Followers

Friday, April 22, 2011

♥ Biler Kali Terakhir Make Up? ♥

Make Up, rata2 semua wanita memang teror & suka bermake Up
kalo pi mana2 mesti bawak beg make up sekali kan
mesti lengkap semua alat solek kat dalam beg kan?
tapi mama?ada yang pernah tanya mama b4 this
"tak pernah tengok anje make up la, nampak cam sempoi je"
ok nak tengok kali terakhir mama make up?

*









*











*











*














*


kenai tak gambo ni?gambo ni time mama kahwin dulu
tu bermakna kali terakhir mama make up adalah time kahwin dulu..
lama giler kan, kalo nak tau semua barang hantaran make up mama time bertunang dulu sampai la ni
still ada lagik, ada beberapa yang masih tak pakai lagik...
jom tengok gambo time mama make up
*










*











tada...nampak chubbykan time ni...ha...ha...
ni la kali terakhir mama make up by mak andam


tudung glamour amour time dulu2, la ni semua pakai tudung Fareeda, Ariani kan


ni plak time kuar jalan2, mama memang tak suka make up sangat
lebey suka natural beauty je...simple & look nice
selama kahwin mama tak make up pun
lipstik?ada satu tak habis2 pakai lagik, yang lain semua tak de
ada bedak compact je...mama memang sempoi giler
tak berapa suka nak bergaya2 sangat, papa pun kurang suka mama 
bermake up2, walaupun orang cakap kita kena make up takut laki cari pompan lain kan
tapi mama dah biasa la...


kira untung papa la kan, mama ni jenis tak high maintenance...
kalo penjagaan kulit mama selalu makan buah + vitamin untuk kulit je...
tapi tu la makan vitamin selera makan makin bertambah la plak..

so kengkawan, suka make up ke?mesti teror kan?

Sila Klik2 Jika Berminat

33 comments:

Bionic women said...

eily xder ler selalu makeup tapi lipstick tu wajib. tapi kalau raya ker, gi umah org kawin ker, atau gi aper2 function mesti makeup.
tapi menda mesti ada compact powder ngan lipstick, + brow definer..sebab bagi nampak kemas kening.sebab eily x pernah cukur or cabut kening..jadi nampak berserabut skit walaupun x lebat.

Nana said...

tak bape reti
klw simple2 tu bole la..
utk muka sendiri je hehe
kita g keje xmakeup pon
klw g kenduri kawen je
rajin nk makeup
hehehe

~~@lyci@~~ said...

alycia kalau pg ofis mmg mekap, tp simple2 ajer.. less is more kan.. lainnya muka anje mekap.. langsung xkenal lah..

Sidratul Muntaha said...

aku mgm tak suek make up.
klu ade make up,mgm lama la nak abis.tpi lepas 2 thun aku emsti buang sbb dah tamat tempoh.
make up ni ade expirednya.
jgn ko tak thu.
klu adeyg dah lebih dari 2 thun tu.
buang sajelah.
dah jdi toksin pun.

eima said...

natural beauty ...
tak yah pakai pepe pun berseri je

MamaYatie said...

kali akhir? errk...mcm dah lupa..tak silap masa jadik MC time dinner co lama 7thn dulu kot..kekee

sama la anje, akak pun sempoi..taruk krim sket, bedak sket, lipstik/lip gloss sudah...5-6 bulan sekali beli sbb lambat nor nak abis..keke

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

tp eily: kita ada bedak compact je...lain tarak tak minat la

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

to nana: ahak, low maintenance jugak rupanya nana ni...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

to alycia: lain ek?time tu memang tebal giler la make up seinci lebey gitu...jenuh nak tanggalkan

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

to ayu: kita tau, tapi saj esimpan wat kenangan yang ada pun cuma lipstik + eye shadow je yang lain tu dah bagi kat orang lain dulu

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

to eima: kita tak reti nak bergaya...simple2 je, touch up sikit2 pakai bedak

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

to mama yatie: leh la geng kita ni...ahak akak lagik lama dari saya la kalo camtu

mummy_ayu said...

ayu gie keja make up simple2 jer...
kalu ejnjalan pun lagi simple..last make up mcm tu...time my sis kawin....saja nak glamour jugak...he he he..

