Followers

Thursday, April 14, 2011

♥ Akhirnya Kau Ku Miliki Jua - Canon DSLR EOS 60D ♥

Morning semua, dalam hati ada taman, syukur atas kurniaan rezeki dan setelah impian tercapai
papa plan mula2 nak beli hujung bulan ni dan tak sangka dapat lebey awal
3 hari lepas kami dah nak pi beli, tapi tak de stok plak..
so kena order dulu, apa da kedai canon sendiri pun tak de stok ke
katanya Tsunami so stok banyak dah tak de...ye ker?
mula2 ingat nak beli EOS 550D, tapi lagi tak de stok kena tunggu 2 bulan la plak
dah tak sanggup tunggu k, akhirnya papa beli EOS 60D
total DSLR RM3600
Up Waranty jadik 5 tahun RM199
So total RM3799
terbang duit melayang2, tapi yang pastinya duit papa k...he..he...
with Free lens 18 - 55mm + Tripod + Memory Card 8G + Bag Canon





this week leh la berphotoshoot kat taman..
Vacation ke Penang bertambah meriah la jawabnya hujung bulan ni..
mama cuti dari 30 April - 4 May trip to Penang...
Jom Layan Model berbayar Canon EOS 60D




Model Litar Motor...





ha...ha...snap2 pun yang biasa2 je, tak teror lagik la
soh papa je yang belajo, mama + balqis jadik model je boley..

p/s satu lagi hajat yang diidamkan tahun ni tercapai, Mini Notebook + DSLR..papa siap tanya lagik ada ape2 hajat lagik ke?ada...nak Baby lagik...he..he...doakan mama k...amin...

Sila Klik2 Jika Berminat

38 comments:

Bionic women said...

Wahhh..masyukkkk...
kita kalau nak pakai DSLR tunggu hubby kita minat dulu ler. Sebab kita konform xleh nak bawak.hehe..
kita lebih suka kamera kecik.

nursalwa said...

wahhh bestnyaa.. puas ckit kan nak amik gambo balqis byk2.. hehe

ch@ said...

TAHNiAH anje, TAHNiAH. sesuai sangat awak dapat natang ni, hihiii sebab anak dara awak tu pandai benar posingnya. eh, tertumpang suka pula. sebab selama ini memang mengikuti perkembangan anje dan impian. cewah macam rancangan tv pula eh.

you BalQis, memang natural beauty la, mujur aunty takde agen cari model cilik. hihiii.

airis naufal said...

wowieee.. best giler lah dpt DSLR.. pasni jom kite outing sesame jom..tapi sya gune NIKON D90 je..

Zue AnnaLeeya said...

vavavava.... posing sakanla pasnih yer... makin lentikla balqis posing nanti... hehehe...

Nana said...

wahhhhhhhhh beznye
lepas ni gambar seme cun2 la..
ish jeles nye hehe

atty's said...

alhamdulillah..tahniah anje..

insyallah hajat nak baby..insyallah akan termakbul.amin..
lagi meriah nanti bila nak snap gambar

mama tisya said...

wah dslr sudah dpt..meriah la gmbr2 lps ni...nanti cuti2 penang amik gmbr byk2 lg

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..Tahniah Anje..hajat dh tercapai..makin cantik2lah posing BalQis pas ni.. ;)

azura samsuddin said...

tahniah, dpt juga yg di idamkan, for sure gambar lg shantek pasni...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

syoknya anje..tahniah dpt apa yg dihajati..huhuhu..jeles la tgk org dh dpt dslr...hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tahniah mama..
bezzztt tu, tingin nk gak tp sket nyer mahal gak rege die complete set ngan lense kan..
wah, pasni mesti kebaboom nyer gambo kan, chaiyoookkk!!!

MrS. F!zA said...

alhamdulillah..dpt jgk idaman kan..

*lepas ni lg bertambah folder gambar balqis..hihi

Pn. Zana said...

best . dh dpt ape yg diidamkan! :D jeles

mommyYen said...

wow..bes.happy ber-dslr-ing ye Anje..
suka tengok Balqis,pandai sgt pose.. :)

yantz-yeem said...

wahhh pasnie makin cun melecun le gmbo balqis eks....

