persisiran tasik ada rumah persinggahan Menteri...tak ingat la rumah sape...
tapi yang pastiya besaq belaka....


yang ni rumah anak bekas Menteri Pelancongan...see...ada bot sendiri lagik k



ada angsa putih...



then Angsa Hitam


time Ni Cruise tengah laju....suka balqis time angin bertiup



lorong nak ke Jeti Cruise




eh...nape pakai baju kuning plak?ha...kalo nak tau ni kali ke 3 kami naik Cruise ni
balqis tak puas naik, yang gambo kat atas tu gambo masa 1st time naik Cruise then 2nd time naik


sonot anak dara ni dapat naik Cruise sampai 3 kali....kiranya sampai bosan la...


kali ni balqis dok depan sekali kat Cruise tu...


Ni Bot anak bekas Menteri tadik...cantik kan kalo la dapat sebijik bot camne best kan




ala2 berayuan gitu....


kenyit2 mata plak...



pose yang bersahaja...


pose yang terakhir sebelum sampai semula ke Jeti...
sangat2 seronok dapat naik Cruise tu walaupun perjalanan hanya mengambil masa selama 20 minit je
tapi kenangan tu terlalu indah...

sambungan lepas ni kami ke Mini Zoo kat The Mines
sayang sekali tak dapek nak naik WAWA Splash...kata orang kat kaunter tu
best kalo naik WAWA SPLASH tu....

Tiket:
Dewasa RM27
Kanak2 3 tahun ke atas RM20

p/s sape pernah naik Cruise ni?

Sila Klik2 Jika Berminat

52 comments:

Miza Yusof said...

bestnya dapat pusing-pusing naik cruise :)

MamaYatie said...

tak pernah naik lagi la...lama sungguh tak gi the mines tu anje..sejak2 dah kawen kot..dulu time belajar selalu lepak sana

Gieyana said...

seronoknya tgk uols nek cruise nie..mcm2 aksi Balqis yer..comeyy!

Pernah gak nek dulu ms tinggal kt Kajang..we all ramai2 ngan kengkwn nek..,mmg enjpy jer kan..:D

mama tisya said...

tk pernh naik crise kt mines tp cruise putrajaya pernh naik

✿ etiey erywan ✿ said...

alahai cantinya anak dara sorang ni. cute sokmo!

Ummi Eisya said...

mcm style ada balqish ni..memang dah ratu posing..tak yah ajar ekh..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to Miza: Yup best dan lagik best sebab naik sampai 3 kali...ha...ha...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to mama yatie: ape lagik kak jom la pi pekena sekali naik cruise ni

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to Gie: dah lama tak mai sini ek, datnag KL leh la singgah bawak nureen naik sekali

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to amy: kita haq PTJY punyer tu tak pernah naik...nak gak try mesti best kan sebab lagik besaq tasiknya

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to eiey: Tq dear

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to fara: ha..ha...tengah ada mood mula la dia posing kalo dah penat tak kuasa dia nak layan...

mummy_ayu said...

tak pernah naik cruise..best gak kalu bawak Ian & iris gie tu...
nantila..akan diusulkan d Daddy.. ;-)

Jiji-Fify said...

geramnya tengok balqis ni!!!! asal nak bergambar je jari letak kat pipi.. hahah

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

atty's said...

kty penah naik dulu..tp kty naik masa tu waktu malam..lama giler dah ..

kalo dpt naik wawa splash tu besh kan .

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to ayu: leh siapkan jadual untuk weekend ni k,bawak iris + ian ke cruise ni best

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to jij: dah memang trademark dia cam tu, asala snap2 pic mesti jari jemari comel tu kat pipi

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to kak atty: wah dah lama la cruise ni ek, kita tak dapat naik wawa spalsh tu sebab rosak, bulan 4 ni kami nginap kat hotel leh la pi naik wawa spalsh plak

eim said...

wah bestnye balqis naik sampai 3 kali ...faiq dah penah naik dulu tapi dia kecik lagi masa tu..dia ada dua side kat ..balqis gie dua2 tak ..

kalo dpt naik wawa splash tu lagi bestkan..

Pn. Zana said...

x pernh g naik..seramm..hehe

Ena said...

SAMPAI 3 KALI ROUND YEH QIS.. HIHIHI..

