Followers

Monday, April 18, 2011

♥ Kalau Anda Di Beri Pilihan? ♥

Ni rentetan dari Post semalam pasal DSLR yang papa beli 2 hari lepas
mama ada update kat FB & Blog, tup2 adeq mama sms tanya
"Angah, nape beli DSLR, awat tak beli I PHONE 4?'
kenapa ye?sebab bagi mama la, hanset mama tak kisah sangat, takat dapat sms + call pun jadik la
tapi kalo papa nak beli bagi hadiah, mama setuju je k
disebabkan kena buat pilihan makanya mama memilih untuk beli DSLR
kalo kengkawan la diberi pilihan untuk beli, misal kata kengkawan tak de lagik barang2 seperti gambo kat bawah ni, yang mana satu menjadi pilihan + idaman kalbu?


BLACKBERRY BOLD 3
IPAD Apple


IPHONE 4

atau DSLR cam mama beli ni, lain orang lain minatnya
cam adeq mama tu baru lepas Graduate Nursing maybe tak minat DSLR
tapi kalo kengkawan minat yang mana satu?


Sekian,
Happy Blogging

***Entry AutoPublish***

Sila Klik2 Jika Berminat

22 comments:

Nana said...

antara enpon & dslr
kita 100 juta kali lg minat dslr hehe
tgk la tipon kita skang
cap ayam je
xsuka canggih2
asal dpt sms n call dah

mama tisya said...

pilih dslr dr hp canggih2 itu..hehehe

mummy_ayu said...

kalu ayu diberi 4 pilihan tu...
emmmmm I pad kot..best tu...

Miza Yusof said...

kalau boleh semua nak,
paling minat DSLR sebab miza minat fotografi :)

Lin Azlina said...

kalo saya nk beli dslr jugak...hp tak baper nk penting..kalo dslr tuk blogging..leh buat pakej fotografi ker..hehe

ummiaqeef said...

kite x minat camera sgt. so maybe mintak hp..hehe

MrS. F!zA said...

kita semua minat..tp semua beli yg biasa2 je lah bukan yg mahal2..tp ipad tu trgin la..hihi

Mamamya said...

nak DSLR...!! betul kata anje...lain org lain minat n keinginannya...tp klu tanya lia mmg DSLR lah pilihan hati....


p/s: tgh menabung utk beli DSLR...huhuhuhu

atty's said...

kalau kty diberi pilihan.kty pun nak kamera godang.

hp nanti2 leh je beli ..harga mesti turun lagi.atau ada byk lagi new model nanti

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

lain org lain minat kan..tapi kalau anje cik jue rasa sesuai DSLR sebab anje kan suka ambil gambar....

ADEEYA said...

Hihi DSLR and Iphone 4. Ipad pun nk jugak. Hehehe, tp prefer Android dr Iphone 4. Suka kumpul gadget klu dah keje semua nk beli :D Tapi kalau for photography DSLR will be the priority :D

ibuayahdamia said...

semestinya DSLR menkadi pilihan utama..kalau nak hp mahai...hadiahkan kat hubby, secara tak langsung kita pun dapat godek2 dan guna jugak..hehe

Ummi Danish said...

saya da ada dslr, so dlm byk2 tuh, sy akan amik iPad. skrg pun tgh tggu nak bli iPad2...tak sabar nya

Izan Ishak said...

izan pun suka DSLR. kalau ada rezki mmg nak sambar satu. henpon asal boleh call n msg2 je...

SHAKLEE: EIJAM's FAMILY BLOG (EFB) said...

Mama aqish:-

empat2 gadget diatas tue mmg semua nak klu ikutkan hati.. but maybe kiter pun pilih DSLR.. puas ati:-

coz :- phone sekadar nak sms dan call xyah nak canggih2.. tp tetap nakjugak iphone 4 & blackberry

ipad pun nak jugak heheheh

UMMI FARIS HAIKAL said...

dslr...hp yang bese2 pun x pe..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Klu disuruh buat pilihan..dh tentu DSLR menjadi pilihan..Klu tlpon tu cukuplah skdr blh dgr suara & sms..x yahlah mahal2.. ;)

ZanaNordin said...

kalau zana, tentu pilih DSLR.....baru ler puas hati..handphone nie..kejap jer.....later2 keluar design baru..lagipun....handphone nie, cukup ler kalau dapat call, ambil gambar sikit2, then hantar mesej...tu jer pun

e!ya said...

kita pon nak dslr ...huby nyaris2 moo beli coz mber opis mau juai..tp bila dpikir mcm mbazir pulak..p2 bila tgk org dok snap2..adoi aii tingin lak...nafsu2..tp klu ada duit tlebih nak jugak ler hehehe

etiey.com© said...

heheh semua nak cam ner tuh? he he... btw saya tak suka sangat dengan iphone. kalau suami out station, iphone yg ditinggalkan.. memang macam org terencat akal guna iphoen! jari besar tak sesuai dengan touch screen dan agaknya memang dah set mind tak suka iphone!

saya memang pengguna tegar bb... suak sangat walpn ramai yg kata itenet lembap bebranding temet d iphone... ipad lak sanagt sesuai utk mereka yang gemar games! huhu utk blogging tak gemar juga sbb touch screen... juga macam org terencat menaip di situ.. huhu

wan nurul hezrina said...

confirm minat DSLR..dah jadi emak2 nie hp tak penting sangat

trevor said...

dslr ni benda bermusim. dari pengamatan aku kebanyakan yang beli tak pernah pon belajar teknik photography yang betul. beli sebab rasa cool nak gantung dekat leher. padahal dulu takde pon minat nak ada hobi photography.

senang cakap dslr ni macam basikal fixie la. dulu sape main basikal fixed gear (ataupun orang melayu panggil prewel mati) sure kena gelak punya pasal basikal mountain bikel agi canggih. sekarng sebab fixed gear tu nampak cool semua orang ada hobi main basikal.

keseluruhannya dslr adalah sekadar hobi bermusim bagi sesetengah rakyat malaysia.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.