MRS. K said...

hajat dah kesampaian.. hepy for u..

mamalieyna said...

tumpang happy...lalalala...hehe..

nak tumpang bergambo bleh..ekeke..tunggu utk diri sndiri..herm..kena kumpul modal dulu..hee~

~ Mama Adam Zikry ~ said...

wowww.. dh ada 60D.. alycia br berani pakai 1000D hehe.. smoga lepas ni akan terus meletup lg picca balqis hehe.. chayok2 ;)

mummy_ayu said...

wah..tahniah..dah capai 1 wishlist..DSLR tu...seronok lagi la Balqis posing2..clear sgt gambar kan?
wish list for baby tu..best jugak..all the best yer..semoga cepat capai wish list tu..amin!

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... tahniah~ makin meriah lah blog nih ngan gambar yg cantek2..

hajat seterusnye tuh sgt mulia.. moga Allah cepat kabulkannye k~ aminnn...

etiey.com© said...

tahniah dapat apa yang diinginkan... heheh nanti leh bersnap snap lah

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

huyoooo EOS 60D..tuk intermediate photog..okla tu..EOS 550D tu utk beginner...lagi advance EOS 60D..:-)

caiyok2...nnti gambor lagi mantoP!!! cepat tembak2..tak sabar nak tgk gambar tantek!

Mama Hanim said...

perhhh best tu anje.. makin syok la posing sakan balqis lps ni..
tahniah ye..

zahidah dihaz said...

wah!!! sakanlah mama n balqis berpossing lepas ni.....

semoga balqis cepat dapat adik...boleh tambah jumlah model mama...hehehe


New Entry: BRO FRAMESTONE BAJET BAGUS!

mamaqari said...

seronoknyer dh pki dslr...pasni bule amik bnyk2 lg gmbr balqis=)

mamasuri said...

alamak syok nyer..
makin ligat balqis pose nnti..
hehehe

ummi sofiyyah said...

alhamdulillah..tahniah..

♥siEha♥ said...

waa...jelznye dah dpt dslr..
ktnye belanjawan x luluskan lg la..

Em's Family said...

wah, lepas ni makin banyak la tengok aksi balqis posing posing depan kamera..

Ummi Danish said...

wow...alhamdulillah..dpt gk kan.. semoga hajat anje tu tercapai... mana tau dpt adik lelaki lak. nnti leh same2 menang satu contest (juara laki n pompuan) heee

eim said...

wah best giler dah dpt DSLR..syok arr balqis jadi model mama eh ..

LYAfrina said...

TAHNIAH... TUMPANG HAPPY UTK ANJE.. LPS NI BLH LA TEMBAK2 AJER.. PIC PON MAKIN TERANG & CUN. FUNCTION DIA SENANG X??

Ely Hasrul said...

ha pasnih bleh la aqish lompat2 kat dpn kedai wahhh hehe

EiJa ZaQuaN said...

wah syoknye, bestnye..impian memiliki DSLR dh tercapai..makin cantik la pic2 kat dlm blog ni lepas ni..

bila la agaknye eijanya impian memiliki DSLR ni nak tercapai pulak..thn ni dh masuk thn kedua dh still x tercapai..

ibuayahdamia said...

tahniah...tahniah...
memang berbaloi2 memiliki DSLR..sebab korang semua suka posing2 kan..
pasni belajar betuiii betuiii yer..ops..papa balqish le kena belajar kan...hehe

pasni leh upgrade lens pulak yer

Cute MuM said...

tahnoah dapat DSLR..
lagi banyaklah posing balqis...
doakan dapat baby lagi..
;)

Mama Zharfan said...

congrats anje!! me pun tak reti sgt bab2 setting :) Mr Hubby ajer yg dh belajar bab2 setting hehehhe esok me buat entry psl english garden--pic sgt cun tau sbb byk munger hehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.