~ Mama Adam Zikry ~ said...

wah.. siap naik 2 kali lagi hehe.. kt time cintan cintun dulu naik crusie hehe..

|| NaFiRaa || said...

alahaiii..sonoknye~ ntah bila laa leh sampai the mines nih skali.. budak2 mesti sonok punye kalo dapat naik..:)

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to eim: ada north & south lake kan, kitorang naik dua2...

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to zana: best...tiupan angin tu yang best

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to kak ena: ha ah sampai 3 kali...sampai tukar baju la dibuatnya

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to alycia: ape laie leh la bawak adam naik sekali

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to nafira: tol tu kalo pi jenjalan anak2 la yang paling happy sekali mama + papa nya dapat penat je...hu..hu..

MrS. F!zA said...

boleh tahan jgk rege cruise kt mines ni kan..dsyt nya rumah anak bekas menteri tu..anak khadir sheikh fazil ke?

*kami pakai kamera entry level je anje..yg mahai tk mmpu..
*nanti anje dh bersedia emel ye gmbr..blh bt header..

haslina said...

syiok gitu..kan.

memang sudah berkali rasa macam naik..tapi asik tak berkesempatan gitu.
;(

Iela Fazielah said...

ila ni tiap2 minggu gi mines... dok sini dah seploh thn.. tp xpernah naik.. rasa mcm mahal sgt rm27tu...hehe...kalau rm5 maybe naik la...haha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

boley tahanla mahal nye ek tiket dia..tapi if nak cube leh jugak..:-)

Nana said...

kita penah naik cruise ni
ngan boypren lama hahaha
lama gile dah kejadian tu
eh anje xnaik ke bas 2 alam tu

Zaidah said...

seronoknyer jejalan naik cruise....

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

bestkan...farisyah selalu ajak naik lagi ...

mamalieyna said...

tak pernah pergi mines lg sejak ada arif ni..naik tu apatah lagi..hu...

pic semua cun n clear2 lah anje, cam DSLR dah..hee~

yantz-yeem said...

amboi bukan main syiok lagi anak dara tu naik cruise yea....rajin nya anje pi sampe 3x..hahaha kitorang nie jenis pi seklai dah boring..kalo nak pi byk kali kena gi bertahun2...

ummiaqeef said...

pernah naik cruise ni dulu. tp mase tu malam..mines ni slalu pegi kalau boring weekend. tp kena g awal, kalau lmbt leceh nak cari parking..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to fiza: kita teringin nak naik Cruise yang fiza naik tu, haq tu mesti lagik syok kan sebab betul2 cam kapal dah rupanya..ok kalo dah siap kita email k

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to haslina: bawak budak2 sonot la kalo kita yang dag dewasa ni jemu la plak naik banyak kali

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to lela: o ye ke, kita nak bagi anak dara tu suka2 je tu yang naik banyak kali tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to roze : ha ah memang mahal pun tapi kalo naik yang kat PTJY tu lagik best la kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to nana: wawa splash tu rosak la nana, bulan 4 nanti papa balqis ada Kursus kat hotel situ, kami dok pujuk nak ikut ni, kalo jadik leh la naik bas 2 alam tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to zaidah: sonot, nak bagi anak dara tu merasa

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to cik jue : leh la naik lagik, balqis masa mula2 je takut pastu kali ke 2 & 3 dah berani

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to kak ina: memang DSLR pun, nikon coolpix punyer...ha...ha...ha..kadang2 je cam DSLR...nge..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to yant: kalo ikut kan mama + papa nya dh boring naik benda yang sama, tapi anak dara ni dok nak naik lagik sampai salin baju lain plak

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to ummiaqeef: yup tol tu, parking adalah satu yang melecehkan, kami pun dok round2 banyak kali nak cari parking....

Mama Zharfan said...

fuyyo sampai 3 rounds tu hehe
me dh few time naik cruise ni, time dating2 sblm kawin hohoho, time zharfan kecik pun pernah gak :)

Ummi AmnaAmzar said...

akak iza pun pegi mines semalam..dlm hati tergerak..entah2 anje dtg gak cni.. sbb anje rrajin gak g mines kan? tambang cruise dah naik ye? last akak naik 5 taun lepas rm18

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

to kak iza: la nape tak tanya, nanti kita PM no tepon kita kat FB akak k...

wan nurul hezrina abd halim said...

blehlah try naek pasnie.selalu lepak the mines tp tak naek cruise tuh=)bleh bawak maira

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.