Followers

Wednesday, April 13, 2011

♥ Biler Hati Berkata YA, Tapi Mulut Berkata TIDAK ♥

Morning semua, lately memang dah kureng update blog + tak BW
sorry ye, semua ni sebab mama pernah berkata didalam hati
"kalo la mama dapat gaji best setimpal dengan keje, mama akan lebey tumpukan pada keje"
erk...nape cakap camtu plak, ok b4 this keje mama memnag banyak giler la
tapi ada masa biler bosan curi2 masa update blog + BW ke blog kengkawan
tapi selepas mama dapat naik gaji, makanya kata2 didalam hati itu dikotakan
sebab tu now mama dah tak aktif berblogging

bak kata papa dulu dok curi2 jengah blog, main tenet
so gaji yang majikan bagi bukan 100% tulen...hu...hu....baik punyer ayat
ye la sebab papa of course memang tak ngadap tenet langsung, 100% keje2
papa tak minat sangat dunia internet ni, layan time kat rumah je

mula2 rasa cam sayang gak + rindu nak BW, tapi biler dipikirkan
kerja perlu diutamakan, bereskan mana yang urgent, kalo time pagi + lunch mama jengah
kalo kat rumah dah malas, even kengkadang memang buka tenet, tapi tak larat nak BW
lama kelamaan perasaan ketagih blogging tu hilang dengan sendirinya sedikit demi sedikit
camne dengan contest?akan diteruskan jugak sampai ke akhirnya...

Haish panjang plak membebelnya, anak dara kat bawah ni lagik bz k
ape yang bznya?bz dok nyepahkan rumah je kejenya...
nanti sambung citer pasal "Gaji Memotivasikan Diri" ye ker?

p/s kalo tinggalkan blog terus rasanya tak sanggup la, tapi kalo kurangkan boley la demi kerjaya cewah, ada citer best pasal kerjaya tau...nanti mama share k...


Sila Klik2 Jika Berminat

21 comments:

rara pinkmafia said...

betol tu kak.kadag2 kite leka.keje tak buat.bile pk2 blk apa status gaji yg kite dpt tu.tp sy dh set masa.pagi2 BW.kul 830 start buat keje smpai siap.bile siap smbg BW blk.hehe

♥siEha♥ said...

btl tu..bl penat n boring mengadap kj 1 hari..baca blog blh hilang ngantuk sat..

Cik Ila said...

comelnye anak dara dlm pic tu.. :)

MrS. F!zA said...

tulah..kita pon update blog time awl2 smpai ofis sblm waktu keje..laju2 update..pstu time lunch pulun plk bt entri ke2..hihi tu jela kita mmpu..kalo 4,5 entri sehari mmg tk dptla..

mummy_ayu said...

Ayu biasanya updtae pagi..BW sikit..buat keja, bila keja dah siap baru sambung BW..and buat entry autopublish..so kalu busy pun..blog berupdate..tapi kalu busy sgt..lambat jugak..

MRS. K said...

keje buat, blog pon buat..

mama tisya said...

kj lg penting...blog ni kn suka2...kn tkde kj tkde gaji..ehhehe

zahidah dihaz said...

tengah tunggu software running, saya pergi running bw dulu....kalau gaji setimpal memang saya akan buat kerja bersungguh2....



New Entry: FACEBOOK | KOREAN DRAMA FUN CLUB

Sidratul Muntaha said...

aku sama dgn mummyayu...
update pagi2 sesudah log in oracle.
setel..
terus tinggal...
nak bw selalu?!
dah kurang dah since tak sihat2 skunk..
nka buat mlm2 pun..
berebut pc dgn setot yg ari2 dok layan snipper.

etiey.com© said...

gunakan waktu rehat..dan wb masa di rumah... saya banyak autopublish... kalo kat ofis sekali sekala jengah bolehla... tapi tak leh lama-lama... hehe

mamaqari said...

setuju ngn anje...tp klu keja semua dh siap apa salahnyer berblog kn dr buang masa bergosip?hehehe...

mamalieyna said...

tahniah naik gjiii~ yeaaa~ bayk tu, yg pasti bukan senang nak dpt naik gji..hu~...kak eina dpt pgkt je advance, tp gaji..huh lg rendah dr 'mereka2' itu...apapun tetap bersyukur ..sekurg2nya ada pekerjaan..wlau stp hari perasaan tidak puas hati tetap ada..herm..

chaiyok2x..kak eina pun dh kurang aktif blogging..cuma kalau kt rumah rjin update stok seminggu..ngee..tp sesekali rasa berslh sbb kwn2 everyday dtg jengok, tp kak eina kdg2 tak dpt everyday berBW..huu~ sadisnye..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tu kena bayar zakat tu utk bersihkan mana yang tak bersih kan. me pun bw jugak kalo bosan fikir coding system tak jalan. dah keja memang ngadap pc.memang x leh lari la..hehehe

AshAnas said...

huhu, anje... same la kite...

Qaseh Aishah said...

betul tuh..dulu seawal pagi sebelum mula keje..mesti nak updated blog..kdg2 sampai terpikir2 apa entry yg hdk dikongsikan..tp itu dulu..sekrg ketagihan blog dah kurang..sebab banyak masa bersama anak2..jd secara x langsung ketagihan itu hilang..tp skrg update blog sekali sekala saja...

♥Azie♥ said...

kita setuju anje..dtg keje wat keje baru gaji tue berkat..kita pun jengah blog waktu lunch jer..tapi kdg2 tue ada jugak nakalnyer curi2 tgk sbb ngantuk sgt..heheheh

hajarus said...

setuju ngan anje... lebihkan pada keje... ade mase free baru ler nak jeling2 blog jap... heee...

EiJa ZaQuaN said...

yup..btol la ape yg anje buat ni..
papehal pun keje hakiki kita yg perlu diutamakan..
berblog ni utk mengisi masa lapang jerk..

eija ni pun bernasib baik dpt berblog sbb nature of work eija yg x bz sgt..tp kalau time ada keje tu mmg xde masa lgsung la nak update n3 n bw..
itu yg selalu eija update n3..lepas opis hour lewat ptg smbil tunggu papa zaquan jmput balik jam 7 mlm..

kayyana said...

betol tu anje.. kite kene pentingkan keje.. kalau asyik blog je tp keje langsung tak jalan, tak bleh jugak kan...

Farra Dhelina said...

elok lah mcm tu kan..kerja ni kan mncari rezeki..so kena lah guna kan sgn sebaiknya..

fra skang ni time mlm je nk bw dgn wekend..entry semua auto..

taniah anje naik jg..msti byk kan!

ch@ said...

takpe anje, itula yg sebaiknya. kita pun blogwalk time free je. time ada kerja, mmg tak ingat blog dah. kat rumah nak blogwalk malas. sbb ada orang nak blogwalk sama2.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.