Followers

Friday, April 15, 2011

♥ Citer Kelako, tapi menyusahkan orang Lain ♥

Okciternya gini,2 minggu lepas kot mama ada pos hadiah untuk pemenang
then salah satu hadiah tu untuk yana + naa..
ada yang mama post pakai registed post + ada yang pakai pos biasa je
sampai kat Pejabat pos mama pi pos barang2 tu, tapi pi sorang la
papa + balqis kat dalam kete, orang ramai plak time tu
lambat la sikit, papa pun dok call banyak kali then dalam keadaan tergesa2
mama terus masukkan 2 sampul berisi FM yang tidak dilekatkan stem ke dalam peti pos
then dengan selambanya mama terus pi ke kete, tapi sampai separuh jalan
baru mama teringat yang 2 sampul tadik tak de stem langsung
then ape lagi cepat2 la patah balik konon2 nak pi amik balik sampul tu

Tanya kat budak kaunter tu dia cakap dia tak pegang kunci peti pos tu, kunci posmen yang pegang
adei...ni la nasib orang yang kuat pelupa, asyik lupa je
dia kata kalo nak amik balik kena tunggu time posmen kutip surat kat peti tu esok...
so cancel la nak amik sampul tu, makanya berserah je la samada sampai ke tak..
mama budget memang tak kan sampai punyer, tapi tak sangka yang yana punyer sampai
cuma naa punyer je putus ditengah jalan...adei...nak wat camne...nanti mama gantikan balik k

untuk makluman semua, pejabat pos memang takde kat kawasan opis mama
kalo nak pos surat @ barang kena take time sikit, kena kuar awal
sebab tu kalo contest. mama lebey suka penaja pos sendiri, supaya hadiah tak lewat sampai...


sampul yang mama pos untuk yana...


nama mama dibelakang sampul tu


hadiah FM PD yang mama bagi kat yana atas kemenangan berjaya teka top6 contest mama b4 this
sorry ye yana sampai jadik lagu tu plak
tapi kan duit stem tu pejabat pos claim kat sape ek?
suziey leh tolong jawabkan tak?

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

10 comments:

oranglidi said...

wah!! first time dengar kisah cam ni...mesti tak perasan sampul tu tak de setem...


New Entry: CHEAPSKATE.COM | THE BEST DEALS IN TOWN

oranglidi said...

wah!! first time dengar kisah cam ni...mesti tak perasan sampul tu tak de setem...


New Entry: CHEAPSKATE.COM | THE BEST DEALS IN TOWN

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan .. Singgahlah ke blog saya ;)

Pn. Zana said...

duit stem tuh si penerima yg kena bayar :D

mama rifQy said...

hahahhaaa..its ok la anje!!!!hehehee

♥MiZz-siHa♥ said...

nsb baik smpai jgk kan...
tp,duit setem sape byr eah??

Nana said...

heheh mcm mana bole lupe ltk stem ni
kita bese salah msukk KL & lain2 tempat
tp ok je smpai juga hehe

|| NaFiRaa || said...

kalo kat opis saya nih.. posmen akan bagi satu memo cakap ade surat kena hold kt pejabat pos.. kita kena gi tuntut.. masa nak gi tuntut tu lah kita kena bayar harga setem yang x cukup tuh.. heheehhe

Cute MuM said...

uyun pon selalu dapat surat kena tax.. maknanya tak stem tak ckup.. tapi posmen tue tak pernah pulak minta duit..

Em's Family said...

wahhhhhhhhh hebat nyer pelupe u.. boleh kawan ngan i, tapi i tak de la pulak pengalaman lagi lupe letak setem :D

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.