Gieyana said...

ku mmg kena make up..tp light n natural lah..kalau x taruk rs mcm x biasa lak..

neway gmbar kawin tue cantik..:)

Ummi AmnaAmzar said...

akak xreti gak anje... tp baru2 ni hubby beli make up yg travel ak punyer..atanya nak tlg kwn berniaga...saje pakai2 kat rumah je..keluar jarang pakai sbb xreti pun nnt jd cam badut plak heeheh

Mamamya said...

iskhhh...sama lah kita....last make-up2 ni masa jp pengantin tu ler....skrg klu kar umah kdg2 tepek je lah bedak bby....cuma klu ikut en.suami pi event yg rasmi pakai lah jg compact powder n lipstik bg nampak b'seri ckit....:)

wan nurul hezrina said...

kali terakhir time kawin gak..huhu..nampak no pemalas..lain anje masa berpayung2...chantek=)

nie anje nak updated hadiah contest baby hat..nurul beli pyjms gap ikut umur pemenang nnt dan topi juga ikut pemenang..okeh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sejak akhir2 ni sy suka mekap plak la anje..dulut tak suka..ahahaha

mama tisya said...

kita tk makeup yg over2..tp mesti kena pki lipstik sebab kalo tk pki sure org tegur pucat....kalo mood rajin pki la blusher,eyeshadow tp bole kirala..tk slalu sgt

MRS. K said...

Kay gi opis memang make uop.. tapi lite make up la.. wajib pakai eye liner

etiey.com© said...

wah boleh tahan lama. kalau saya, tgok keadaan. kalau p keje, mmg make up lah ala kadar tapi kalau jejalan suka natural sikit2 letaklah bedak...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantik anje mekaup time kawin ye..kita serupa cik jue hanya tempek bedak ngan lipstik je..tu je tak pandai nak lebih2 ....hahahaha

Ummi Eisya&Amani said...

sama la kita..last makeup lawa2 tu time kawen je..la ni,make up skit2 jela..takat letak lipstik ngan mascara tu ada la..sesekali letak blusher..tgk mood gak la..

UMMI FARIS HAIKAL said...

sama la kita anje..last make up time kawen dulu...huhuhu

skang ni tepek compact powder n lipstick yg natural kaler je...

mamalieyna said...

tak reti tk suka tgk org make up..yg tak over la..yg natural2 sket tu..hehe..

alaa..janji suami selesa n diri sndiri selesa kan..natural beuty lg cung~ ^_^

~Siti Hajar~ said...

sy suka sgt make up..sanggup bangun awal pg utk makeup nk g ofis..hehe

MrS. F!zA said...

kita gi opis mmg make up anje..tk blh rsa kalo tk make up..kalo jln2 ikut mood..kadang tk make up pon just bedak je..kalo make up pon lite2 je..

*msa kawen kita punya kning tk kena ckur..

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. lain sungguh muka awak kena make up~ saya kalo gi opis make jugak lah sikit2 muehehehe..

AshAnas said...

sama la shira pun x mekap dah skrg... mmg suka mekap tp hubby tak suka... mula2 tu pujuk2 die gak... tp sejak pregnant anas, mmg dh xmo mekap2 nih... skrg dh biasa xmekap sbb hubby pun suka kite xmekap...

mama rifQy said...

na pon tak suke sangat bermakeup!!haahaaa

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss tak bermakeup lepas dah beranak.apa punya malas la.kadang lipstik pun tak pakai. bedak ajer :p

♥MiZz-siHa♥ said...

kite muke up g simple2 je..yg light2 je..
tp,lipstik ttp ade..klaux,rase mcm muke pucat je la...

Farra Dhelina said...

time raya je kot hehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.